Dodaj do ulubionych

wstrętny rumień

03.04.11, 08:19
Dziewczyny, ostatnio mam problem z rumieniem. Zwróciła mi na niego uwagę Issey, gdy spytała czy mam rumień i wtedy uświadomiła mi, że mam. Kojarzę go od roku a może był i wczesniej a ja kojarzyłam z rumieńcem... W każdym razie kosmetyczka też w międzyczasie potwierdziła, że mam cerę naczynkową choć popękanych naczynek na twarzy nie mam. Teraz nawet po wstaniu z łożka mam to cholerstwo (a może widzę po suszeniu suszarką?), kiedyś wydawało mi się, że tylko w emocjach. Czy on mógł się pojawić z wiekiem czy ze zmianą diety, skąd się wziął i jak z nim walczyć? Odpowiednie kosmetyki juz mam polecone przez Issey ale jeszcze nie wszystkie kupiłam. Dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: wstrętny rumień 03.04.11, 16:43
      Z wiekiem cera się zmienia, to jedno. Druga sprawa, warto zbadać hormony tarczycy. Cera naczynkowa bardzo źle reaguje też na wszelkie podrażnienia, czyli np. pogorszenie jakości wody = rumień, inny proszek do prania pościeli = rumień, inna dieta = rumień, pyłki w powietrzu = ... sama wiesz :)

• aga.pier Re: wstrętny rumień 03.04.11, 16:51
        mam 42 lata i wcześniej tego nie miałam. Mam zamiar zmienić kosmetyki i przewartościować dietę tzn wyeliminować, na ile to możliwe, przetworzone produkty, słodycze i wszystko to, co mało przydatne. A o tarczycy muszę poczytać, dziękuję :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka