Dodaj do ulubionych

chanel - podkład

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:53
zastanawiam sie nad zakupem któregoś z podkładów chanel zachęcona pozytywnymi
opiniami na wizażu o właściwie każdym z nich
nie mogę sie tylko zdecydować który będzie odpowiedni
mam skórę mieszana i oczekuję od podkładu matowania nawilżania i ładnego
stapiania sie ze skórą
czy doradzacie w ogóle ten zakup bo cena nie jest zachecajaca i nie wiem
właściwie czy rzeczywiście ich podkłady są warte tej ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: karina Re: chanel - podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:56
      ??
      • agmusz Musisz poczekać:) 19.02.05, 15:58
        na Balbinę Alexandrę- ona jest fanką kolorówki Chanel i ekspertem w tych
        sprawach.
        • Gość: karina Re: Musisz poczekać:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 16:19
          dziękuję :)
          i pozdrawiam
    • Gość: biedronka Re: chanel - podkład IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 19.02.05, 20:17
      Jeśli masz cerę mieszaną to od razu odradzam oba podkłady chanel vitalumiere
      (jeden ma postać fluidu, drugi zaś kremu). Wprawdzie rozprowadzają się dobrze,
      ale bardzo szybko spływają z twarzy. Typowo matujące podkłady takie jak Double
      Perfection czy Teint Pure Mat również odradzam, gdyż dają efekt maski
      (generalnie jestem nastawiona negatywnie do wszystkich typowo matujących
      podkładów). Radzę Ci natomiast wypróbować Teint Compact Creme Universel.
      Podkład ten dość dobrze kryje, delikatnie matuje. Osobiście używam Teint Fluide
      Universel. Jest to podkład średnio kryjący, mający właściwości pielęgnacyjne.
      Łatwo rozprowadza się na twarzy, pozostawiając ją matową a jednocześnie
      odrobinkę rozświetloną. Z podkładów chanel właśnie ten ostatni przypadł mi do
      gustu (mam cerę mieszną z tendencją do przesuszenia na policzkach).
      • Gość: aga Re: chanel - podkład IP: *.chello.pl 19.02.05, 22:50
        używałam teint universel i jakość jest porównywalna z podkładami max factor,
        ciut lepsza od city matt który kosztowął 20 zł ...
        Rozważam teraz vitalumiere
      • badziunia Re: chanel - podkład 22.02.05, 09:06
        Double Perfection to jeden z moich ulubionych podkładów. Wcale nie daje efektu
        maski - może za dużó nałożyłaś? dobrze matuje (a cerę mam naprwdę tłustą), nie
        podrażnia, nie wysusza (no chyba, że ktoś wali go na słabo nawilżoną skórę, ale
        w moim przypadku, nawet gdy zdarzyło mi się połozyć go prosto na skórę, to nic
        mi się nie łuszczyło).
        miałam juz 3 opakowania. Teraz robię sobie przerwę, bo trochę mnie znudził, a
        poza tym jest bardzo lekki i moim zdaniem na zimę się nie nadaje. Ale latem na
        pewno do niego wrócę.
    • balbina_alexandra Re: chanel - podkład 19.02.05, 23:45
      Przyznam się szczerze iż mimo wielkiej miłości do Chanelowej kolorówki, za
      podkładami aż tak nie szaleję, w sumei cięzko mi coś dla siebie upatrzyć -
      kolory są ciut zbyt żółtawo-bezowe, wolę te z różowym odcieniem. Do mieszanej
      jest Double Perfection - bardzo lubię prasowany kompakt z tej linii, ale ten
      płynny... gorszy, jak dla mnie. Matuje owszem, ale jest dość cieżki, na pewno
      nie nawilża, a co wrażliwszym będzie wysuszał skórę. Ja mam jeszcze trochę w
      buteleczce, czasem używam jak zależy mi na silnym efekcie matującym (bdb), ale
      trzeba pamiętać o silnym nawilżeniu skóry i treściwym kremie pod ten podkład!
      Vitalumiere to jest hit :) żaden podkład nie jest tak aksamity i tak cudnie nie
      nawilża skóry. Mogłabym się w nim zakochać i używać do końca własnych dni ale
      niestety - świecę się po nim, mimo iż wydaje mi się że moja cera jest
      nieznacznie mieszana. Naprawdę fajny podkład, szkoda że nie dla mnie...
      Teint Fluide Universel - dobry, zwykły płynny podkład. Nie mam zastrzeżeń - ale
      no właśnie to dość zwykły podkład, porównywalny z tym co można kupić z dużo
      niższej półki cenowej.

Sumując - mój ulubieniec to jednak Double Perfection Compact :)
      • Gość: nina Re: chanel - podkład IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 10:17
        Ja mam double perfection w słoiczku - bez rewelacji, a za tą cenę spodziewałam
        się czegoś lepszego! Odradzam. Szkoda kasy. Matuje na ok. 4 h, wysusza tak
        strasznie skórę, że wymagany jest baaardzo porządny krem pod niego lub baza i to
        u mnie nie wystarcza. Kryje na początku dobrze, potem trzeba poprawiać, ściąga
        skórę. Jest w słoiczku bez aplkatora. Plusem jest jego aksamitność, ale dalibóg
        tylko to za tą cenę???! Moja siostra ma maybelline za 20 zł a efekty są podobne.
        Odradzam! Lepiej HR lub Estee Lauder. Naprawdę się mocno rozczarowałam.
        • kurczak1976 Re: chanel - podkład 20.02.05, 11:29
          DP Chanelki oprocz wad o ktorych pisaly poprzedniczki powiedzmy sobie szczerze
          jeszcze smierdzi do tego:o( No ale to juz kwestia gustu.

Jesli interesuje cie ten przedzial cenowy proponuje Kanebo Liquid Finish. Daje
          piekny naturalny efekt, latwo se naklada, nie sciaga oblicza. Jedynie bardziej
          tluste cery sie po nim szybko swieca, no ale takie swieca sie po wszystkim:o(
          • Gość: karina Re: chanel - podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 20:02
            bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
            trochę jednak sie zmartwiłam bo właściwie wniosek z waszych postów taki ze nic
            rewelacyjnego szczególnie za tę cenę
            skłaniałam się ku Double Perfection bo szukam czegoś matujacego przede
            wszystkim i niewidocznego na twarzy bo tego nie znoszę i wole z krycia
            zrezygnować
            ale jeśli DP tak wysusza to może lepiej Vitalumiere zakupić a mat uzyskiwać
            pudrem matującym?
            tylko że on nie do mieszanej skóry
            • Gość: karina Re: chanel - podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:08
              a może mogłybyście polecić mi w takim razie - skoro chanel nie powalajacy -
              jakiś inny podkład który byście uznały za stosowny dla mnie?
              • Gość: Marsylka Re: chanel - podkład IP: *.ppp.tiscali.fr 22.02.05, 07:59
                A probowalas Color Clone Heleny Rubinstein ?
              • Gość: Kasia Re: chanel - podkład IP: *.lec.dk 22.02.05, 08:48
                Proponuje albo Double Agent (dla cer mieszanych) albo Spectacular Make-up, HR.
                Mam jeden i drugi a cere mieszana z tendencja do "blysku" ;))
                Pierwszy daje duzy komfort, matuje jednoczesnie nawilzajac, drugi jest z kolei
                trwalszy, ale bez efektu maski i TEZ ladnie matuje. A nosek i tak trzeba
                zmatowic po paru godzinach, bo nie wynaleziono jeszcze takiego podkladu, ktory
                by to likwidowal :))

powodzenia i napisz co wybralas :)

ps.Z nieco tanszych polecam tez z czystym sumieniem Sense Matte Biothermu.
                Mialam juz dwa, a jak skoncze obecne kupie kolejny. Bardzo ladnie dba o skore,
                stapia sie rewelacyjnie, jest wydajny i komfortowy w uzyciu
                • Gość: daga Re: chanel - podkład IP: *.acn.waw.pl 22.02.05, 10:29
                  polecam podlad sensual clone HR-matuje,a jednoczesnie nawialze suche partie
                  skory,idealnie stapia sie ze skora,lekki,nie powoduje efektu maski
              • Gość: monia76 Re: chanel - podkład IP: *.u.mcnet.pl 22.02.05, 11:25
                z niezle matujacych a nie wysuszajacych bardzo dobry jest superfit clinique -
                moj ulubieniec. ja jednak polecam pozbieranie probek w perfumeriach i
                wyprobowanie konkretnych podkladow na 'wlasnej skorze'. to co moze byc dobre
                dla wiekszosci forumowiczek, tobie moze przeciez nei odpowiadac
                • Gość: karina Re: chanel - podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:52
                  masz rację moniu mówiąc o próbkach bez nich sie nie obejdzie zdajsie (ja np
                  superfita nie lubię :))
                  zakupu jeszcze nie dokonałam a wątpliwości co do chanela wzrosły do
                  niebotycznych rozmiarów choć taką mam na niego ochotę ciagle...
                  badziunia tak zachwala DP a idąc za poradą Kasi myślę do Double Agencie
                  więc może obydwa?
                  bardzo dziękuje za wszystkie opinie bo pomimo ciągłego niezdecydowania lepiej
                  miećwiecej informacji
                  pozdrawiam gorąco
                  wszelkie opinie ciagle sa mile widziane :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka