Dodaj do ulubionych

Podkład dla bladolicej?

IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.05, 09:55
Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego podkładu, mam bardzo jasną cere,
wrażliwą. We wszystkich nawet najbardziej jasnych odcieniach wydaje mi się ze
moja twarz wygląda sztucznie i nienaturalnie. Ale jednocześnie zależy mi aby
podkład był też dobrze kryjący. Gdzieś czytałam że dla takiej cery odpowiedni
jest podkład o zabarwieniu "zimnego różu" ale niestety nie udaje mi się
takiego odszukać. Może ktoś ma jakieś doświadczenia i będzie mógł mi coś
doradzić? Będę zobowiązana:))
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.02.05, 10:01
      np. revlon colorstay ivory 01; max factor lasting performance 100 Fair
      (ostatnio wycofywany); ewentualnie Matis fluide perfection najjaśniejszy
      • Gość: Ania Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 23.02.05, 18:26
        A znacie coś w kolorze zimnego różu?
        • Gość: Akne Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.02.05, 18:32
          Nowy podklad L'Oreala jest m.in. w kolorze zimnego rozu, i ja go mam - nr C1,
          rose ivory. Tez jestem bardzo bladolica ;) i dla mnie jest idealny. Pozdrowka.
          ps. kosztuje 44.90, do nabycia wszedzie ;)
        • Gość: tez ania Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:08
          jesli masz wrazliwa cere to odradzam l'oreale wszelakie, moze Cie uczulic i to
          porzadnie. poza tym ten najjasniejszy kolor (z true match) ma sie nijak do
          nazwy. jest taki waniliowy, ale bardziej chyba w zolty wpadajacy, sztuczny
          kolor. z ladnych jasnych, bardzo jasnych kolorow znam tylko z shiseido - jest
          np very light ivory, ktory na mnie - a mam cere jak krolowa sniegu byl
          idealny :)
          • Gość: tralala Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 20:16
            z tanszych
            maybelline smooth result, odcien chyba fair, ten najjasnieszy, jest bladzitki,
            choc moze podklad nie jest idealem ale jest calkiem calkiem

dior nr 100 chyba dior matt czy jakos tak, jest jasniutki

givenchy sublime jest jasny choc nie najajsniejszy www.givenchy.com przetestuj
            w sklepie bo na stronie wyglada troche ciemno, ja mam chyba 102 i jest ok choc
            moglby byc jasniejszy

chanel ma bardzo jasne kolory podkladow. www.chanel.com
    • masjania Re: Podkład dla bladolicej? 25.02.05, 18:46
      jezeli nie masz problemu zeby jednorazowo wydac troche wiecej kasy to zajrzyj
      do Lancome - sa bardzo jasne podklady i srednio, i bardzo kryjace - zimny
      odcien ma 010 Porcelaine, sa w opcjach dla cer i suchych i tlustych, moim
      zdaniem najlepszy jest Adaptive chociaz minusem jest to ze buteleczka ma
      nakretke, nie pompke, ale mozna sie przyzwyczaic i zawsze resztki patyczkiem
      wygrzebac :) A tak naprawde to drozsze podklady oplaca sie kupowac bo lepiej
      kryja i latwiej sie rozprowadzaja, wiec sa bardiej ekonomiczne. Z tanszych
      polecam ISA DORE, szwedzka firma, wiec z zalozenia odcienie sa jasniejsze
      • Gość: baluska Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:34
        Ja kupuję podkłady bourjois ze względu na jasne odcienie właśnie. Są świetne -
        plus que parfait, delikatne, ale ładnie kryją.
        • aleksandrawu Re: Podkład dla bladolicej? 26.02.05, 23:42
          A ja polecam clarinsa, nowy rozświetlający. Mam wrazliwą, jasną i raczej suchą
          cerę, a jest naj;epszym z podkładow jakie mialam. Rewelacyjny.A lancome adaptive
          (ktos wczesniej pisal) absolutnie nie nadaje sie dla suchej cery. Kryje dobrze,
          ale jak tylko mialam jakies suchsze miejsca na skórze, to strasznie je podkreślał:(
          • Gość: Ania Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 27.02.05, 08:18
            A jak dokładnie nazywa się ten podkład? I którego używasz odcienia?
            • aleksandrawu Re: Podkład dla bladolicej? 27.02.05, 13:36
              Odcien jak zwylke najjasniejszy:) a jest to 01, naturel-linen.A podklad nazywa
              sie:Teint eclat lissant. Ja zawsze wybieram angielska wersje nazwy, bo nie znam
              francuskiego, i proszę o "true radiance".
              Polecam z czystym sumieniem.
              • Gość: Ania Re: Podkład dla bladolicej? IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 27.02.05, 18:12
                Dziekuję, na pewno skorzystam :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka