IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 17:42
Może i tematyka jest archaiczna ale dla mnie jest to nowe doświadczenie,
mam 26 lat i jeszcze nigdy nie korzystałam ze sztucznego słońca,powiedzcie,
czy warto spróbować?
Obserwuj wątek
    • ab1960 Re: Solarium 05.02.04, 19:07
      cześć, sama kiedyś poszłam żeby zobaczyć jak to jest i Tobie też radzę. Jednak
      musisz sobie zdawać sprawę że do najzdrowszych nie należy. Poza tym jest parę
      przeciwskazań m.in widoczne naczynka , sucha i wrażliwa skóra. Osoby o bardzo
      jasnej karnacji też muszą uważać, może jeszcze coś ale nie jestem znawcą w tym
      temacie. Są też ludzie uzależnieni od solarium. Jak będziesz już chciała
      skorzystać to raczej z takiego sprawdzonego czyli dobre lampy, czysto .
      Pozdrawiam
    • Gość: Lenka Re: Solarium IP: *.chello.pl 05.02.04, 20:02
      Nie martw się ja mam 27 i też nigdy nie byłam na solarium,mało tego wcale się
      tam nie wybieram.
    • smerffi Re: Solarium 06.02.04, 09:21
      Hey !
      Ja myślę że powinnaś spróbować. Ja osobiście fanatyczką solarium nie jestem,
      ale kto nie próbuje, ten nie wie...A oto kilka wskazówek :
      - pierwsza wizyta max. 5 min. (choćby nie wiem jak CIę przekonywali że mają
      słabe lampy itp.),
      - unikaj "podejrzanego" solarium, zwracaj uwagę na rysy, pęknięcia " (tam gdzie
      leżysz) wentylatory muszą być sprawne, łózko ma wyglądać jak nowe !
      - zakaz przebywania dla osób : w ciąży, karmiących, z chorobami nerek, skóry,
      serca, epilepsją, zażywających antybiotyki, zioła (dziurawiec), wg uznania
      środki anykoncepcyjne (przebarwienia),
      - mówi się żeby z solarium korzystać max. 2 razy w roku po max.10 razy.
      Pamiętaj że :
      - nie spodziewaj się rewelacji nawet po 3 seansach,
      - należy chronić oczy (zapytaj o ochrone na oczy w solarium)
      - dbaj o skóre, bo solarium strasznie wysusza,
      - nie bierz kąpieli do 2 godzin od opalania,
      - acha, ta opalenizna niestety szybko znika !
      NIC NIE ZASTĄPI SŁOŃCA !!!
      • Gość: katinka Re: Solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:18
        Lubię od czasu do czasu pójśc do solarium, bo mam raczej jasną skórę i wygladam
        często na zmęczoną (a LEKKO opalona prezentuje się o wiele lepiej;)

Chronię oczy, nie przesadzam z liczbą seansów (2x w miesiącu po 10 min.
        w okresie jesienno - zimowym) i nie zauważyłam też aby ta opalenizna była
        nietrwała! Po słońcu znacznie szybciej blednę...

Mocno nawilżam też skórę i nie mam problemu z przesuszeniem.
        • smerffi Re: Solarium 06.02.04, 11:31
          Jak słusznie zauważyłaś :"Mocno nawilżam też skórę i nie mam problemu z
          przesuszeniem", dlatego radziłam Kanapce dbanie o skórę.

A co do trwałości opalenizny, proponuję spróbować, bo wszystko kwestią
          indywidualną. Ja osobiście "szybko blednę" :((.
          Ale mam na to sposób - łykam solarin....

• Gość: k. Re: Solarium IP: *.mtvk.pl 06.02.04, 11:50
      Ja chodze do solarium tylko raz w roku (przed latem) po kilka seansow, bo z
      natury jestem bardzo blada i nie chce straszyc ludzi ta swoja bialoscia. Przed
      wizyta w solarium trzeba zadbac o skore, dobrze ja zluszczac i maksymalnie
      nawilzac. Jesli masz jasna skore, to najlepiej wybierac lozka o malej mocy, nie
      turbo, nawet po kilku seansach.
      Co do trwalosci opalenizny to u mnie niestety nie jest rewelacyjnie, szybko sie
      zmywa", ale za to wyglada bardzo naturalnie.
    • magdzie ... 06.02.04, 13:45
      cale szczescie kolezanki na gorze mitow Ci nie sprzedaly o tym solarium;)
      chodze na solarium 1 lub 2 razy w tygodniu. od tego czasu wydatki na balsamy
      do ciala zwiekszyly sie trzy razy a dobre kremy do twarzy to podstawa.
      natomiast paniom, ktore sa przeciwne opalaniu w solarium moge polecic pewne
      rozwiazanie. jesli bardzo boicie sie pogorszeniu stanu skory, wysuszeniu w
      czesci twarzy i szyi- mozna po prostu te lampy, opalajace wlasnie te czesc
      ciala, wylaczyc albo zmniejszyc stopien opalania. taka mozliwosc jest w wielu
      solariach, tzn. tych nowoczesniejszych. a poza tym cieszysz sie opalenizna
      przez caly rok i czujesz sie o wiele lepiej. polecam, oczywiscie nie w
      nadmiarze.
      • Gość: angela .......solarium IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.04, 14:02
        Opalam sie czesto, wlasciwie za czesto. Na wiosne, przed latem odwiedzam
        solarium 2-3 razy w tygodniu i tak przez miesiac. Zima rzadziej - kilka razy w
        miesiacu. Jestem brunetka ale mam z natury jasna karnacje takze lubie sie
        opalic. Teraz opalam sie na lekki braz ale jeszcze 2 lata temu musialam byc
        opalona do maximum. W sumie nauczylam sie tego od mojej siostry, ktora caly
        czas chodzi opalona jak mulatka. A ja porownywalam sie do jej odcienia skory i
        wychodzilam przy niej.. blado. Skore nawilzam rzadko, z reguly raz na tydzien
        wklepie balsam Nivea. Nie bardzo toleruje balsamy, bo po nich wlasnie skora mi
        sie wysusza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka