Dodaj do ulubionych

Dieta NŻT

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:21
...czyli: nie żreć tyle;)..czy któraś z was odmawia sobie czegoś, np rezygnuje z chleba, kolacji po 19stej, z tłustego mięsa? Ja ostatnio całkowicie wyrzekłam się cukru- nie jem żadnych słodyczy, nie cukruję kawy i herbaty... staram się unikać także tłustych mięs. Czy to da jakiś efekt..? Chciałabym schudnąć bez efektu jo-jo-niekoniecznie szybko, lecz trwale...
Obserwuj wątek
    • Gość: MISIU Re: Dieta NŻT IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 05.08.04, 12:27
      Nigdy sie nad tm nie zastanawialam Jestem szczupla i patrzac na to co jem,a nie
      odmawiam sobie niczego wyglada to tak...
      nie jwm w ogole masła czy tych innych smarowidel,wędlin wcale,czasem mieso tak
      raz dwa w tygodniu,jogurty,czasem slodycze (tak przed okresem mnie
      bierze),pieczywo przewaznie ciemne (ale nigdy dlatego bo biale tuczy, lubie
      ciemne),owoce jak jest sezon czeso...i tyle A nie jadam czipsow,i jakichs
      takich wynalazkow typu McDonald, czasem Kebab...
    • ruda_80 Re: Dieta NŻT 05.08.04, 12:27
      Ja osobiście nie stosowałam tej diety, bo szczupła jestem :-) ale moja mam
      stosując ją schudła o 30 kilo (!!) i do tej pory trzyma swoją wagę. W sumie
      jadła to co zwykle, tzn. żadnych specjalnych produktów, potraw, jednak sporo
      mniejsze porcje niż wcześniej. Tzn. śniadanie, obiadu o połowę mniej niż reszta
      domowników, jakieś owoce, od czasu do czasu słodycze lub ciasto (ale z
      umiarem), nic nie jadła po godzinie 18. Efekty rewelacyjne
    • Gość: Mol Re: Dieta NŻT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:28
      Ja zrezygnowałam całkowicie ze spożywania kartofli oraz białego pieczywa (Już
      ponad rok nie jem). Jem z umiarem nabiał (sery żółte, jogurty). Mleko piję
      tylko do rannej kawy w ilości cztery łyżeczki. Jem dużo warzyw głównie
      pomidory, ogórki oraz owoców (ale z tym staram się też nie przesadzać).
      Natomiast wędlin i mięsa sobie nie odmawiam. Skutkuje mam figurkę extra!!
      • vesna3 Re: Dieta NŻT 05.08.04, 19:01
        Ostatnio (jakieś dziesięć dni temu) przestałam jeść słodycze, jem normalne
        śniadanie (chleb raczej ciemny, ale nie zawsze + ser żółty albo twaróg;
        ewentualnie płatki z mlekiem), potem w miarę lekki obiad (choć mięsa sobie nie
        odmawiam, jem drób), na kolację najwyżej sałatka z pomidorów i ogórków. Jem
        sporo owoców, piję zieloną herbatę, nie jem wędlin bo nie lubię. Generalnie nie
        jest to specjalnie restrykcyjne, bo latem w ogóle mniej mi się chce jeść, na
        słodycze nie mam ochoty, a poza tym to sobie ulubionych potraw nie odmawiam.
        Waga nie pokazuje rewelacji (na razie 1 kg), ale na oko jestem szczuplejsza i
        cellulit się wynosi (to pewnie dlatego).
        • Gość: zosia9 Re: Dieta NŻT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:10
          Oczywiście się nie objadam. Nie słodze, nie jem słodyczy ani pełnych obiadów.
          Nigdy nie jem na noc. Staram się także unikać obiadów "na mieście". Jestem
          szczupła ale jak nie będę o siebie dbać to przytyje bo nie oszukujmy się
          właśnie od objadania się tyje.
          Ps. Acha i bardzo dużo się ruszam nie mam "siedzącej pracy":)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka