Dodaj do ulubionych

klopot z samoopalaczami!

24.02.05, 20:41
Dziewczyny uzywam samoopalacz soray'i (nawilzajacy),wydaje sie byc swietny
dla skory,nie wysusza ,wygladza,ale jakos nie widze zadowalajacych efektow
opalenizny.Probowalam wczesniej mnostwa innych i nigdy nie uzyskalam
oczekiwanego efektu.Robie pilling,smaruje sie rano i wieczorem i wciaz budze
sie blada.Poradzcie cos,prosze.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 10:03
      a jaką masz karnację, jasną czy ciemną? a wieczorem po nałożeniu samoopalacza
      nie kładź się od razu spać, bo może go wycierasz w poduszkę.
    • 210977333q Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 12:31
      Mam raczej ciemniejsza karnacje.moze powodem jest to,ze nakladam zaraz inny
      krem?
      • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 12:32
        możliwe. powinnaś oczekać, aż samoopalacz się wchłonie. ja nakładam zresztą w
        odwrotnej kolejności, najpierw jakiś krem nawilżający, a jak się wchłonie, to
        dopiero samoopalacz. może powinnaś stosować specjalnie samoopalacze do ciemnej
        karnacji.
        • 210977333q Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 12:35
          Moj obecny samoopalacz Soray jest wlasnie do ciemnej karnacji.Moze sprobuje tak
          jak mowisz,najpierw krem,potem samoopalacz.Czy nie bedzie sie gorzej wchlanial?
          • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 13:31
            jak odczekasz, aż krem się całkiem wchłonie, to nie powinno być problemu.
            • Gość: beata Re: klopot z samoopalaczami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:38
              a po co nakładac krem na samoopalacz?
              • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 13:39
                żeby nawilżyć. samoopalacze b. często wysuszają skórę.
                • beata825 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 14:01
                  kurcze a mój jakos natłuszcza :) mam z Ambre Solaire
                  • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 15:35
                    u mnie to się nie wyklucza ;) np. Sopot Ziaji jednocześnie natłuszcza mi skórę
                    i ją wysusza :/
    • monia515 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 13:55
      A może kup samoopalacz z wyższej półki, który będzie również pielęgnował twarz?
      Wtedy nie trzeba stosowac oddzielnego nawilżenia.
      • justa_79 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 15:35
        a możesz polecić coś konkretnego?
        • 210977333q Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 21:29
          Probowalam z wyzszej polki krem samoopalajacy Clarins'a i efekty byly
          mizerne,wiec uznalam,ze nie ma co przeplacac.Chyba juz lepiej uzywac osobno
          kremu i samoopalacza,choc niestety jeszcze nie trafilam na taki,ktory by mnie
          satysfakcjonowal.
          • mikams75 Re: klopot z samoopalaczami! 25.02.05, 22:30
            Clarins ma w ofercie conajmniej dwa samoopalacze - jeden z nich bardzo
            zachwalany na wizazu (a drugi mniej zachwalany)- tez go kupilam i jest swietny!
            Trzeba sie nim smarowac dwukrotnie, zeby byl efekt widoczny. Dla jasnej buzki
            wystarczy sie raz posmarowac, zeby nabrac lekkiego koloru. Rowno sie zmywa, nie
            tlusci skory, nie robia sie po nim syfy, rowno sie zmywa, zapach da sie zniesc.
            Soraya tez jest dobra, ale mialam wrazenie wlasnie ze zapycha pory i pojawialy
            sie krostki. Do suchej skory moze akurat - ale kolorek mi odpowiadal.
            • Gość: Pattha Re: klopot z samoopalaczami! IP: *.kolnet.com.pl / 82.160.40.* 28.02.05, 18:57
              ja mam takie doświadczenie z samopalaczem z Sorayi: też mam lekko ciemniejszą, brzoskwiniową karnację i jak użyłam tego do ciemnej cery efektu nie widziałam, natomiast ładna opalenizna była u mnie po tym do jasnej karnacji..nie wiem może w tych do jasnej jest po prostu więcej jakiegoś barwnika??
              • mikams75 Re: klopot z samoopalaczami! 28.02.05, 20:05
                ja uwazam, ze ten do ciemnej karnacji barwi intensywniej niz ten do jasnej.
                Moze mialas jakies felerne opakowanie -stare albo zle przechowywane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka