Dodaj do ulubionych

DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY

IP: *.tpnets.com 18.10.04, 15:03
Hej.
Niejednokrotnie pisałyscie o aptecznych polskich kremach ktore waszym zdanie
zawierają mniej konserwantów i innych ulepszaczy i są tansze od tych
reklamowanych..Czy mogłybyście napisać o jakie konkretnie firmy i kremy
chodzi?
Ja do tej pory używałam Eris i Dermiki i byłam zadowolona ale własnie
skonczył mi krem pod oczy i krem na noc.Tymczasowo kupiłam ziaje oliwkawą
(brak funduszy:)),ale po wypłacie zamierzam zaszaleC.
Mam 26 lat i skore zwłaszcza w zimie wrażliwa a w zimie ( te cholerne
kaloryfery!!) dośc mocno przesuszoną i podrażnioną.Latem i wiosną zkolei
zwłaszcza w cieplejsze dni mam skłonnośc do przetłuszczana (choć na całe
szczescie bez pryszczy)
Mimo wieku ;) nie mam zmarszczek ale pod oczami mam do nich tendencję
niestety...
Co mogłybyście mi polecić?
Bede wdzięczna za wszystkie rady
Pozdrawiam

PS co sądzicie o emolientach? www.emolienty.pl/index.php?ps=1
Czy to zwykły chwyt marketingowy czy coś w tym jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: t4 Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:10
      od roku kupuje kremy tylko w aptekach. zadowolona najb. jestem z la roche-
      posay, a wyprobowalam tez avene i iwostin. pytasz o polskie- znam tylko
      wspomniany iwostin, ktory - moim zdaniem - nie jest rewelacyjny. np. zel pod
      oczy wrecz wysusza, super-nawilzajacy krem sciaga skore po 2 godz. itd.chyba
      wiecej nie kupie, choc sa dosyc tanie (ok.20-30 zl za 75ml kremu).
    • justa_79 Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY 18.10.04, 15:17
      Farmona, Floslek, Iwostin...
      do suchej skóry możesz wypróbować np. serię DermaCos Farmony
      z Iwostinu miałam krem nawilżający, chwalę go sobie, ale mam mieszaną cerę i
      był bardzo lekki.
      fajny jest też Dermedic Hydrain 2, do wysuszonej skóry by się nadawał, ale nie
      wiem, czy można go nazwać tanim.
    • Gość: Lidka Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY IP: *.tele2.pl 18.10.04, 15:43
      ja od lipca uzywam emolientow (chyba wlasnie mniej wiecej wtedy pojawily sie na
      rynku). Uzywam pierszej linii, drugiej nie testowalam. Powiedziala mi o nich
      kolezanka w firmie i teraz wszystkie uzywamy emolientow. Naprawde. Ja i szefowa
      Humektanu i jestesmy zachwycone. Np. nie mam zmarszczek, a juz zaczynalam miec
      + nie mam wysuszen kolo ust, a te mialam prawie caly czas. Inna kumpela z pracy
      twierdzi, ze je humektan srednio lezy i uzywa ceralanu. Naprawde sa dobre.
      Jedyna wada moim zdaniem to mala wydajnosc ale teraz kupuje 100 gramowe i
      jestem zadowolona. Ambilany uzywam na stopy - bardzo tlusty wiec zwykle przed
      spaniem. Gdyby to byl chwyt reklamowy to pewnie by wywalali kupe kasy na
      reklamy, aja czytalam ich forum i tak chyba ktos z firmy pisze, ze zgodnie z
      filozofia firmy wola sprzedawac tansze kremy, a nie dokladac marze na kremy za
      reklame, kampanie itp. Zobaczymy jak im pojdzie. Ja w kazdym razie kibicuje tej
      firmie.
      • Gość: aga Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.10.04, 17:53
        Lidka, mam prosbe
        mozesz dokladniej napisac jaka to firma
        i gdzie sie je kupuje

z gory dzieki
      • Gość: aga Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.10.04, 17:55
        to jeszcze raz ja

i jeszcze jak mozesz, to napisz jak mniej wiecej
        ksztaltyuje sie cena tych kosmetykow

thx
    • Gość: Jasna kremy z wiesiołkiem lekarskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:30
      Chyba Operol? Białe pudełeczka, żółto-zielone logo. Są bardzo dobre, cena w
      okolicach 15 zł za 50 ml. Czasem sięgam po nawilżający, ale jest też
      przeciwzamarszczkowy. Nie uczulają. Powiedziała mi o nich moja babcia, która
      mimo swoich 68 lat ma cerę jak pupka niemowlaka.
    • naila Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY 20.10.04, 11:27
      Polecam kremik Lipo Sensilium z serii Pharmaceris A, Erisu. Kupiłam ostatnio za
      21zł. Odżywczy, nie zapycha porów, ładnie nawilża i chroni przed chłodem. Ma
      gęstą konsystencję, ale działa wspaniale. Na chłodniejsze dni taki krem, to
      skarb! Polecam, ja jestem bardzo zadowolona, mimo, że nie mam najlepszej opinii
      i tej firmie, to krem jest na duży plus.
    • Gość: Klara Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY IP: 62.233.181.* 20.10.04, 11:59
      39 zł, więc dla niektórych nie będzie to już tani krem. Hydrain2 , Dermedica -
      krem stworzony dla mojej suchej , wrażliwej, upierdliwo- naczynkowej skóry.
      Czapki z głów. Dermedic ma również na swoim koncie balsam z tej linii i uważam,
      że to pierwsza polska firma apteczna, która może śmiało konkurować z La roche-
      posay:)
      • mariolas30 Re: DOBRE POLSKIE NIEDROGIE APTECZNE KREMY 20.10.04, 13:31
        Coraz więcej naszych firm wprowadza kremy do aptek, m.in. tam znalazłam
        rewelacyjną Dermese na suchą skórę (14,50zł). Przeważnie kremy sprzedawane w
        aptekach zawierają mniej konserwantów i są łągodniejsze dla skóry. Co do cen to
        często trudno nazwać je "niedrogie", ale wydaje mi się, że jakość w stosunku do
        ceny jest odpowiednia, więc chyba warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka