Dodaj do ulubionych

dlugie wlosy po 20-tce

IP: *.pl / *.pl 09.06.04, 10:24
czy kobieta po 20-tce moze jeszcze miec bardzo dlugie wlosy?czy nie wyglada
to glupio?jezeli tak-jak modelowac takie wlosy zeby nie wygladac jak
gimnazjalistka?
Obserwuj wątek
    • mankalita Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 10:38
      A czemu ma wyglądać głupio. O jakiej konkretnie długości włosów mówisz? Widuję
      na ulicy od czasu do czasu kobiety po czterdziestce z warkoczem do tyłka i
      jakoś mnie to nie razi. Na pewno nie wyglądają jak gimnazjalistki:D Swoją drogą
      nie rozumiem mody wśród pań od 40 lat w górę, które ścinają włosy na krótko...
      i jeszcze większość farbuje je na rudo.

Jeżeli nie będziesz wpinać we włosy pastelowych spineczek, to brak powagi ci
      nie grozi. Jeżeli twoje włosy są zdrowe i ładne to nie ścinaj ich tylko dlatego
      że przekroczyłaś już jakąs granicę wieku. Będziesz przynajmniej wyglądac
      orginalnie i na pewno kobieco.
      • diastema Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 15:33
        no ja po 20 zaczelam zapuszczac bo stierdzilam ze juz mi wlasnie wlosy sciete
        na jezyka nie uchodza i teraz tak bym chciala zeby byly do pasa!!!! narazie mam
        do lopatek i dalej zapuszczam!!!!
      • setif Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 20:00
        A niby jak chcesz wyglądać? Jak matrona? Ja ma 40 lat i długie włosy. Wydaje
        mi się, że długość zależy od typu urody, charakteru, a nie od wieku. Niektórym
        rzeczywiście długie włosy po prostu nie pasują.
    • Gość: Szo Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 09.06.04, 10:43
      Osobiscie mysle, ze po 20-tce nie wypada juz miec dlugich wlosow-najlepiej
      sciac je na taka dlugosc aby nakrecic na walki lub zrobic trwala i codzien
      wieczor utrwalac lotionem nr 4. Nie nosic spodni - tylko spodnice, dlugosc 3/4
      w ciemnym kolorze. Obuwie na plaskim - wygodne z szerokimi noskami, do tego
      cieple rajstopy i refomy aby nie przeziebic przydatkow. Zakiety obszerne w
      kolorach brazu i fioletu, dobrze maskujace starcze 20-letnie ksztalty. Poza tym
      zrobic lokate i zaczac odkladac na miejscowke na Powazkach...;-)))))))
      Zartujesz a tym pytaniem czy pytasz serio???????? Wazne aby wlosy byly zdrowe,
      zadbane i czyste.
      Mam 27 lat i dlugie wlosy - nie czuje sie jak gimnazjalistka i mysle, ze
      jeszcze dlugo mi to nie grozi. Fryzury robie jakie tylko mam ochote-konski
      ogon, rozpuszczone i szczesane na gladko, koki, przerzucone na jedna
      strone..Oj, naprawde nie widze tu problemu.
    • justa_79 Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 10:45
      po 20-tce? buhahaha, a co to jest jakiś wiek starczy? :D
      nie, tak poważnie, to... po 20-tce absolutnie nie wypada nosić długich włosów.
      najbardziej wskazane są włosy krótkie i koniecznie trwała. a jeżeli już
      haniebne długie włosy, to obowiązkowo czesać w koczek.
    • seria Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 10:54
      Po 20??????? :)))))))))
    • mandalay00 Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 11:04
      Szo, ale sie usmialam:)) Justyno, nie zartuj, dlaczego mialoby to wygladac
      glupio?Mam raczej dlugie wlosy i nadal zapuszczam, takie mi sie podobaja i
      kropka. Mozesz nakrecac je na grube walki, fajnie sie wtedy ukladaja.
    • Gość: AgaU ale po 40-tce.. IP: *.marymont.pl 09.06.04, 11:31
      zgadzam sie ze pytanie czy 'nie wypada po 20' jest przesadzone; ALE uwazam ze
      starsza kobieta (wzglednie), taka po 40, powinna miec wlosy dosyc krotkie,
      bardzo zadbane na codzien - dobre sciecie i -czemu nie- trwala. zeby uniknac
      przylizanego kucyka - to jest wlasnie cos co moim zdaniem 20-tce uchodzi
      ('luz'), a 40-tce juz nie ('rozmemlanie'). no ale moja opinia dotyczy starszych
      niz ty kobiet.
      • Gość: Monika po 20stce IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 09.06.04, 11:56
        Ja mam wprawdzie 19, ale za rok scinam na krotko i robie baranka w kolorze
        soczysto rudym:))
        • Gość: tiger Re: po 20stce IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 12:10
          ja juz jestem po 20-tce i ciagle włosy zapuszczam.Miałam juz krótkie i
          zapewniam,że długie odmładzaja i sa o wiele bardziej kobiece i seksowne!
          (potwierdzone przez płeć męska):-)
          • seria Re: po 20stce 09.06.04, 12:58
            Zgadzam sie, z tym scinaniem na krotko nie mozna przesadzac. Wszystko zalezy od
            twarzy, wlosow, typu urody. Krotkie wlosy zafarbowane na rudo u kobiet tak po
            40 = brak kobiecosci i wyglad babochlopa.
      • setif Re: ale po 40-tce.. 09.06.04, 20:07
        Od miesiąca jestem 40- latką i nie mam zamiaru ścinac włosów! Są moją prawdziwą
        ozdobą. Z długich włośow można wyczarować przeróżne fryzurki. Jest tak jak
        pisałam powyżej: wszystko zależy od typu urody! Czy ktoś wyobraża sobie Beatę
        Kozidrak w krótkiej fryzurce???
    • wojtow Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 14:38
      Ja jestem koło 30-tki. Mam włosy do połowy pleców, długie, gęste, proste.
      Niestety włosy nie wyglądają tak pięknie jak np. wtedy gdy miałam kilkanaście
      lat. Straciły "blask" i nnie układają się zbyt pięknie, w związku z tym mam
      zamiar je skrucić na włosy do ramion i pocieniować. Mam ochotę na praktyczną
      fryzurkę.
      • Gość: rawita Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.autocom.pl 09.06.04, 14:41
        mam 27 lat, włosy do pasa i wyglądają zdecydowanie lepiej niż wtedy, gdy miałam
        18. Zamierzam je zachować w takim stanie do późnej starości (-:
        • wojtow Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 14:43
          Zazdroszczę :)
    • Gość: N.C. Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 09.06.04, 15:24
      Mam 34 lata, proste włosy blond - do połowy pleców. Do tej pory sądziłam, że
      jest ok. (mężowi i innym podoba się, mi też), a teraz, po Twoim poście,
      zastanawiam się, skąd u Ciebie taka "starość myślenia"?
      • charade Re: dlugie wlosy po 20-tce 09.06.04, 15:48
        Szo - hehehe, ale sie uśmiałam :)))
        Ta Justyna to chyba podpuszcza, bo nie wierzę, żeby ktoś mógł zadać takie
        pytanie, ale swoją drogą na tym forum roi się od dziwnych pytań...
    • mjos Re: dlugie wlosy po 20-tce 10.06.04, 15:53
      wy sie smiejcie ale:mam 20 lat wlosy do tylka takie "szopiaste" ani krecone ani
      proste nie maluje sie i neichodze na obcasy i ciagle slysze: taka smarkula a
      piwo kup[uje albo plstykowe panny na mniez gory patrza i kaza sobie apni mowic:
      ( i to z powodu tych wlosow wszyscy mowia ze tak wygladam choc mordke to mam
      jak 25:(
    • Gość: mika Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.udn.pl 10.06.04, 17:36
      długość i kształt fryzury trzeba raczej dopasować do twarzy
    • Gość: Kachna Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:31
      Justyno! To chyba jakiś żart!?
      Ja ma ponad 40 i od 20 lat mam długie, blond włosy do pasa. Między innymi
      dzięki tym włosom ludzie dają mi przynajmniej 15 lat mniej niż mam w
      rzeczywistości. Bardzo o nie zawsze dbałam i pielęgnowałam. Nie oszczędzałam na
      dobrych szamponach czy odżywkach, za to unikałam jak ognia fryzjerów! :)))
      Podcinaniem i farbowaniem zajmuje się mój mąż, któremu, jak większości mężczyzn
      podobają się kobiety z długimi włosami/. Zawsze miałam bardzo gęste włosy i
      pomimo mojego wieku , mam dopiero kilka siwych. Długie włosy to
      nieograniczone możliwości robienia różnych fryzur, na co dzień nie noszę
      włosów rozpuszczonych, bo to niezbyt wygodne i taka bujna "szopa: strasznie
      grzeje:), najczęsciej robię warkocz lub szybki węzeł spięty klamrą. Uwielbiam
      swoje długie włosy i nigdy ich nie zetnę!
      P.S
      Może wypowie się w tej kwestii jakiś mężczyzna?
    • Gość: mężczyzna Re: dlugie wlosy po 20-tce IP: *.przytor.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 20:23
      Warkocz kojarzy mi się nierozłącznie z młodością i naturalnością, więc odczuwam
      nieznośny dysonans widząc warkocz farbowany, a już warkocz farbowany u
      dojrzałej kobiety to podwójny dysonans. Tak prezentowały sie onegdaj członkinie
      ludowych zespołów pieśni i tańca typu "Sląsk" i "Mazowsze". Co prawda one się
      sobie , a może i innym zwolennikom przaśnej pszenno-buraczanej sielskości,
      podobały. Więc jeżeli komuś taki styl odpowiada,to cóż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka