Dodaj do ulubionych

Co przyspieszy gejenie?

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 16:33
Jaka maść jest najlepsza na rany, zadrapania, strupki, żeby łatwirej i
szybciej sie goiły nie zostawiając po sobie blizn? (podobno mść nagietkowa i
z wit. A, prosiłabym o jeszcze jakies propozycje)
Obserwuj wątek
    • Gość: Akne Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.10.04, 16:39
      Asku, ja wygoilam sobie ostatnio strupki i ranki roztworem z azulanu. To taki
      preparat na bazie rumianku, dostepny w aptece za 6 zl. Nalewalam powiedzmy 1/5
      niewielkiej szklaneczki, rozrabialam w przegotowanej wodzie i smarowalam
      podraznienia punktowo wacikiem do mycia uszu. Wszystko slicznie sie zasklepilo
      i wysuszylo.Zero podraznien. Polecam.
    • Gość: asiek_asiekowaty AAAA!!! GOJENIE oczywiście, a nie gejenie ;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 16:41
    • magdzie Re: Co przyspieszy gejenie? 26.10.04, 16:41
      tak jak napisalas: masc nagietkowa; polecam takze masc z vit.A, masc cynkowa (
      to zalezy jakiego rodzaju zadrapania, ale z pewnoscia nie zaszkodzi), jesli te
      zadrapania sa na twarzy mozesz stosowac parowke: z nagietka, rumianku,
      świetlika. na małe (plytkie) blizny pomoze Cepan. po za tym warto przyjmowac
      preparaty w tabl. z vit A+E.
      pzdr.
    • Gość: paola Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:45
      Na ranę to najlepsza jest maść detreomycyna, a na blizny-potwierdzam cepan.
      • Gość: :)) Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.stok.xen.pl 26.10.04, 16:48
        na przyspieszenie gojenia polecam TORMENTIOL -bardzo dobry i niedrogi:)
        • Gość: asiek_asiekowaty A na co... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 16:51
          Otóż czasem zdarza mi się, że za długo przytrzymam depilator w jednym miejscu i
          wtedy podrażnia/zdziera się naskórek, ostatnio spróbowałam depilatora na bikini
          i mam takie 2 strupki, ehh. :/ Jak na razie smarujęn to żelem aloesowym i
          maścia pięciornikową.
          • magdzie Re: A na co... 26.10.04, 16:55
            żel aloesowy jest b.skuteczny.nawet warto robic oklady z aloesu, czesto
            rosnacegow domowych doniczkach, wycinamy wtedy miazsz i przykladamy w miejsce
            gdzie jest podr.skora. osobiscie nie znam dzialania masci pieciornikowej. nie
            martw sie, szybko sie zagoi, staraj sie tylko nie nosic przez najblizszy
            tydzien tkanin z lycra, nos raczej przewiewniejsza bielizne etc.
          • Gość: kasia Re: A na co... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 21:05
            też mam z tym problem - napewno nie pomogą saszetki od rossmana - potem jest
            masakra!!!
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: A na co... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 21:24
              Jakie saszetki...?

• Gość: justy Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 01.11.04, 21:44
        detreomycyna jest bardzo niebezpiecznym antybiotykiem (na szczęście na receptę)
        a w przypadku niezainfekowanej rany jej właściwości gojące są takie, jak kremu
        nivea czy wazeliny. odradzam.
    • zoey7 Re: Co przyspieszy gejenie? 26.10.04, 17:04
      Krem BEPATHEN, oczywiście - do dostania w aptece. Jest też balsam do ciała z
      tej serii, ale nie używałam i 2 rodzaje maści z tej firmy, ale krem (taki w
      niebieskiej tubce, ok. 13zł) najlepszy, świetnie się wchłania.
    • Gość: agni Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.tele2.pl 26.10.04, 18:07
      zasypka acudex, małe saszetki, w każdej aptece są. przy większych
      skaleczeniech, takich ze zdartą mocniej skórą - niezastąpione! kiedyś pięknie
      sobie załatwiłam nogę goląc na sylwestra, zdjęłam maszynką spory płat skóry,
      przylepiłam plaster i poszłam na imprezę. jak to potem wyglądało, lepiej nie
      mówić, niczym się wyleczyć nie dało, bo to paskudne miejsce było, kostka.
      Dopiero jak mi w aptece doradzili tę zasypkę, zaczęło się goić. ostatnio
      potwierdziłam jej skutecznosć, bo zrobiłam sobie to samo na ręku otwierajac
      puszkę z ananasem - już sladu nie mam. polecam
      • kalooo Re: Co przyspieszy gejenie? 26.10.04, 21:03
        alantan,pantenol-łagodzą; ałun-na otwarte rany,pomaga tamować krwawienie.
      • Gość: justy Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 01.11.04, 21:35
        acudex ma status leku na receptę.

od siebie dorzucę alantan plus
        • Gość: agni Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.tele2.pl 03.11.04, 12:45
          nigdy jeszcze nie żądały ode mnie recepty w aptece... ostatnio kupowałam dość
          dawno, mam jeszcze zapasy z zimy... ale kupowałam normalnie... może coś się
          zmieniło niedawno?
          w każdym razie nie wyobrażam sobie np. wyjazdu bez chociażby jednej saszetki
    • Gość: ella Re: Co przyspieszy gejenie? IP: 157.25.152.* 26.10.04, 20:03
      Sudocrem.
      • Gość: Aga Re: Co przyspieszy gejenie? IP: *.polski-cukier.pl 27.10.04, 02:21
        Dermalibour z A-dermy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka