Dodaj do ulubionych

Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie?

IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 20:38
no właśnie jakie macie zdanie na temat tego zapachu? już sobie poczytałam na
wizaz, a chciałabym znać waszą opinię...
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 20:42
      Rzecz gustu, mnie z tej linii najbardziej podoba się róża, ale w ogóle bez
      rewelacji, za mdłe i raczej nie kupię:) Czemu akurat Pampelune tak wychwalają
      (też sobie przeczytałam) nie mam pojęcia.
      • Gość: rossa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.06.02, 20:45
        Zapach to rzecz gustu- jeśli Ci się podoba,to go sobie kup- tu opinia innych
        nie ma specjalnego znaczenia.
    • Gość: coralin Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 07.06.02, 20:50
      monikam vel coralin zgłosiła go do KW na wizaz :))))Ja jestem zachwycona, bo
      długo szukałam letnego zapachu,który były jednocześnie lekki i trwały .A
      Pamplelune jest taki.To mistrzowskie połaczenie orzezwiającego grejpfruita z
      mocną paczulą(ale wlaśnie chyba paczula sprawia,że zapach jest trwały).Ja
      zastanawiałam się jeszcze nad Herba Fresca z serii Aqua Allegoria.Taki zapach
      rozgniecionej trawy i liści .Wypróbuj!
      • Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 21:47
        nigdy nie kupuję perfum tylko dlatego, że "zbierają dobre opinie" zawsze zdaję
        się na własny nos...
        byłam tylko ciekawa jak oceniacie WY ten zapach (całą linię perfum z serii
        Agua Allegoria) gdzie wszystko opiera się na pomyśle skomponowania zapachu
        opartego na jednej nucie (grejfrut, róża, wanilia itd.)
      • Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 21:48
        Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A.
        Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia
        kilkudziesieciu psikniec.

Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo bedzie
        nie na temat.
        • Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 21:53
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A.
          > Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia
          > kilkudziesieciu psikniec.
          >
          > Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo bedzie
          >
          > nie na temat.

powiedz, powiedz:-) wiele wątków przestaje być na temat i przez to czasami są
          ciekawsze:-)
          • Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 22:33
            Gość portalu: marta napisał(a):

> Gość portalu: ewa napisał(a):
            >
            > > Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A
            > .
            > > Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia
            > > kilkudziesieciu psikniec.
            > >
            > > Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo b
            > edzie
            > >
            > > nie na temat.
            >
            >
            > powiedz, powiedz:-) wiele wątków przestaje być na temat i przez to czasami są
            > ciekawsze:-)

No dobra, powiem :))))

Wybralam sie do "mojej" sephory po chusteczki do demakijazu i emulsje Mavala (do
            skorek, bo sa w stanie krytycznym), patrze...a tu stoi cala seria KENZOKI. Jest
            to pierwsza linia kosmetykow Kenzo : aromatyczna seria New Age.

Kenzoki , to cztery linie kosmetykow, kazda o specyficznym dzialaniu i zapachu,
            tak wiec jest :

1. "Sensual", ktorego glownym skladnikiem jest skroplona para ryzowa.
            2. "Relaxant", glownym skladnikiem jest bialy lotos (oczywiscie w postaci
            skroplonej pary)
            3. "Energisant" , na bazie lisci bambusu
            4. "Euphorisant", na bazie imbiru (chyba...)

Zapachy swieze, czyste i zwiewne jak mgielka. A jakie kapitalne produkty !
            W kazdej linii aromatycznej jest krem, Woda do ciala "robiaca dobrze"
            (bienfaitrice...perfumuje, nawilza, lagodzi). Bylam w siodmym niebie testujac
            zapaszki i teksturki, na dodatek skorzystalam z bardzo fachowej prezentacji
            produktow (lacznie z bardzo dziwnym masazem rak...boska rzecz !!!).
            Na koncu wydukalam : "a ktore specyfiki moglabym wyprobowac w domu ?", na co pani
            odpowiedziala : "ktory aromat pani odpowiada? "...itp...itd...
            I dostalam :
            - probeczki "wody bienfaitrice" we wszystkich zapachach
            - maseczke energetyczna (z linii Energissant)
            - "biala oliwke bardzo zmyslowa " (huile blanche très sensuelle) z linii ryzowej
            - zel energetyczny do ciala

Do ciekawostek naleza aromatyczne kostki lodowe , chusteczki relaksujace (kladzie
            sie chusteczke na twarzy i...zen przez 20 min.)...

Dla mnie bomba ! Ale...sa to kosmetyki, ktorych nie nalezy stosowac codziennie
            (przypuszczam, ze przestana byc "magiczne"). Ja mam probki i ciesze sie jak nie
            wiem !!!!

Mowilam, ze bedzie nie na temat...;))
            • Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 22:37
              wow, brzmi... pysznie, a o ceny spytalaś:)?
              ja dziś deszcz przeczekiwałam w sephorze, ale tego na pewno jeszcze nie było,
              więc to musiała byc inna sephora, ale za to z nudów wąchałam, wąchałam i
              właśnie kenzo wywąchałam, które mi jakos dotąd nie podchodziło*, a konkretnie
              tigera

*wiem, że powinno byc "tego kenzo", ale jakos mi pasowało:)
            • Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 22:39
              nie na temat, ale mówiłam, że będzie ciekawi i się nie pomylilam:-)
              naprawdę jakieś cuda opisujesz, czytając zrobiło mi sie miło, zaraz wskoczę na
              strone Sephory i zobaczę czy mają coś takiego, jak byłam dwa tygodnie temu nic
              podobnego nie zauważyłam a podobno w USA jest wszystko szybciej, hihi
              pozrowionka

ps. i co który zapach Ci się najbardziej podobał?
              chętnię coś więcej usłyszę o tych produktach:-)
              • Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 22:48
                znalazłam nawet stronę www.kenzoki.com , ale niestety nie odpowiada:(((( a na
                sephora ani widu, ani słychu:((
                • Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 23:06
                  No mowie Wam - sa boskie ! I niestety dosc drogie (ok. 40 euro, czasami mniej,
                  czasami wiecej). Jest bardzo mozliwe, ze do Polski jeszcze nie dotarly.
                  Najbardziej podoba mi sie bambusowy zapach "Energisant", a zaraz potem
                  relaksujacy bialy lotos.
                  A probeczki jakie sliczne, mowie wam ...:)))
                  :)
                  • Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 23:10
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> No mowie Wam - sa boskie ! I niestety dosc drogie (ok. 40 euro, czasami mniej,
                    > czasami wiecej). Jest bardzo mozliwe, ze do Polski jeszcze nie dotarly.
                    > Najbardziej podoba mi sie bambusowy zapach "Energisant", a zaraz potem
                    > relaksujacy bialy lotos.
                    > A probeczki jakie sliczne, mowie wam ...:)))
                    > :)

Auć, nie spojrzałam na adres, piszesz z francji. u nas tego nie ma:(((

• anexxa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzi 08.06.02, 15:12
                      ale widzialam jakis czas temu u kolesia na allegro.
                      zapamietalam, bo lubie kenzo, i sam sprzedawca napisal,
                      ze w polsce niedostepne w perfumeriach.

damn, teraz nie ma.

w ogole nic ciekawego nie ma - ale to dobrze, nie moge
                      ciagle wydawac kasy;)

xx.
    • miriam_73 Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? 07.06.02, 23:31
      Ja uważam że jest obłędny - wywąchałam u koleżanki na wyjeździe służbowym 2
      tyg. temu i teraz czekam, jak bedę na lotnisku w lipcu to kupię, bo na
      Truskawce nie ma. Fajny jest też z Allegorii taki z zielona trawką. natomiast
      róża oraz Ylang z wanilią są dla mnie za słodkie. Ale to kwestia gustu.
      • Gość: katrina Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 23:43
        Dziewczyny:
        www.lvmh.com/news/l4d0174a.htm mam nadzieję że wejdzie, tam sobie
        trochę poczytacie o kenzoki :-)
        • Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 08.06.02, 11:41
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> Dziewczyny:
          > <a href="http://www.lvmh.com/news/l4d0174a.htm"target="_blank">www.lvmh.com/new
          > s/l4d0174a.htm</a> mam nadzieję że wejdzie, tam sobie
          > trochę poczytacie o kenzoki :-)

DZieki za link :) Niestety malo pisza o samych kosmetykach, a moze po prostu zle
          laczy. Czy znalazlas dokladna prezentacje kosmetykow ?

• Gość: katrina Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 15:03
            dokładnej niestety nie, ale nie szukałam specjalnie, to było pierwsze co
            wyskoczyło.
          • Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.02, 19:05
            z linku wynika, że to kolekcja jesień - zima 2001/2002 (???) czyli te produkty
            już dawno powinny być? ja wiem, że to jakaś limitowana linia, ale mimo
            wszystko jak byk jest napisane 2001/2002
      • Gość: damona Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 62.233.167.* 07.06.02, 23:47
        najbardziej to mnie zachwycil zapach z grapefruitem i paczula, ale intrygujaca
        wydala mi sie tez zielona zawartosc. Zapachy, w sam raz na lato i takie super
        orzezwiajace. Serwuja te perfumy (jak dla mnie)w zbyt dorodnych flakonach,
        przez co sa drogie, ale na pewno warte swojej ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka