Dodaj do ulubionych

retinol - chcę usystematyzować

15.01.13, 20:20
Cześć Dziewczyny,

"Produkt z retinolem powinien znaleźć się w programie pielęgnacyjnym każdej osoby po 30 roku życia."

No więc naczytałam się i nasłuchałam samych pozytywów na temat retinolu, ale im więcej czytam i słucham, tym większy mam mętlik. Chciałabym to uporządkować. Mm problem ze skórą pod oczami - wiotka, szara oraz trądzikiem (30+)

- Jaki w ogóle kupić ? Proszę o łopatologiczną instrukcję co to ma być.
- W jakiej postaci stosować - gdzie kupić, jak przyrządzać jeśli kupuję z "mazideł", BU i tym podobnych?
- O jakiej porze dnia stosować - rano, na noc? Po czy przed zabiegami? Jeśli tak, to jakimi?
- Czy trzeba jakoś skórę odpowiednio przygotowywać?
- Czy z czymś się ten cudowny specyfik gryzie - tzn. z czym na pewno NIE WOLNO go mieszać?
- Czy są jakieś przeciwwskazania?

Będę niezmiernie wdzięczna za rozjaśnienie mi w łepetynie :)
Obserwuj wątek
    • paczalka Re: retinol - chcę usystematyzować 15.01.13, 22:13
      ja stosuje retinol 2 firmy environ i na poczatku efekt był super w sensie skóra wygładzona( mam blizny po trądziku) złuszczała sie bo przed retinolem używałam roll-cit, a teraz hm no jest jakby bez zmian a produkt drogi wiec sama nie wiem moze dałam sie naciągnąć a można inaczej zrobic pożytek z retinolu wiec tez chętnie poczytam ewentualne rady.
      tez jestem 30+ i niestety skóra zaczyna sie "sypac" :(
    • justy1 Re: retinol - chcę usystematyzować 18.01.13, 09:49
      > O jakiej porze dnia stosować - rano, na noc? Po czy przed zabiegami? Jeśli ta
      > k, to jakimi?
      > - Czy trzeba jakoś skórę odpowiednio przygotowywać?
      > - Czy z czymś się ten cudowny specyfik gryzie - tzn. z czym na pewno NIE WOLNO
      > go mieszać?
      > - Czy są jakieś przeciwwskazania?

Poczytaj, żeby nie popełnić błędu:

www.biochemiaurody.com/slownik/retinol.html
      www.laboratoriumurody.pl/forum/retinoidy-faq,t278.html
      www.femineus.pl/index.php?board=98.0
      wizaz.pl/forum/showpost.php?p=14161485&postcount=11
      Często retinol jest omawiany wraz z retinoidami na receptę - produkty z retinolem nie wymagają aż tak rygorystycznego przestrzeganioa zasad, jak w przypadku retinoidów, ale i tak warto sie do nich stosować.

www.laboratoriumurody.pl/forum/viewforum.php?f=4&sid=a165bd22ed7fd0d6c042015135ac2876
      • hanka_1974 Re: retinol - chcę usystematyzować 23.01.13, 23:19
        Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka