Dodaj do ulubionych

które kremy lepsze: Chanel PRECISION czy Annayake

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:38
które kremiki są lepsze dla cery mieszanej przetłuszczjącej się? Poszukuję
czegoś dobrze nawilżającego i regulującego zarazem. Ze względu na wysoką cenę
nie chciałabym eksperymentować. Jeśli macie jakieś doświadczenie z którymś z
tych kremów i możecie coś doradzić, podzielcie się ze mną spostrzeżeniami i
uwagami. Dziękuję osobom, które mi coś napiszą. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: które kremy lepsze: Chanel PRECISION czy Anna 28.07.04, 12:51
      Nie znam kompletnie Anayake, ale ze swej strony mogę powiedzieć co nieco o
      Chanel, bo sporo uzywałam. Kolorówka spod znaku tej firmy zalicza sie do moich
      najukochanszych, używam świetnych podkładów i pudrów, cudne szminki, ulubione
      moje cienie Irelle Ombre, fantastyczne błyszczyki, pięknie pachnący roż itd.
      Pielęgnacja Chanel mnie mocno rozczarowała. Preparaty myjące i do demakijażu -
      zwyczajne, dobrze oczyszczają, ale to samo robi mój ulubiony Iwostin Purritin
      za 20 zł. Toniki - odradzam zielony zelowy do mieszanej cery - nie ma
      właściwości regulujacych, za to zawiera dużo alkoholu. Z masek miałam
      nawilżajacą - znam lepsze, oczyszczającą - dobra acz bez przesady, peeling -
      beznadziejny. Miałam serum Age Delay i nie widziałam efektów. Kremy ze starej
      linii Rectifiance oraz dawne Hydramaxy w ogóle mi się nie podobały. Ale teraz
      te linie się odmieniły, rectifiance ma dopisek "intense" a Hydramax ma chyba
      plus a nazwie? NIe znam, bo od dłuższego czasu unikam pielęgnacyjnych
      kosmetykow tej firmy, nie prosze nawet o żadne próbki tych nowości. Nie kupuję
      wyłącznie kosmetyków z górnej pólki, zmywacze toniki mam raczej apteczne,
      aczkolwiek na kremach nie oszczędzam. Jesli już coś kupuję za taką niebotyczną
      sumę chcę mieć pewność że bedę z kosmetyku zadowolona. Przy Chanel tej pewności
      nie mam, dlatego unikam, wolę kupić coś innego.
      • Gość: A78 Re: które kremy lepsze: Chanel PRECISION czy Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:50
        Bardzo Ci dziękuję za opinię. Właśnie-gdyby ten chanel nie był tak kosmicznie
        drogi, można by się "pobawić". Zgadzam się z Tobą, że kolorówka chanel jest
        super. Zasugerowałam się jakością tej kolorówki - pomyślałam, że kremy też mogą
        być dobre. Chyba najlepiej będzie poprosić o próbkę (choć te panie w sephorze
        robią taką wielką łaskę, aż się odechciewa do nich podchodzić). A o
        annayake "wyczytałam" na wizażu - jedna z dziewczyn bardzo je chwali (ma tonik
        i emulsję do cery przetłuszczającej się), podobno kosmetyki te pomogły jej też
        na naczynka... Cena tychże produktów jest także kosmiczna - 137zł za 100ml
        toniku to chyba troszkę dużo... Emulsja (50 ml) kosztuje 240zł. Podobno tylko
        używane razem dają efekty :-( To może ja poszukam jeszcze czegoś innego...
        Choć tyle już eksperymentuję, że naprawdę-tracę cierpliwość :-( Jestem Ci
        bardzo wdzięczna za Twoją opinię - DZIĘKUJĘ!!!
        • Gość: monias1 Re: które kremy lepsze: Chanel PRECISION czy Anna IP: 217.97.133.* 28.07.04, 13:58
          witam Cie kochana balbinko na forum.
          W pelni sie z Toba zgadzam ze kolorowka Chanel jest super, natomiast juz
          produkty pielegnacyjne nie sa warte tych pieniedzy. Wyprobowalam kilka ich
          kosmetykow (m.in. z serii Age Delay, Hydramax +..) i stwierdzam ze maja w sobie
          wiele "substancji sztucznych" niekoniecznie dobrych dla skory. Generalnie
          drozyzna, brak efektow i zastanawiajacy sklad.
          Annayake nie uzywalam ale z tego co sie orientuje jest to japonska firma
          podobnie jak Shiseido i moim zdaniem mozna zaufac kosmetykom japonskim.
          Naprawde sa skuteczne. Polecam
          • balbina_alexandra Moniś :))) 28.07.04, 14:09
            Moniś buziaki serdeczne dla Ciebie :))) wczoraj nei dokonczyłam listu bo
            zasnęłam snem sprawiedliwego, za to dziś już owszem, i nawet wysłałam :)))
            Wczorajsze ciskanie się po szpitalu dało mi sie dziś niexle we znaki, zero
            formy, dziś leżę i dogorywam :)))

Uściski przesyłam i moc całusów!

Ola
        • balbina_alexandra Re: które kremy lepsze: Chanel PRECISION czy Anna 28.07.04, 14:06
          Drobiazg :)))
          Tak, czytałam te opinie Małej o Annayake i na początku mnie też olśniło :D ale
          ceny są trochę zbyt kosmiczne. Powiem Ci zupełnie między nami, że wymóg
          stosowani całych serii uważam trochę za niezły chwyt marketingowy - uzywałam
          kosmetyków w seriach i osobno i mam mieszane uczucia. Np. to mycia używam
          raczej łagodnego zelu antybakteryjnego bo mimo wieku cera lubi mi się
          zbutnować. Toniki mam dwa, łagodzący i matujacy. A kremy tylko
          przeciwzmarszczkowe, nawilzające, łagodzące. Unikam kremów czy emulsji do cery
          tłustej, bo na ogół potęgują mi problemy z cerą poprzez nadmierne wysuszanie.
          Kupuję kremy nawilżajace, zawsze bacznie studiujac skladniki, bo panicznie boję
          się zatykania porów.
          Moja skóra teraz coraz mniej się przetłuszcza i jestem coraz bardziej sucha, za
          to swiecę się mocno od blokerów. Mi cerę uregulowały przede wszystkim apteczne
          kremy z kwasami (no ale na nie nie pora) oraz regulujacy olejek Decleora Ylang
          ylang. Tego ostatniego nikomu nie polecam w slepo, bo to sprawa kontrowersyjna,
          dość oryginalna konsystencja jak dla problematycznej cery. Próbki tego są :)))
          mi bardzo pomógł na cerę, wlaśnie mam trzecią buteleczkę :))) (dziko wydajny).

Radzę też sie przyjrzeć diecie, ograniczyć cukry. Ja cały czas popijam zioła -
          bratek (z przerwami) oraz biorę różne witaminy - drożdze, ale tylko w
          tabletkach, warto uzupełnić braki wit B, cynku. POlecam gotowy preparat -
          Salfazin. A, warto zrobić kurację wiesiołkiem, naprawdę pomaga nie tylko na
          tłustą cerę.

Mi to wszystko w połączeniu z żelazną pielęgnacją bardzo pomogło na
          przetłuszczającą się cerę :))))

Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka