Dodaj do ulubionych

kosmetyczka

28.09.11, 15:13
Nazywam sie wredn.a.malpa mam 29 lat i nigdy nie bylam u kosmetyczki.

;P

Mam male zmarszczki mimiczne i czuje ze powinnam cos z tym zrobic.

Ktos moze mnie oswiecic jakie zabiegi powinnam sobie zaaplikowac? Bo ja nawet kremem sie zadnym nie smaruje, a z zabiegow kostmetycznych to tylko piling (ktory sama uskuteczniam). Nie chce placic ciezkich pieniedzy za jakies hokuspokus z plasterkami ogorka, ktore moge sobie sama na twarzy umiescic.
Obserwuj wątek
    • aaksiaa Re: kosmetyczka 30.09.11, 15:02
      Na pierwszy raz polecałabym peeling kawitacyjny plus jakąś ampułkę, tutaj masz pewność, że działanie jest znacznie silniejsze niż wszystko to, co możesz zrobić w domu, bo składniki aktywne wnikają głęboko w skórę za pomocą mikromasażu. Poza tym oczyszcza cerę i jest bardzo delikatny, więc na pewno nie bedziesz podrażniona. Wszystko zależy od Twojej cery, czy masz z nią jakieś problemy. jeśli tylko terapia przeciwzmarszczkowa możesz jeszcze spróbować mezoterapii igłowej, zabiegu Cryodermie. Z resztą przypomniał mi się artykuł, który ostatnio czytałam, właśnie o tym, na jaki zabieg zdecydować na pierwszej wiycie, jak powinna wyglądać itp.

uroda.re.pl/artykul/42766.html
      • kasha77 Re: kosmetyczka 30.09.11, 17:20
        jeśli w domu nie będzie nawet kremu nakładała to wizyty u kosmetyczki niewiele dadzą.
        • wredn.a.malpa Re: kosmetyczka 10.10.11, 15:17
          Dzieki za sugestie. Na pewno skorzystam :)

A macie jakies konkretne sugestie co do kremow przeciwzmarszczkowych? Raczej ze sredniej niz wyzszej polki.

Z cera nigdy nie mialam zadnych problemow, i w sumie ciagle wygladam na mlodsza niz jestem, ale nie chcialabym sie obudzic z reka w nocniku i twarza w zmarszczkach
    • coco_angel Re: kosmetyczka 02.10.11, 11:07
      Nie chce placic ciezkich pieniedzy za jakies hokuspokus z
      > plasterkami ogorka, ktore moge sobie sama na twarzy umiescic.
      e teraz chyba nie ma takich wyszukanych zabiegow:) sa inne hokus pokus, ktora czasem dzialaja cuda...ale bez podtrzymania pielegnacja w domu nic nie zdziaalasz
      • blue_amelia Re: kosmetyczka 02.10.11, 19:15
        zgadzam sie, bez pielegnacji przeciwdzialajacej zmarszczkom - czyli kremom nic nie zdzialasz... beda sie te zmarszczki robic coraz wieksze... a na tym etapie zrobilambym piling chemiczny w salonie, jak to malusie zmarszczki to jest szansa na ich znaczne splycenie.

Ja jestem po 2 zabiegach z kwasem feluonowym i podpisuje sie pod wszelkimi stwierdzeniami ze ten kwas to hokus polus :-)

www.bbclinic.pl/peelingi_chemiczne_skora.html
        • aaksiaa Re: kosmetyczka 04.10.11, 16:40
          Kremy profilaktycznie - tak. Pod tym podpisuje się czterema łapkami, że codzienna pielęgnacja jest absolutną podstawą. I też trzeba zwrócić uwagę, czym się smarujemy. Najważniejsze są witaminy (A, C i E - tzw. witaminy młodości) i regularne nawilżanie. No i ochrona przed UV to podstawa obrny przed zmarszczkami. Jednak kiedy już się pojawią, to ja szczerze mówiąc kremom nie daję już dużych szans. Wtedy w grę wchodzi imo tylko dobra kosmetyczka.
          • coco_angel Re: kosmetyczka 04.10.11, 18:08
            > Kremy profilaktycznie - tak. Pod tym podpisuje się czterema łapkami, że codzien
            > na pielęgnacja jest absolutną podstawą. I też trzeba zwrócić uwagę, czym się sm
            > arujemy. Najważniejsze są witaminy (A, C i E - tzw. witaminy młodości) i regula
            > rne nawilżanie. No i ochrona przed UV to podstawa obrny przed zmarszczkami. Jed
            > nak kiedy już się pojawią, to ja szczerze mówiąc kremom nie daję już dużych sza
            > ns. Wtedy w grę wchodzi imo tylko dobra kosmetyczka.
            no kiedy sie pojawia to trzeba imac sie wszystkich sposbow by to zalagodzic....ja jednak wierze w pielegnacje...zawsze twarz bedzie lepiej wygladac, widze to po sobie i kolezankach...tylko trzeba rozwaznie wybierac, patrzec na sklady, na to co sie je i brac suplementy no i dodatkowe zabiegi wybierac:)komsetyka poszla do przodu i wszystko jest dla ludzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka