jacinda 14.02.07, 12:51 Bylabym wdzieczna gdybyscie podali mi terminy i tematy najblizszych konferencji metodycznych roznych wydawnictw. Dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia23bb Re: Konferencje 14.02.07, 13:24 Wystarczy sledzic informacje na ich stronach. Poza tym, skad ktos ma wiedziec, skad jestes???;) Wiem, ze Macmillan juz ma na stronie. Odpowiedz Link
jacinda Re: Konferencje 14.02.07, 18:25 asia23bb napisała: > Wystarczy sledzic informacje na ich stronach. Poza tym, skad ktos ma wiedziec, > skad jestes???;) > Wiem, ze Macmillan juz ma na stronie. Obojetnie jakie miasto - moze byc cala Polska. Na stronach niektorych wydawnictw nie ma informacji. Nie jestem w Polsce, a chce przyjechac na konferencje, dlatego pytam bo wiem, ze nauczycielom wysylaja takie informacje do szkol, domow. Dziekuje za ewentualne informacje. Odpowiedz Link
milusiaa Re: 5 marca Poznań- Longman 21.02.07, 14:03 ta konf. 7 marca to oczywiście też longman sokolska 34 budynek ING Odpowiedz Link
honeybb Re: Konferencje 21.02.07, 13:24 Napisz maile do reprezentantów (podane na stronach) a oni dodadzą Cię do list mailingowych. Odpowiedz Link
annuszka Katowice 21.02.07, 21:22 2 marca-Macmillan (sesje dla nauczycieli klas 1-3, gimnazjów i liceów) 8 marca-Oxford (klasy 4-6 i 1-3) 10 marca (nauczyciele szkół podstawowych i gimnazjów) Odpowiedz Link
milusiaa Re: Katowice 22.02.07, 18:26 annu na którą się wybierasz? ja będę na tej 7go marca (longman) na sokolskiej, będziesz? pozdrawiam Cię :) Odpowiedz Link
annuszka Re: Katowice 22.02.07, 21:06 Zanosi się że będę na wszystkich, więc-do zobaczenia:) Odpowiedz Link
pasadenkaa Re: Katowice 17.03.07, 17:36 Wpiszę się w ten wątek żeby nie zakładac nowego - nie macie problemow z załatwieniem wolnego by jechać na konferencję? Ja mam i to ogromne - moja dyr. uwaza ze warsztaty metodyczne to nic innego jak reklama książek (no coz...chyba skojarzyły jej sie z prezentacjami pościeli ;p) i za nic w świecie nia dalaby mi np dnia wolnego (bo konferencje nie są organizowane przez CEN - tak tłumaczy). Dodam, że nie jestem starym "wygą" i nie jest to moja fanaberia - to moj pierwszy rok pracy (SP) i robie staż na kontraktowego więc kazde szkolenie jest dla mnie wazne (nie tylko ze wzg. na "papierek"). Odpowiedz Link
asia23bb konferencje 17.03.07, 22:58 Zgoda, ze bywaja problemy z pozwoleniem na konferencje. Ja chcialabym np uczestniczyc we wszystkich, ale zawsze jest tak, ze sa w malo odleglych terminach. Jak mam prosic dyrektora, by pozwolil mi w poniedzialek nie pracowac 3 godzin, w srode 2 a w piatek 3? Sobotnich nie ma. Natomiast inna rzecz to taka, czy faktycznie te 'konferencje' az tak wiele wnosza? Bo glownie sa to promocje nowych podrecznikow. A poza tym spotkania ze znajmomymi i jakas tam rozrywka:))) Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: konferencje 18.03.07, 17:19 W Gdańsku byłam na konferencji w tą sobotę (wczoraj) i dwa tygodnie temu. Odpowiedz Link
kociamama Re: konferencje 26.03.07, 23:25 W holiday inn? to razem bylysmy;) Pan irlandzyk z brytyjskim akcentem sie produkowal;) Pzdr, kociamama. Odpowiedz Link
milusiaa Re: Katowice 18.03.07, 15:50 pasadenkaa napisała: Dodam, że nie jestem starym "wygą" i nie jest to moja fanaberia - to > moj pierwszy rok pracy (SP) i robie staż na kontraktowego więc kazde szkolenie > jest dla mnie wazne (nie tylko ze wzg. na "papierek"). obowiązkiem dyrektora szkoły (według Karty Nauczyciela oraz Kodeksu Pracy) jest zrobienie wszystkiego, aby ułatwić nauczycielowi odbywającemu staż lub będącemu na jakimkolwiek etapie awansu zawodowego dokształcanie się i podnoszenie kwalifikacji zawodowych. nie ma znaczenia, jaki kurs czy szkolenie sobie wybierzesz. Odpowiedz Link
pasadenkaa Re: Katowice 19.03.07, 19:39 zuzanna56 - też bylam w sobote i 2tyg temu :) No niestety u mnie jesli chodzi o wszelkiego rodzaju doszkalanie zdecydowanie faworyzowany jest CEN, by iśc na konferencje w piatek (23.3, Cambridge) użyję konspiracji i tyle ;p Odpowiedz Link
asia23bb Re: Katowice 19.03.07, 20:55 A gdziez sa organizowane konferencje z Cambridge?? Bo ja pierwsze o takowych slysze.......:( Odpowiedz Link
pasadenkaa Re: Katowice 20.03.07, 07:16 23.03.2007 w Gdańsku (hotel Holiday Inn) - bedzie Herbert Puchta i głównie ze wzg. na niego tam jadę ;) Sesja dla SP i gimnazjum. Odpowiedz Link
asia23bb Re: Katowice 20.03.07, 14:11 Wlasnie sie obawialam, ze to drugi koniec Polski..... Odpowiedz Link
kociamama Re: Katowice 26.03.07, 23:27 rewelacyjny byl Puchta;) jestem pod wrazeniem jego. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link