sibeliuss 19.04.09, 23:23 Czy piszą tu piwoszki i piwosze? Jaka jest Wasza ulubiona marka? A które okazało się pomyłką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamisiunia Re: Piwo 20.04.09, 00:47 Ulubione - Redd's. Porażka - Karmi [mowie jako kobieta pijaca kobiece piwo, jeśli mam pić zwykłe, to tylko Heinekena lub, z braku laku, Lecha]. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Piwo 20.04.09, 14:50 ostatnio coraz częściej mi się zdarza napić piwa - moja marka wiodąca to Miller, najbardziej mi smakuje po DAABie, którego jakoś już nie widuję w sklepach ostatnio też modny zrobił się Ciechan, dużo ludzi o nim mówi - spróbowałam - owszem, Ciechan Przeniczny - bardzo mi smakował, Ciechan Mocny - zbyt goryczkowy jak dla mnie, Miodowy - jeszcze nietknięty w lodówce, Ciechan South czy jakoś tak, ciemny - za słodki... jak dla mnie jednak piwa są ciągle w zadużych butelkach, ale ja taki piwosz jestem ktoś widział gdzieś DAABa? sprzedają to piwo jeszcze gdzieś w Warszawie? Odpowiedz Link
f.l.y Re: Piwo 20.04.09, 14:52 ależ walę błędy ostatnio, oczywiście że pszeniczny nie przeniczny... Odpowiedz Link
irenka82 Re: Piwo 20.04.09, 21:04 pije tylko w knajpie,warke, zywca albo tyskie z sokiem imbirowym. a najlepiej lubie wodke Odpowiedz Link
jhbsk Re: Piwo 21.04.09, 09:13 Lubię piwa niepasteryzowane, ale ciężko je kupić. Świetny jest Ciechan, były też dobre piwa z browaru we Lwówku Śląskim (zamknięty niestety). Poza tym lubię piwa pszeniczne. Ciemne (ale nie mocne, tak więc porter odpada). Odpowiedz Link
jhbsk Re: Piwo 22.04.09, 12:18 Łomżę też próbowałam. OK. Ale jak dla mnie to stanowczo bez soku. Akurat takich dodatków nie lubię. Odpowiedz Link
nuova Re: Piwo 22.04.09, 12:59 sibeliuss napisał: > Czy piszą tu piwoszki i piwosze? > Jaka jest Wasza ulubiona marka? A które okazało się pomyłką? Piwa nie pijam. Kiedyś tylko Żywiec oraz Okocim. Obecnie mi nie smakują. Niedawno miałam okazję napić się piwa miodowego we Wrocławiu. Bardzo mi smakowało Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Piwo 10.05.09, 12:15 Polecam piwo Żywe z browaru Amber, drogie ale nie jest pasteryzowane. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Piwo 06.10.09, 20:12 kiedys bylo piwo Lindemans z czarnej porzeczki, normalnie ambrozja - ale niestety zniknelo z rynku, a pozostale malinowe i brzoskiwinowe nie nadaja sie do picia z polskich Magnat Dojlidy z niepolskich Pilzner i Heineken Odpowiedz Link
nedzioza Re: Piwo 07.10.09, 13:43 Wszelkie belgijskie a zwłaszcza pszeniczny hoegaarden (chyba tak się pisze?) oraz wszelkie inne pszeniczne np. okocim. ostatnio wypatrzyłam też z browaru Fortuna piwa (smaki mogły się lekko pomieszać): złoty(marcowe), brązowy (ciemne), srebrny ( lager)i czerwony (lekko słodkie) smok. Pyszne i niedrogie. Odpowiedz Link
cus27 Re: Piwo 08.10.09, 05:58 Dla pan... mala odmiana:oziebione jasne piwo+"lezka"lemoniady+kostka lodu+dwa plasterki cytryny.Moze Ktos polubi? Odpowiedz Link