Dodaj do ulubionych

samoopalacze

05.05.04, 08:43
Dziewczynki, kobietki drogie, w różnych wątkach przewijały się opinie nt.
samoopalaczy. Może zamieśćmy wszelkie uwagi ich dotyczące w jednym poście?
Moje doświadczenia z samoopalaczem są okropne. Kupiłam (raz Sorayi, raz Nivea
i chyba jakiś tam jeszcze), nasmarowałam się równiutko i dokładnie. Skóra
pachniała specyficznie, ale z radością patrzyłam jak nabiera złocistego
koloru z godziny na godzinę...niestety, po kilku myciach porobiły mi się
smugi i pomarańczowe plamy. Podczas kąpieli ścierałam peelingiem, który
niewiele pomógł. powiedziałam sobie: o nie! nigdy więcej. wolę raz na dwa
tygodnie pójść do solarium niż mieć pomarańczowe smugi na ciele!!
Jakie są Wasze doświadczenia? Może samoopalacze innych firm są lepsze?
Piszcie, piszcie.
Życzę słonecznego dnia:-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kate1972 Re: samoopalacze IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 08:55
      Cześć Agniecha! Obecnie nam Soraya do twarzy do jasnej karnacji.
      Używałam wielu, nigdy nie miałam plam, przebarwień.
      Smaruję twarz (wokół oczu i w okolicach brwi-nie wcierać w brwi!!, leciutko!!
      pod nosem-ostrożnie bo tu większość posiada meszek), szyję, za uszami i
      wcieram lekko we włosy U nasady, aby nie utworzyła się tzw.maska. ZAWSZE
      nakładam samoopalacz na noc, ale już po lekkim wchłonięciu, aby nie wetrzeć w
      poduszkę i nie obudzić się rano z jednym białym policzkiem :) Dzięki nocnemu
      opalaniu unikam wątpliwego zapaszku - specyficznego dla samoopalacza i rano
      budzę się opalona ślicznie:) Pozdrawiam i życzę sukcesów w używaniu
      samoopalacza!
    • Gość: Kamila Re: samoopalacze IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 05.05.04, 09:06
      uzywam samoopalaczy juz od kliku dobrych rad przewaznie z Avon'u i jestem
      bardzo zadowolona. Najwazniejsze to to aby go rowno rozporwadzac, cala
      powierzchnia dloni dopoki nie wyschnie na ciele. Zgadzam sie z moja
      poprzedniczka ze najlepiej na noc, choc ja i tak czuje ten "zapach" :) Musisz
      dojsc do wprawy, jesli wyjda plamy to jest tylko i wylacznie twoja wina ze go
      nie rowno rozprowadzilas. Pamietaj umys dlonie po posmarowaniu i nigdy ich nie
      sparowac. Mozesz w miejscach, ktore podejrzewasz ze mogly sie ubrudzic zaraz po
      posmarowaniu przetrzec mokrym recznikiem. AHa i jesli masz jasna karnacje to
      nie kupuj samoopalaczy do ciemnej bo efekt moze byc okropny. Pozdrawiam :)
    • Gość: rybka Re: samoopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:59
      zamiast smarować się samoopalaczem /zawsze wychodzą mi smugi na nogach/ wolę
      kilka razy pójśc na solarium. efekt długotrwały i równomierna opalenizna...
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: samoopalacze IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:13
        Solarium jest niezdrowe, nie każdego chwyta, wychodzi bardzo drogo - za jedną,
        dwie sesje można kupić samoopalacz. Ja miałam raz Rivierę (Pollena Ewa chyba) i
        nie zostawiał żadnych smug. Teraz używam Sopot Ziaji - ładny efekt po p
        [ierwszym razie, taki złocisty kolorek. Tylko ten zapach... :/
      • Gość: :( Re: samoopalacze IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:26
        Każdy głupi wie, że solarium jest szkodliwe!!! Ups, żeby nie była usmażona
        rybka..
    • Gość: Kamila Re: samoopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 10:24
      Po wielu próbach używania samoopalacza na całe ciało zrezygnowałam i przez
      kilka lat chodziłam na początku lata interesująco blada ;-). Teraz na próbę
      kupiłam zachwalany tu przez dziewczyny Sopot Ziaii - spóbowałam go wiosną, żeby
      jakby co to jego efekt pod spodniami ukryć - no i proszę - nóżki bez smóżek!!!
      Polecam. Dodam że to nie jest klasyczny samoopalacz tylko krem brązujący, co
      mnie na wstępie sceptycznie nastawiło doń bo takich kremów kilka używałam i
      były beznadziejne - ale Ziaja okazała się być dobrą alrernatywą dla mnie, która
      nie umie jakoś dobrze rozprowadzić samoopalacza.
      • agnie_szka9 Re: samoopalacze 05.05.04, 10:31
        Oczywiście, każdy głupi (i nie tylko) wie, że solarium jest szkodliwe. ale w
        nadmiarze wszystko jest szkodliwe!! mam ciemną karnację i na solarium chodzę
        raz na półtora, albo raz na dwa tygodnie.
        co do kremu brązującego ziaji, to drogie użytkowniczki, czy on nie brudzi ubrań?
        • Gość: :( Re: samoopalacze IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 12:20
          Droga Agnieszko! To nie do Ciebie o tym solarium lecz do "rybki"
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: samoopalacze IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 14:00
          To jest rzadko?! To jest bardzo często! W wieku 40 lat bedziesz wyglądać jak
          60latka - będziesz mięc mnóstwo zmarszczek i przebarwienia na skórze.
    • roksana11 Re: samoopalacze 05.05.04, 11:06
      Ja ostatnio kupiłam samoopalacz Dax Cosmetics - extra bronze (75ml) Pani w
      drogerii dała mi do obejrzenia 4 samoopalacze, jeden z nich był z firmy Eveline
      (na opakowaniu przeczytałam że ma wyciąg z orzecha włoskiego, bursztynu no i
      z ...marchewki, powiedziałam sobie o nie, nie chcę być pomarańczowa) odłożyłam
      go i sięgnęłam po Miraculum (na opakowaniu pisało że jest to wzmacniacz do
      istniejącej już opalenizny) i znowu pomyślałam sobię że nie jestem opalona i
      jak się nim posmaruję to także nie będę. Następny był chyba z Kolastyny, ale
      ten już kiedyś miałam i jego barwa mi nie odpowiadała - lekko pomarańczowa).
      Więc wzięłam ten z Dax Cosmetics i okazało się że jest to traf w dziesiątkę. Ma
      bardzo leciutką konsystencję i co najważniejsze nie pozostawia tłustego filmu,
      skóra jest nawilżona i matowa. Ale jak to samoopalacz - jego zapach czuję nawet
      w nocy, ale już się przyzwyczaiłam więc z tym nie ma większego problemu.
      Najważniejsze jest to że pozostawia ładną brązową opaleniznę bez żadnego
      dodatku pomarańczowego, bez smug, jakbym była opalona na solarium. Pozdr. i
      polecam.
      • agnie_szka9 do :-( 05.05.04, 12:35
        upsss, wcale nie poczułam się urażona :-)))
        • Gość: Ewcia samoopalacz i jasna karnacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 15:23
          Dziewczyny czy mozecie mi polecic jakis dobry samoopalacz do twarzy? Chcialabym
          uzyskac efekt leciutkiej opalenizny..cena nie gra roli
          pozdrawiam
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: samoopalacz i jasna karnacja IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 16:23
            Kup sobie krem brązujący do twarzy Sopt Ziaji.:) Efekt jest delikatny,
            intensywność w zależności od częstotliwości stosowania, a samoopalacz bałabym
            się nakładać na twarz, bo efekt mógłby być za mocny czy też mogłyby się porobić
            smugi, a twarz, to nie ciało, jest jednak widoczne i trzeba się obchodzić
            delikatniej.
