Gość: justyna IP: *.pl / *.pl 09.06.04, 10:24 czy kobieta po 20-tce moze jeszcze miec bardzo dlugie wlosy?czy nie wyglada to glupio?jezeli tak-jak modelowac takie wlosy zeby nie wygladac jak gimnazjalistka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mankalita Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 10:38 A czemu ma wyglądać głupio. O jakiej konkretnie długości włosów mówisz? Widuję na ulicy od czasu do czasu kobiety po czterdziestce z warkoczem do tyłka i jakoś mnie to nie razi. Na pewno nie wyglądają jak gimnazjalistki:D Swoją drogą nie rozumiem mody wśród pań od 40 lat w górę, które ścinają włosy na krótko... i jeszcze większość farbuje je na rudo. Jeżeli nie będziesz wpinać we włosy pastelowych spineczek, to brak powagi ci nie grozi. Jeżeli twoje włosy są zdrowe i ładne to nie ścinaj ich tylko dlatego że przekroczyłaś już jakąs granicę wieku. Będziesz przynajmniej wyglądac orginalnie i na pewno kobieco. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 15:33 no ja po 20 zaczelam zapuszczac bo stierdzilam ze juz mi wlasnie wlosy sciete na jezyka nie uchodza i teraz tak bym chciala zeby byly do pasa!!!! narazie mam do lopatek i dalej zapuszczam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 20:00 A niby jak chcesz wyglądać? Jak matrona? Ja ma 40 lat i długie włosy. Wydaje mi się, że długość zależy od typu urody, charakteru, a nie od wieku. Niektórym rzeczywiście długie włosy po prostu nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 09.06.04, 10:43 Osobiscie mysle, ze po 20-tce nie wypada juz miec dlugich wlosow-najlepiej sciac je na taka dlugosc aby nakrecic na walki lub zrobic trwala i codzien wieczor utrwalac lotionem nr 4. Nie nosic spodni - tylko spodnice, dlugosc 3/4 w ciemnym kolorze. Obuwie na plaskim - wygodne z szerokimi noskami, do tego cieple rajstopy i refomy aby nie przeziebic przydatkow. Zakiety obszerne w kolorach brazu i fioletu, dobrze maskujace starcze 20-letnie ksztalty. Poza tym zrobic lokate i zaczac odkladac na miejscowke na Powazkach...;-))))))) Zartujesz a tym pytaniem czy pytasz serio???????? Wazne aby wlosy byly zdrowe, zadbane i czyste. Mam 27 lat i dlugie wlosy - nie czuje sie jak gimnazjalistka i mysle, ze jeszcze dlugo mi to nie grozi. Fryzury robie jakie tylko mam ochote-konski ogon, rozpuszczone i szczesane na gladko, koki, przerzucone na jedna strone..Oj, naprawde nie widze tu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 10:45 po 20-tce? buhahaha, a co to jest jakiś wiek starczy? :D nie, tak poważnie, to... po 20-tce absolutnie nie wypada nosić długich włosów. najbardziej wskazane są włosy krótkie i koniecznie trwała. a jeżeli już haniebne długie włosy, to obowiązkowo czesać w koczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mandalay00 Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 11:04 Szo, ale sie usmialam:)) Justyno, nie zartuj, dlaczego mialoby to wygladac glupio?Mam raczej dlugie wlosy i nadal zapuszczam, takie mi sie podobaja i kropka. Mozesz nakrecac je na grube walki, fajnie sie wtedy ukladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaU ale po 40-tce.. IP: *.marymont.pl 09.06.04, 11:31 zgadzam sie ze pytanie czy 'nie wypada po 20' jest przesadzone; ALE uwazam ze starsza kobieta (wzglednie), taka po 40, powinna miec wlosy dosyc krotkie, bardzo zadbane na codzien - dobre sciecie i -czemu nie- trwala. zeby uniknac przylizanego kucyka - to jest wlasnie cos co moim zdaniem 20-tce uchodzi ('luz'), a 40-tce juz nie ('rozmemlanie'). no ale moja opinia dotyczy starszych niz ty kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika po 20stce IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 09.06.04, 11:56 Ja mam wprawdzie 19, ale za rok scinam na krotko i robie baranka w kolorze soczysto rudym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger Re: po 20stce IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 12:10 ja juz jestem po 20-tce i ciagle włosy zapuszczam.Miałam juz krótkie i zapewniam,że długie odmładzaja i sa o wiele bardziej kobiece i seksowne! (potwierdzone przez płeć męska):-) Odpowiedz Link Zgłoś
seria Re: po 20stce 09.06.04, 12:58 Zgadzam sie, z tym scinaniem na krotko nie mozna przesadzac. Wszystko zalezy od twarzy, wlosow, typu urody. Krotkie wlosy zafarbowane na rudo u kobiet tak po 40 = brak kobiecosci i wyglad babochlopa. Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: ale po 40-tce.. 09.06.04, 20:07 Od miesiąca jestem 40- latką i nie mam zamiaru ścinac włosów! Są moją prawdziwą ozdobą. Z długich włośow można wyczarować przeróżne fryzurki. Jest tak jak pisałam powyżej: wszystko zależy od typu urody! Czy ktoś wyobraża sobie Beatę Kozidrak w krótkiej fryzurce??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 14:38 Ja jestem koło 30-tki. Mam włosy do połowy pleców, długie, gęste, proste. Niestety włosy nie wyglądają tak pięknie jak np. wtedy gdy miałam kilkanaście lat. Straciły "blask" i nnie układają się zbyt pięknie, w związku z tym mam zamiar je skrucić na włosy do ramion i pocieniować. Mam ochotę na praktyczną fryzurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.autocom.pl 09.06.04, 14:41 mam 27 lat, włosy do pasa i wyglądają zdecydowanie lepiej niż wtedy, gdy miałam 18. Zamierzam je zachować w takim stanie do późnej starości (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 09.06.04, 15:24 Mam 34 lata, proste włosy blond - do połowy pleców. Do tej pory sądziłam, że jest ok. (mężowi i innym podoba się, mi też), a teraz, po Twoim poście, zastanawiam się, skąd u Ciebie taka "starość myślenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 15:48 Szo - hehehe, ale sie uśmiałam :))) Ta Justyna to chyba podpuszcza, bo nie wierzę, żeby ktoś mógł zadać takie pytanie, ale swoją drogą na tym forum roi się od dziwnych pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
mjos Re: dlugie wlosy po 20-tce 10.06.04, 15:53 wy sie smiejcie ale:mam 20 lat wlosy do tylka takie "szopiaste" ani krecone ani proste nie maluje sie i neichodze na obcasy i ciagle slysze: taka smarkula a piwo kup[uje albo plstykowe panny na mniez gory patrza i kaza sobie apni mowic: ( i to z powodu tych wlosow wszyscy mowia ze tak wygladam choc mordke to mam jak 25:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.udn.pl 10.06.04, 17:36 długość i kształt fryzury trzeba raczej dopasować do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kachna Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:31 Justyno! To chyba jakiś żart!? Ja ma ponad 40 i od 20 lat mam długie, blond włosy do pasa. Między innymi dzięki tym włosom ludzie dają mi przynajmniej 15 lat mniej niż mam w rzeczywistości. Bardzo o nie zawsze dbałam i pielęgnowałam. Nie oszczędzałam na dobrych szamponach czy odżywkach, za to unikałam jak ognia fryzjerów! :))) Podcinaniem i farbowaniem zajmuje się mój mąż, któremu, jak większości mężczyzn podobają się kobiety z długimi włosami/. Zawsze miałam bardzo gęste włosy i pomimo mojego wieku , mam dopiero kilka siwych. Długie włosy to nieograniczone możliwości robienia różnych fryzur, na co dzień nie noszę włosów rozpuszczonych, bo to niezbyt wygodne i taka bujna "szopa: strasznie grzeje:), najczęsciej robię warkocz lub szybki węzeł spięty klamrą. Uwielbiam swoje długie włosy i nigdy ich nie zetnę! P.S Może wypowie się w tej kwestii jakiś mężczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mężczyzna Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.przytor.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:23 Warkocz kojarzy mi się nierozłącznie z młodością i naturalnością, więc odczuwam nieznośny dysonans widząc warkocz farbowany, a już warkocz farbowany u dojrzałej kobiety to podwójny dysonans. Tak prezentowały sie onegdaj członkinie ludowych zespołów pieśni i tańca typu "Sląsk" i "Mazowsze". Co prawda one się sobie , a może i innym zwolennikom przaśnej pszenno-buraczanej sielskości, podobały. Więc jeżeli komuś taki styl odpowiada,to cóż... Odpowiedz Link Zgłoś