Gość: marta IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 20:38 no właśnie jakie macie zdanie na temat tego zapachu? już sobie poczytałam na wizaz, a chciałabym znać waszą opinię... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 20:42 Rzecz gustu, mnie z tej linii najbardziej podoba się róża, ale w ogóle bez rewelacji, za mdłe i raczej nie kupię:) Czemu akurat Pampelune tak wychwalają (też sobie przeczytałam) nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.06.02, 20:45 Zapach to rzecz gustu- jeśli Ci się podoba,to go sobie kup- tu opinia innych nie ma specjalnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 07.06.02, 20:50 monikam vel coralin zgłosiła go do KW na wizaz :))))Ja jestem zachwycona, bo długo szukałam letnego zapachu,który były jednocześnie lekki i trwały .A Pamplelune jest taki.To mistrzowskie połaczenie orzezwiającego grejpfruita z mocną paczulą(ale wlaśnie chyba paczula sprawia,że zapach jest trwały).Ja zastanawiałam się jeszcze nad Herba Fresca z serii Aqua Allegoria.Taki zapach rozgniecionej trawy i liści .Wypróbuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 21:47 nigdy nie kupuję perfum tylko dlatego, że "zbierają dobre opinie" zawsze zdaję się na własny nos... byłam tylko ciekawa jak oceniacie WY ten zapach (całą linię perfum z serii Agua Allegoria) gdzie wszystko opiera się na pomyśle skomponowania zapachu opartego na jednej nucie (grejfrut, róża, wanilia itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 21:48 Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A. Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia kilkudziesieciu psikniec. Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo bedzie nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 21:53 Gość portalu: ewa napisał(a): > Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A. > Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia > kilkudziesieciu psikniec. > > Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo bedzie > > nie na temat. powiedz, powiedz:-) wiele wątków przestaje być na temat i przez to czasami są ciekawsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 22:33 Gość portalu: marta napisał(a): > Gość portalu: ewa napisał(a): > > > Ladny zapach, ale go nie uzywam. Kiedys kupilam 'Rosa Magnifica' z serii A > . > > Allegoria, ale 'zmeczyl mnie' i flakon do dzis stoi z zawartoscia > > kilkudziesieciu psikniec. > > > > Teraz odkrylam cos nowego i niezwyklego...ale nie moge powiedziec co, bo b > edzie > > > > nie na temat. > > > powiedz, powiedz:-) wiele wątków przestaje być na temat i przez to czasami są > ciekawsze:-) No dobra, powiem :)))) Wybralam sie do "mojej" sephory po chusteczki do demakijazu i emulsje Mavala (do skorek, bo sa w stanie krytycznym), patrze...a tu stoi cala seria KENZOKI. Jest to pierwsza linia kosmetykow Kenzo : aromatyczna seria New Age. Kenzoki , to cztery linie kosmetykow, kazda o specyficznym dzialaniu i zapachu, tak wiec jest : 1. "Sensual", ktorego glownym skladnikiem jest skroplona para ryzowa. 2. "Relaxant", glownym skladnikiem jest bialy lotos (oczywiscie w postaci skroplonej pary) 3. "Energisant" , na bazie lisci bambusu 4. "Euphorisant", na bazie imbiru (chyba...) Zapachy swieze, czyste i zwiewne jak mgielka. A jakie kapitalne produkty ! W kazdej linii aromatycznej jest krem, Woda do ciala "robiaca dobrze" (bienfaitrice...perfumuje, nawilza, lagodzi). Bylam w siodmym niebie testujac zapaszki i teksturki, na dodatek skorzystalam z bardzo fachowej prezentacji produktow (lacznie z bardzo dziwnym masazem rak...boska rzecz !!!). Na koncu wydukalam : "a ktore specyfiki moglabym wyprobowac w domu ?", na co pani odpowiedziala : "ktory aromat pani odpowiada? "...itp...itd... I dostalam : - probeczki "wody bienfaitrice" we wszystkich zapachach - maseczke energetyczna (z linii Energissant) - "biala oliwke bardzo zmyslowa " (huile blanche très sensuelle) z linii ryzowej - zel energetyczny do ciala Do ciekawostek naleza aromatyczne kostki lodowe , chusteczki relaksujace (kladzie sie chusteczke na twarzy i...zen przez 20 min.)... Dla mnie bomba ! Ale...sa to kosmetyki, ktorych nie nalezy stosowac codziennie (przypuszczam, ze przestana byc "magiczne"). Ja mam probki i ciesze sie jak nie wiem !!!! Mowilam, ze bedzie nie na temat...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 22:37 wow, brzmi... pysznie, a o ceny spytalaś:)? ja dziś deszcz przeczekiwałam w sephorze, ale tego na pewno jeszcze nie było, więc to musiała byc inna sephora, ale za to z nudów wąchałam, wąchałam i właśnie kenzo wywąchałam, które mi jakos dotąd nie podchodziło*, a konkretnie tigera *wiem, że powinno byc "tego kenzo", ale jakos mi pasowało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 22:39 nie na temat, ale mówiłam, że będzie ciekawi i się nie pomylilam:-) naprawdę jakieś cuda opisujesz, czytając zrobiło mi sie miło, zaraz wskoczę na strone Sephory i zobaczę czy mają coś takiego, jak byłam dwa tygodnie temu nic podobnego nie zauważyłam a podobno w USA jest wszystko szybciej, hihi pozrowionka ps. i co który zapach Ci się najbardziej podobał? chętnię coś więcej usłyszę o tych produktach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.02, 22:48 znalazłam nawet stronę www.kenzoki.com , ale niestety nie odpowiada:(((( a na sephora ani widu, ani słychu:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 07.06.02, 23:06 No mowie Wam - sa boskie ! I niestety dosc drogie (ok. 40 euro, czasami mniej, czasami wiecej). Jest bardzo mozliwe, ze do Polski jeszcze nie dotarly. Najbardziej podoba mi sie bambusowy zapach "Energisant", a zaraz potem relaksujacy bialy lotos. A probeczki jakie sliczne, mowie wam ...:))) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.future-net.pl 07.06.02, 23:10 Gość portalu: ewa napisał(a): > No mowie Wam - sa boskie ! I niestety dosc drogie (ok. 40 euro, czasami mniej, > czasami wiecej). Jest bardzo mozliwe, ze do Polski jeszcze nie dotarly. > Najbardziej podoba mi sie bambusowy zapach "Energisant", a zaraz potem > relaksujacy bialy lotos. > A probeczki jakie sliczne, mowie wam ...:))) > :) Auć, nie spojrzałam na adres, piszesz z francji. u nas tego nie ma:((( Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzi 08.06.02, 15:12 ale widzialam jakis czas temu u kolesia na allegro. zapamietalam, bo lubie kenzo, i sam sprzedawca napisal, ze w polsce niedostepne w perfumeriach. damn, teraz nie ma. w ogole nic ciekawego nie ma - ale to dobrze, nie moge ciagle wydawac kasy;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? 07.06.02, 23:31 Ja uważam że jest obłędny - wywąchałam u koleżanki na wyjeździe służbowym 2 tyg. temu i teraz czekam, jak bedę na lotnisku w lipcu to kupię, bo na Truskawce nie ma. Fajny jest też z Allegorii taki z zielona trawką. natomiast róża oraz Ylang z wanilią są dla mnie za słodkie. Ale to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 23:43 Dziewczyny: www.lvmh.com/news/l4d0174a.htm mam nadzieję że wejdzie, tam sobie trochę poczytacie o kenzoki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 08.06.02, 11:41 Gość portalu: katrina napisał(a): > Dziewczyny: > <a href="http://www.lvmh.com/news/l4d0174a.htm"target="_blank">www.lvmh.com/new > s/l4d0174a.htm</a> mam nadzieję że wejdzie, tam sobie > trochę poczytacie o kenzoki :-) DZieki za link :) Niestety malo pisza o samych kosmetykach, a moze po prostu zle laczy. Czy znalazlas dokladna prezentacje kosmetykow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 15:03 dokładnej niestety nie, ale nie szukałam specjalnie, to było pierwsze co wyskoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.02, 19:05 z linku wynika, że to kolekcja jesień - zima 2001/2002 (???) czyli te produkty już dawno powinny być? ja wiem, że to jakaś limitowana linia, ale mimo wszystko jak byk jest napisane 2001/2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune - co sądzicie? IP: 62.233.167.* 07.06.02, 23:47 najbardziej to mnie zachwycil zapach z grapefruitem i paczula, ale intrygujaca wydala mi sie tez zielona zawartosc. Zapachy, w sam raz na lato i takie super orzezwiajace. Serwuja te perfumy (jak dla mnie)w zbyt dorodnych flakonach, przez co sa drogie, ale na pewno warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś