Gość: Kanapka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 17:42 Może i tematyka jest archaiczna ale dla mnie jest to nowe doświadczenie, mam 26 lat i jeszcze nigdy nie korzystałam ze sztucznego słońca,powiedzcie, czy warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab1960 Re: Solarium 05.02.04, 19:07 cześć, sama kiedyś poszłam żeby zobaczyć jak to jest i Tobie też radzę. Jednak musisz sobie zdawać sprawę że do najzdrowszych nie należy. Poza tym jest parę przeciwskazań m.in widoczne naczynka , sucha i wrażliwa skóra. Osoby o bardzo jasnej karnacji też muszą uważać, może jeszcze coś ale nie jestem znawcą w tym temacie. Są też ludzie uzależnieni od solarium. Jak będziesz już chciała skorzystać to raczej z takiego sprawdzonego czyli dobre lampy, czysto . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Solarium IP: *.chello.pl 05.02.04, 20:02 Nie martw się ja mam 27 i też nigdy nie byłam na solarium,mało tego wcale się tam nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
smerffi Re: Solarium 06.02.04, 09:21 Hey ! Ja myślę że powinnaś spróbować. Ja osobiście fanatyczką solarium nie jestem, ale kto nie próbuje, ten nie wie...A oto kilka wskazówek : - pierwsza wizyta max. 5 min. (choćby nie wiem jak CIę przekonywali że mają słabe lampy itp.), - unikaj "podejrzanego" solarium, zwracaj uwagę na rysy, pęknięcia " (tam gdzie leżysz) wentylatory muszą być sprawne, łózko ma wyglądać jak nowe ! - zakaz przebywania dla osób : w ciąży, karmiących, z chorobami nerek, skóry, serca, epilepsją, zażywających antybiotyki, zioła (dziurawiec), wg uznania środki anykoncepcyjne (przebarwienia), - mówi się żeby z solarium korzystać max. 2 razy w roku po max.10 razy. Pamiętaj że : - nie spodziewaj się rewelacji nawet po 3 seansach, - należy chronić oczy (zapytaj o ochrone na oczy w solarium) - dbaj o skóre, bo solarium strasznie wysusza, - nie bierz kąpieli do 2 godzin od opalania, - acha, ta opalenizna niestety szybko znika ! NIC NIE ZASTĄPI SŁOŃCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:18 Lubię od czasu do czasu pójśc do solarium, bo mam raczej jasną skórę i wygladam często na zmęczoną (a LEKKO opalona prezentuje się o wiele lepiej;) Chronię oczy, nie przesadzam z liczbą seansów (2x w miesiącu po 10 min. w okresie jesienno - zimowym) i nie zauważyłam też aby ta opalenizna była nietrwała! Po słońcu znacznie szybciej blednę... Mocno nawilżam też skórę i nie mam problemu z przesuszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
smerffi Re: Solarium 06.02.04, 11:31 Jak słusznie zauważyłaś :"Mocno nawilżam też skórę i nie mam problemu z przesuszeniem", dlatego radziłam Kanapce dbanie o skórę. A co do trwałości opalenizny, proponuję spróbować, bo wszystko kwestią indywidualną. Ja osobiście "szybko blednę" :((. Ale mam na to sposób - łykam solarin.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Solarium IP: *.mtvk.pl 06.02.04, 11:50 Ja chodze do solarium tylko raz w roku (przed latem) po kilka seansow, bo z natury jestem bardzo blada i nie chce straszyc ludzi ta swoja bialoscia. Przed wizyta w solarium trzeba zadbac o skore, dobrze ja zluszczac i maksymalnie nawilzac. Jesli masz jasna skore, to najlepiej wybierac lozka o malej mocy, nie turbo, nawet po kilku seansach. Co do trwalosci opalenizny to u mnie niestety nie jest rewelacyjnie, szybko sie zmywa", ale za to wyglada bardzo naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie ... 06.02.04, 13:45 cale szczescie kolezanki na gorze mitow Ci nie sprzedaly o tym solarium;) chodze na solarium 1 lub 2 razy w tygodniu. od tego czasu wydatki na balsamy do ciala zwiekszyly sie trzy razy a dobre kremy do twarzy to podstawa. natomiast paniom, ktore sa przeciwne opalaniu w solarium moge polecic pewne rozwiazanie. jesli bardzo boicie sie pogorszeniu stanu skory, wysuszeniu w czesci twarzy i szyi- mozna po prostu te lampy, opalajace wlasnie te czesc ciala, wylaczyc albo zmniejszyc stopien opalania. taka mozliwosc jest w wielu solariach, tzn. tych nowoczesniejszych. a poza tym cieszysz sie opalenizna przez caly rok i czujesz sie o wiele lepiej. polecam, oczywiscie nie w nadmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela .......solarium IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.04, 14:02 Opalam sie czesto, wlasciwie za czesto. Na wiosne, przed latem odwiedzam solarium 2-3 razy w tygodniu i tak przez miesiac. Zima rzadziej - kilka razy w miesiacu. Jestem brunetka ale mam z natury jasna karnacje takze lubie sie opalic. Teraz opalam sie na lekki braz ale jeszcze 2 lata temu musialam byc opalona do maximum. W sumie nauczylam sie tego od mojej siostry, ktora caly czas chodzi opalona jak mulatka. A ja porownywalam sie do jej odcienia skory i wychodzilam przy niej.. blado. Skore nawilzam rzadko, z reguly raz na tydzien wklepie balsam Nivea. Nie bardzo toleruje balsamy, bo po nich wlasnie skora mi sie wysusza. Odpowiedz Link Zgłoś