            • kinder.bueno Re: samoopalacz i jasna karnacja 05.05.04, 16:31
              wg mnie krem sopot ziaji do twarzy prawie wogole nie daje rezultatow. Mam go w
              domu i nie uzywam.Dlatego tez mam problem bo poszukuje samoopalacza dobre go do
              twarzy ktory jednak dałby jakis widoczny efekt,gdyz dociala uzywam Balsamu
              Sopot jestem z niego zadowolona natomiast twarz zaczyna z reszta ciala
              kontrastowac.Poradzcie cos.. czy samoopalacze z avonu sa ok na twarz?
            • Gość: Ewcia Re: samoopalacz i jasna karnacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:40
              ...i tak też zrobiłam , kupiłam sobie krem brązujący Zaji...użyłam i jestem
              zadowolona z efektu! Tak jak chciałam lekko zabarwił moją bladą twarz:)
              Zobaczymy co będzie dalej;)
              Dziekuję Wam za rady!
          • staua Re: samoopalacz i jasna karnacja 06.05.04, 00:11
            Jesli cena nie gra roli, to sprobuj Clarinsa Radiance-Plus Self Tanning Cream-
            Gel. Polecany od dawna na forum, rewelacja.
            • Gość: go Re: samoopalacz i jasna karnacja IP: 195.205.251.* 06.05.04, 13:22
              a ile kosztuje i dlaczego jets taki rewelacyjny?

a tak poza tym-czy wszystkie samoopalacze tak śmierdzą? czy nie da isę
              wyprodukowac takiego który w reakcji ze skórą nie bedzie śmierdział?
    • Gość: K. Re: samoopalacze IP: *.mtvk.pl 05.05.04, 14:28
      U mnie samoopalacze daja zbyt intensywny kolor i zostawiaja smugi. Dlatego
      zawsze mieszam samoopalacz z balsamem do ciala- ryzyko powstania smug jest
      bardzo male.
      Ostatnio odkrylam balsam brazujacy z serii Lirene i musze powiedziec, ze bardzo
      mi odpowiada. Nie nadaje sie jednak dla osob, ktore oczekuja intensywnego
      efektu- barwi bardzo delikatnie i wyrazny efekt daje dopiero po kilku
      posmarowaniach. Bardzo dobrze sie rozprowadza, ladnie pachnie (oczywiscie do
      czasu), ten brzydki zapach samoopalacza jest raczej slaby. O smugach nie ma
      mowy.
    • justyna_i a mnie nic nie barwi:( 05.05.04, 23:01
      Z natury mam bardzo jasną karnację, na słońcu lub w solarium opalam sie bardzo
      powoli ale mogę uzyskać intensywną barwę, jednak wiadomo niezdrowo!!!
      Dlatego też ciągle szukam samoopalacza, jednak mam z tym pewien problem mojej
      skóry one nie barwią, tzn muszę smarować rano 2 warstwy, wieczorem 2 warstwy i
      rano następnego dnia kolejne 2 warstwy wtedy popołudniu jestem opalona i to
      wcale nie mocno, powiedzmy że naturalnie.
      Może używam złych samopolaczy??
      Miałam avon do jasnej karnacji, nivea w sprayu (ten w miarę miło wspominam),
      jakieś riviery i sama już nie pamiętam co jeszcze.
      Zawsze efekt ten sam blada jak przed zastosowaniem, może zastosowac do ciemnej
      karnacji (ale jestem naturanie trupio blada)??
      Pomóżcie!!

• Gość: justa Re: a mnie nic nie barwi:( IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 15:32
        może za szybko zakładasz ubranie, zanim samoopalacz się całkiem wchłonie. też
        mam ten sam problem, staram się chwilę odczekać, ale nie mogę godzinami
        siedzieć nago :) tylko raz udało mi się porządnie "samoopalić", gdy w skąpej
        koszulce siedziałam długo po nałożeniu samoopalacza. normalnie po kilku
        minutach zakładam piżamę i idę spać, efekty są marne :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka