Gość: ola IP: *.54.63.85.tisdip.tiscali.de 23.11.04, 14:57 czy ktos to wyleczyl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Odizolowana Re: tradzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:08 Wciaz nie,chociaz jest duzo lepiej,mecze sie 4 lata,od 19 roku zycia na domiar zlego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tradzik IP: 193.201.167.* 23.11.04, 15:14 nie wiem, czy można wyleczyć, ja "zaleczyłam" tak mi się wydaje...po kilku latach walki postanowiłam walczyć "na opak". i tak zamiast środków do cery trądzikowej (silne żele do mycia twarzy) zaczełam używać żelu do cery delikatnej i wrażliwej. zamiast fuidów "oil free" zaczęłam na twarz nakładać fluidy tłuszczowe (doszłam do wniosku, że im bardziej chcę przesuszyć chorą skórę tym bardziej ona produkuje tłuszcz, żeby się bronić i stąd krosty). pod fluid nakładam krem kupowany w aptece dermobaza- nakłądam go odrobinkę, gdyż jest super tłusty, ale świetnie się sprawdza jako baza pod makijaz. makijaż zmywam mleczkiem kosmetycznym z nagietkiem bądź ogórkiem, używam tez czasami chusteczek do czyszczenia olay. unikam czekolady (z wyjątkiem białej), piję miętę zamiast zwykłej hrbaty z dodatkiem dużego plastra cytryny, od kawy jestem uzależniona :), unikam stresowych sytuacji. jesli już coś mi wyskoczy na twarzy (a raczej nie wsyskakuje) to traktuję to kroplą olejku lawendowego nałożoną na patyczek kosmetyczny albo na noc nakładam tormentiol bądź sudokrem. a, i jeszcze 2 razy w tygodniu robię piling(morelowy, taki z rossmana). jak sobie przypomnę siebie sprzed lat, to jest o niebo lepiej...to była moja historia walki z trądzikiem. pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: tradzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:27 o niczym innym nie marze jak o tym zeby sie z tego okropienstwa wyleczyc i to raz na zawsze,niestety na razie to chyba nie mozliwe i nie ma takiego lekarstwa:(mnie tez sie co najwyzej udaje zaleczyc na jakis czas i jest ok ale potem wraca wszystko!teraz znowu jestem na etapie leczenia,jest duuuuzo lepiej niz miesiac temu ale juz drze ze zaraz znowu sie pogorszy!niczego jesli chodzi o urode tak nie zazdroszcze innym kobietom jak ladnej a przynajmniej normalnej cery!!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka -konewka Re: tradzik IP: *.ras.sth.bostream.se 24.11.04, 19:49 mnie pomaga differin.ale wysusza strasznie.zauwazylam,ze jak mam dobrze nawilzona cere,to wypryski sie robia rzadziej.a jak uzywam kosmetyki matujace,to niestety jest wysyp.jest to dla mnie troche nie logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
czort5 Re: tradzik 24.11.04, 21:28 ja wyleczyłam trądzik właśnie w taki sposób, ze zaczełam stosować kosmetyki do cery normalnej. Teraz myślę że popełniłam wielki błąd stosując środki antytrądzikowe. przejście na normalne kosmetyki nie było łatwe,przechodziłam stopniowo, stosowalam silny żel antybakteryjny i potem tłusty krem ale w niewielkich ilościach tzn, bez przesady. pierwsze efekty pojawiły się po miesiącu. a teraz po dwóch latach, no cóż moja cera nie jest śliczna ale jest ładna, mam troche blizn ale z biegiem czasu zmniejszają się, Już mi mycie twarzy i makijaż nie zajmuje godziny rano i godziny wieczorem, no i wogóle jestem szczęśliwsza i bardziej pewna siebie. żałuje tylko tych lat spędzonych między lekarzami kosmetyczką i apteką, dobrze ze już mineły. Odpowiedz Link Zgłoś