Dodaj do ulubionych

Enerpeel EL - peeling okolic oczu

16.01.12, 12:19
Witam,
Czy któraś z was miała ten zabieg? Jak przebiegał, jak zachowywała się skóra po zabiegu, no i oczywiście czy były po nim efekty? :) W piatek byłam na pierwszym takim zabiegu, ale nie widzę ani efektów, ani nawet żeby cokolwiek się działo, skóra jest jaka była, zastanawiam się czy może zabieg był źle wykonany czy po pierwszym zabiegu faktycznie jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek widzieć? Doradźcie proszę!
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 18.01.12, 00:50
      usa-ko napisała:

> Witam,
      > Czy któraś z was miała ten zabieg? Jak przebiegał, jak zachowywała się skóra po
      > zabiegu, no i oczywiście czy były po nim efekty? :) W piatek byłam na pierwszy
      > m takim zabiegu, ale nie widzę ani efektów, ani nawet żeby cokolwiek się działo
      > , skóra jest jaka była, zastanawiam się czy może zabieg był źle wykonany czy po
      > pierwszym zabiegu faktycznie jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek widzieć? Dorad
      > źcie proszę!

Efektów ciężko doszukiwać się po jednym, dwóch razach (zwłaszcza przy zabiegach złuszczających). Na nie potrzeba czasu. Mimo tego że zabieg robi się w odstępie 7-10dni to efekty widać po ok. 2-3 miesiącach. W trakcie wskazane regularne stosowanie specjalistycznych produktów (zależnie od wskazań).

Podczas zabiegu odtłuszcza się skórę, aplikuje żelową konsystencje na okolice oczu, w 4 lub więcej warstwach. Ogólnie ok. 10-11 minut. Można później zrobić zabieg na te okolice, ale nie trzeba. Jeśli są podrażnienia dobrze jest stosować coś łagodzącego.
      • usa-ko Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 18.01.12, 09:59
        issey_miyake napisała:

> Efektów ciężko doszukiwać się po jednym, dwóch razach (zwłaszcza przy zabiegach
        > złuszczających). Na nie potrzeba czasu. Mimo tego że zabieg robi się w odstępi
        > e 7-10dni to efekty widać po ok. 2-3 miesiącach.

Dziękuję bardzo za odp! To mnie uspakaja na pewno :)

> W trakcie wskazane regularne stosowanie specjalistycznych produktów (zależnie od wskazań).

Jakich? Stosuję krem terproline contour eyes&lips na dzień, do tej pory na noc nakładałam krem z kwasem migdałowym bandi, przy okazji całej buźki, zastanawiam się czy nadal tak mogę?

> Podczas zabiegu odtłuszcza się skórę, aplikuje żelową konsystencje na okolice o
        > czu, w 4 lub więcej warstwach. Ogólnie ok. 10-11 minut. Można później zrobić za
        > bieg na te okolice, ale nie trzeba. Jeśli są podrażnienia dobrze jest stosować
        > coś łagodzącego.

Miałam 4 warstwy, ale w bardzo krótkich odstępach może co pół minutki, poza tym myślałam, że ma się pojawić łuszczenie lub może zaczerwienie a u mnie nic, dlatego trochę się martwiłam...

>
        >
        • issey_miyake Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 18.01.12, 10:53
          usa-ko napisała:

> Jakich? Stosuję krem terproline contour eyes&lips na dzień, do tej pory na noc
          > nakładałam krem z kwasem migdałowym bandi, przy okazji całej buźki, zastanawiam
          > się czy nadal tak mogę?

Środki złuszczające (jakiekolwiek) w trakcie między zabiegami możesz stosować jak najbardziej. Jeśli podczas i po zabiegu nie było żadnych podrażnień, wybrałabym Bionic Eye Plus (polihydroksykwasy)

> Miałam 4 warstwy, ale w bardzo krótkich odstępach może co pół minutki, poza tym
          > myślałam, że ma się pojawić łuszczenie lub może zaczerwienie a u mnie nic, dla
          > tego trochę się martwiłam...

Pół minuty to mało. Wskazania są do tego, by nakładać na 1-2 minuty lub jeśli dobra jest tolerancja na 3-5 (jedną warstwę). Widocznie osoba wykonująca pierwszy zabieg potraktowała testowo i trochę pożałowała....

Ile zapłaciłaś za zabieg? Miałaś coś nakładanego po zabiegu?
          • usa-ko Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 18.01.12, 12:18
            issey_miyake napisała:

> Pół minuty to mało. Wskazania są do tego, by nakładać na 1-2 minuty lub jeśli d
            > obra jest tolerancja na 3-5 (jedną warstwę). Widocznie osoba wykonująca pierwsz
            > y zabieg potraktowała testowo i trochę pożałowała....

No właśnie też tak pomyślałam, ja mam dosyć cienką skórę wokół oczu i pewnie to ją mogło przestraszyć :/

> Ile zapłaciłaś za zabieg? Miałaś coś nakładanego po zabiegu?

1 zabieg 150 zł, po zabiegu miałam nakładany jakiś krem na całą buzię i dodatkową warstwę pod oczy, ale nie wiem czy tego samego kremu :/ Drugi zabieg mam w przyszłym tygodniu to zapytam.
            >
            >
            >
          • usa-ko Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 19.01.12, 14:24
            issey_miyake napisała:

> wybrałabym Bionic Eye Plus (polihydroksykwasy)

Gdzie można kupić ten krem? Na bio-med (doliczając przesyłkę) jest dosyć wysoka cena, czy to jedyna opcja? Może jest dostępny w jakichś aptekach?
            • issey_miyake Re: Enerpeel EL - peeling okolic oczu 20.01.12, 15:14
              usa-ko napisała:

> Gdzie można kupić ten krem? Na bio-med (doliczając przesyłkę) jest dosyć wysoka
              > cena, czy to jedyna opcja? Może jest dostępny w jakichś aptekach?

napisz na priv.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka