Dodaj do ulubionych

ciekawe:-)

26.11.10, 23:10
vod.onet.pl/jak-bardzo-mozna-byc-brudnym,6901,film.html
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: ciekawe:-) 26.11.10, 23:19
      oglądałam ten dokument...trochę obrzydliwy,ale wychodzi na to,że "niemycie"nie szkodzi:)ale chyba jednak nie będę próbowała...
      • nessie-jp Re: ciekawe:-) 28.11.10, 16:10
        Oczywiście, że niemycie nie szkodzi
        • kasha77 Re: ciekawe:-) 28.11.10, 18:21
          no ja też robię...bo lubię:)
    • minniemouse Re: ciekawe:-) 27.11.10, 07:10
      a ja nie mam odwagi - blagam, niech mi ktoras powie o co chodzi ....

Minnie
      • kati792 Re: ciekawe:-) 27.11.10, 08:25
        Wyobrazasz sobie nie myć się prze bite 6 tygodni???Zero mycia rąk,zębów,włosów,części intymnych itd????Mieć tylko 3 pary ubrań na zmiane?Wychodowanie na sobie setek tysięcy bakterii??A co najciekawsze po tym eksperymencie wychodzi na to,że z brudu jeszcze nikt nie umarł;-)
        Ta kobieta,która zgodziła się na ten eksperyment chciała także sprawdzić,czy np.parabeny zawarte w kosmetykach rzeczywiście szkodzą.Czy potrzebne nam są tony kosmetyków zalegających na naszych półkach itd.itd.
        • kasha77 Re: ciekawe:-) 27.11.10, 11:52
          6 tygodni to chyba trochę mało,żeby sprawdzic czy parabeny szkodzą czy nie-pomijając już fakt ile jest kosmetyków bez parabenów.ja polecam żeby obejrzec.mnie akurat to o bakteriach nie bardzo przeraziło,bo hodujemy ich i tak sporo na ciele nawet myjąc się codziennie....z tego co pamietam najgorsze dla niej były brudne włosy, a dla innych zapach:)
          • minniemouse Re: ciekawe:-) 28.11.10, 08:25
            bardzo dziekuje :)

ale nie rozumiem w jaki sposob to sprawdza szkodliwosc parabenow skoro ich sie nie uzywa?

osobiscie nie wytrzymalabym dluzej niz trzy dni bez chociaz codziennie mycia sie w "smierdzacych" miejscach.
            ale w ogole wyobrazam sobie ze z brudu faktycznie nikt nie umarl. a nawet sie nie pochorowal, ot wezmy bezdomnych.
            chociaz sadze ze wiekszosc ma pasozyty.
            z tym ze takie np pchly, wszy to kazdy moze zlapac nawet bardzo czysty czlowiek bo to sa pasozyty kontaktowe.
            np wystarczy ze jedno dziecko w klasie to ma, to zaraz beda mialy wszystkie.
            ale niektore robaki zaraza sie tylko z brudu czyli z ziemi, lub zwierzecych odchodow.

Minnie
            • znana.jako.ggigus Re: ciekawe:-) 28.11.10, 18:49
              wszy to objaw czystego srodowiska.
              a robaki pochadza tez z ludzkich odchodow, bo czlowiek to tez zwierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka