samaira 27.12.06, 13:16 Witam! Mam możliwość spędzić 2-3 tygodnie w Londynie w lutym. Chciałabym skonczyć "jakiś kurs". Proszę was żebyście napisali o swoich doświadczeniach w szkołach TAM. I jak szukać w inecie - tyle tego jest?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samaira Re: Kurs w Londynie 27.12.06, 17:33 Jestem po już dawno po filologii - może być cokolwiek - oby na wysikim poziomie. Odpowiedz Link
pandora_ Re: Kurs w Londynie 27.12.06, 20:05 Napisz mi, co Cię interesuje, a ja Ci wyślę oferty :) Znam fajną szkołę, King Street College, teraz do kwietnia mają mało uczniów i fajne kursy. Zajrzyj na kingstreet.co.uk i powiedz, czy coś Ci się podoba, to załatwię Ci 15% zniżki :D Jak nie, to jeszcze Frances King, ale znam tylko 1 osobę, która tam była. Szkoda, że do Dublina nie jedziesz :) Jak coś pisz na priv do mnie na gazetowy email. Odpowiedz Link
samaira Re: Kurs w Londynie 28.12.06, 13:43 To wspaniale, dzięki! Przejrzę ich ofertę i skontaktuję się z tobą. Odpowiedz Link
pandora_ Re: Kurs w Londynie 29.12.06, 11:59 Nie ma sprawy, pisz na maila. W King Street pracuje nasza znajoma Polka, fajna babka, zawsze podpowie, co wybrać i jaki to będzie koszt. Ale jakbyś wybierała jakąkolwiek szkołę, to uważnie czytaj opisy - szczególnie ilość osób w grupie i obwarowania co w wypadku nieskompletowania grupy. Te najdroższe szkoły też nie zawsze sa najlepsze, jeśli chodzi o naukę - najlepiej pochodzić po forach i popytać. I odradzam, zawczasu wszystkim, The English Studio - znam przypadek, że na zajęcia wciskano tam po 25 osób :((( Ze szkołami, Natalia pewnie to wie, jest jak w Polsce - są dobre i złe, nic na to się nie poradzi. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Kurs w Londynie 31.12.06, 12:44 ja byłam kiedyś na kursie dla nauczycieli, który kompletnie mnie rozczarował. Głównie dlatego, że angielski owych nauczycieli był na bardzo różnym poziomie - niektórych faktycznie dobry, ale w przypadku niektórych było to coś, co można mniej więcej było zakwalifikowac jako upper-intermediate. gdybym miała jechać jeszcze raz pewnie wybrałabym zwykły kurs na poziomie Proficiency. aha, byłam w Oxford House College (czy jakoś tak) w Londynie. Odpowiedz Link