Dodaj do ulubionych

SKŁAD SKRZYPOWITY DO OCENY

24.02.05, 09:16
oto skład niedrogiego, entuzjastycznie ocenianego na wizazu kremu skrzypowita.
Ponieważ łykam skrzypowitę od dawna i uważam, ze daje fajne rezultaty,
rozważam zakup tego kremu, ale chciałabym poprosić o ocenę jego składu pod
kątem jego komedogenicznosci, czego obawiam się panicznie.
Obserwuj wątek
    • pitipel Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza 24.02.05, 09:53
      Aqua, Isopropyl Stearate, Butyrospermum Parkii, Paraffinum Liquidum, Glyceryl
      Stearate, Polyacrylamide, Lanolin Alcohol, PEG-100 Stearate, Tocopheryl Acetate,
      Lecithin, Equisetum Arvense Herb Extract, Cetyl Alcohol, Silica, Panthenol,
      Polyquaternium-10, Laureth-7, Parfum, C13-14 Isoparaffin, Retinyl Palmitate,
      Benzyl Alcohol, PPG-2-Methyl Ether, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Deceth-8,
      Iodopropynyl Butylcarbamate, Methylparaben, CI 77891, Myristyl Myristate, Urtica
      Dioica Herb Extract, Propylparaben, CI 77491, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate,
      Glyceryl Oleate, Citric Acid.
      • pitipel czy słusznie podejrzewam? 24.02.05, 11:25
        zaryzykowałam samodzielną ocenę opierając się tylko na internecie i wyszło, że
        ten krem nie jest najlepszą propozycją dla osób obawiających się czynników
        komedogennych. Czy słusznie podejrzewam go o niecne komedodziałanie? Tego już
        sama nie stwierdzę; Basiu, Justy - oceńcie mnie!!! ;-)
        • vitalia Re: czy słusznie podejrzewam? 24.02.05, 12:37
          Już sama parafina i lanolina są dla mnie wystarczająco odrzucające..
        • Gość: groszek Re: czy słusznie podejrzewam? IP: *.chello.pl 24.02.05, 16:39
          Ten krem jest dowodem na to, że składy czytać trzeba.. ale nie można dać się
          zwariować. Ja dostałam ten krem jako gratis do Skrzypovity-ampułek, zeszłego
          lata. Zachwycił mnie, nie zapchał - choć generalnie to co może zapchać - mnie
          zazwyczaj zapycha.. A kiedy przeanalizowałam skład [opierając się na "listach"
          zapychaczy z Netu i na książce dr Noszczyk] lekko się zdziwiłam.. I pewnie
          gdybym najpierw zgłębiała skład nie sięgnęłabym po ten krem.. a to byłaby
          wielka szkoda dla mojej cery. Naprawdę wielka. Jędrna skóra, śliczna.. i gruby
          portfel - to mu zawdzięczam :)
      • Gość: KB Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.ipt.aol.com 24.02.05, 17:54
        com3.runboard.com/bbiochemiaurody.fopinieoproduktach.t1
        • Gość: pitipel Basiu, dziękuję bardzo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:15
          • Gość: pitipel Re: Basiu, dziękuję bardzo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:17
            oj, to ja już go nie kupię! Bałam się zapchanych porów, a tu inne, poważniejsze
            zagrożenie...
        • Gość: pciunia Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.chello.pl 24.02.05, 22:44
          Ups... Patrze groźnie na zanabytą w niedziele skrzypovite i zastanawiam się:
          skoszowac natychmiast, czy poczekac jeszcze na Twoją opinię... Jakie krzywdy
          może zrobic polyacrylamid? Zajrzałam do słownika składów kosmetycznych na
          wizażu, ale nie wynika z niego nic niepokojącego. Sie mi zrobiło nieswojo...
          • Gość: pitipel Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:40
            zajrzyj do posta KB, a właściwie otwórz stronę, do której linka podaje...
            Basia uprzedza tam o właściwościach kancerogennych tego składnika.
            Zajrzyj jdenakże na wiaza; w związku z tym wywiązała się na wiazu interesująca
            dyskusja, kliknij w poniższy liknk:
            tinyurl.com/6do6zPzdr
            • Gość: pciunia Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.chello.pl 25.02.05, 19:11
              dzieki kochana zaraz zaglądam
        • Gość: Kasia Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 08:42
          No to super wiadomosc!!! Kupilam wlasnie krem na noc za ciezkie pieniadze i tam
          (na 42 skladniki) na 18 miejscu jest polyacrylamid :(. Uzywac, zostawic dla
          ozdoby, wyrzucic?
          KB prosze o pomoc, co robic z tym mazidlem?
          • intraday Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza 25.02.05, 09:34
            Kasiu, a mozesz napisac jak nazywa sie krem który kupiłaś? Ja mam na noc HR
            Sculptor ale juz dawno wywalilam podelko ze składem
            • intraday Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza 25.02.05, 09:40
              W moim kremie tez jest ten skladnik ale prawie na koncu /przeszukalam wizaz/
            • Gość: Kasia Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 09:44
              Lierac, Thekoa Creme de Nuit Phyto-Aromatique. Boze co teraz z tym robic?
              • intraday Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza 25.02.05, 09:48
                Dzeki, mysle ze nie ma co panikowac. Z tego co zrozumialam to problem zrobi sie
                przy czestym stosowaniu a jak zuzyjesz jedno opakowanie to pewnie nic sie nie
                stanie, a moze inne skladniki pomogą. Ale oczywiscie poczekamy na specjalistow
                naszych kochanych KB i Justy, moze cos doradzą.
              • Gość: pitipel Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:50
                Chyba nic, Kasiu...
                Ja znalazłam ten składnik w kosmetykach Neostraty, Ty w Lieracu, HR też go
                dodaje do swoich produkcji - zapewne jest powszechnie stosowany. Zwóćcie uwagę,
                ze Basia przestrzega przed tym składnuikiem NA CZELE składu i jego długofalowym
                stosowaniem.
                Tak więc - nie dajmy się zwariować. To chyba najrozsądniejsza konkluzja...
                Ja chyba jednakże na wszelki wypadek przestanę czytać składy
                :-)
                • Gość: Kasia Re: SKŁAD !!! przepraszam - skleroza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 10:09
                  Macie racje dziewczyny, ale ja sie takimi rzeczami bardzo przejmuje i teraz
                  przy kazdym smarowaniu bede miec skojarzenia, ze nakladam polyakrylamid :(.
                  • Gość: Kasia Re: SKŁAD !!! do KB IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 16:50
                    Prosze bardzo o opinie.
                    • Gość: KB Re: SKŁAD !!! do KB IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 25.02.05, 16:57
                      W razie pytan prosze pisac na forum Biochemia Urody, ktore sprawdzam regularnie.
                      com3.runboard.com/bbiochemiaurody.fopinieoproduktach.t1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka