Dodaj do ulubionych

Do kręconowłosych - jakieś nowinki?

IP: *.idea.pl 18.03.05, 21:49
Wypróbowałyście może ostatnio jakiś fajny kosmetyk do włosów? Odkryłyście
coś? Ja już pisałam niedawno o moim fatalnym doświadczeniu z pianką
Kerastase. Niewypał. Teraz zastanawiam się nad serią Goldwell... jeszcze
nigdy jej nie próbowałam. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: agaa.k Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.crowley.pl 18.03.05, 23:25
      Ja używam odżywki do bardzo suchych i żelu do prostowania goldwell. Niestety
      żel nie spełnia swojej funkcji, moje włosy nie są proste. Natomiast odżywka
      jest fajna i dobrze nawilża. Mój problem z włosami polega na tym, że ładne są
      tylko po umyciu i nałożeniu pianki przez jeden dzień( są kręcone). Natomiast po
      rozczesaniu po umyciu są okropne, tylko od fryzjera wychodze z gładkimi włosami:
      (
      • sweetducky Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 04:24
        Udalo mi sie w Polsce kiedys kupic zel-wosk do wlosow Swarzkopfa( nie pamietam
        jak sie pisze).Rewelacyjny byl do wlosow kreconych,ponadto bardzo wydajny.
        Nie natluszczal za bardzo wlosow, a ponadto slicznie nablyszczal.

Ciezko cos dobrac do wlosow kreconych.
        Jezeli chodzi o prostowanie lokow, to mi sie udaje to zrobic prostownica lub tez
        szczotka obrotowa do prostowania wlosow:)
    • avf07 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 08:47
      Ja wyprobowalam serie do wlosow kreconych z avonu. No i uwazam, ze szmapon i
      odzywka sa dobre,ale w pielegnacji kreconych chyba wazniejsze jest to cos bez
      splukiwania,co podtrzyma skret. Dlatego uzywam szamponu nivea baby, co kilka
      dni maseczki ekspresowej nivea-nie wiem,jak to sie dzieje,ale po niej bardziej
      mi sie kreca, no i kremu nawilzajacego avon, mi bardzo pasuje, mam ladne loczki-
      i nie sa sklejone.
      Nie lubie kosmetykow typowo do stylizacji, jednak wole cos typu krem
      nawilzajacy, czy odzywka.
      • magda-fl Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 10:22
        Z nowinek wypróbowałam serie Avonu do kręconych włosów, tzn. szampon, odżywkę i krem podkreślający skręt i w sumie o każdnym produkcie mam inne zdanie.
        Szampon - zwyczajny, mam wrażenie, że lekko wysusza włosy, do tego niezbyt ładnie pachnie i strasznie czypie w oczy, jest raczej rzadki, ale wydajny; nie ma nic wspólnego z podkreślaniem skrętu, bo i przy użyciu innego szamponu z opisaną niżej odżywką efekty były równie dobre
        Odżywka - jest gęsta, nie spływa z włosów, ułatwia i to znacznie rozczesywanie, ślicznie i długo pachnie na włosach, no i utrwala skręt chyba przez dobre nawilżenie
        Krem - zanim go kupiłam efekty były podobne, więc myślę, że za wiele nie utrwala; ale łądnie pachnie, nie usztywnia włosów, raczej nie wysusza (nie ma alcohol denat. w składzie)
        Zatem podsumowując - z całej serii najlepiej działa odżywka i ją też zamierzam kupować dalej, a do reszty raczej nie wrócę. Co do produktów do stylizacji loków Avon wypuści w kolejnym katalogu jakiś balsam utrwalający skręt włosów, który podono jest lepszy od używanego przeze mnie kremu. Tak słyszałam od baaardzo pokręconej pracownicy COKU Avonu.
      • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 12:44
        hej avf07:) maseczka podtrzymuje skret? ja mam tez bardzo pokrecone wlosy z
        ktorych jestem bardzo dumna i nie rozumiem jak ktos moze je chciec prostowac.
        dlatego szukam czegos oprocz mojego ulubionego sunsilku co jeszcze bardziej je
        skreci. mowisz ze warto?
        • Gość: mejbi Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.idea.pl 19.03.05, 13:47
          To tak jak ja :) Również chcę włosy jeszcze bardziej podkręcić, ani myślę je
          prostować. Więc czekam, co się jeszcze (godnego uwagi), poza Sunsilkiem
          pojawi...
          • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 14:06
            no a probowalas nivee do kreconych?
            • Gość: mejbi Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.idea.pl 19.03.05, 18:35
              Szampon i odzywkę tak. Szampon przecietny, odzywka dość fajna. Ale do
              stylizacji chyba Nivea niczego nie wypuściła?
              • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 18:41
                to znaczy ze nie warto sobie glowy zawracac? szkoda:/ zmowu mnie reklama
                podkusila:/ ehhh!
            • Gość: madzi1 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 18:35
              ja oczywiscie tez naleze do fanek wlosow kreconych skreconych a nie
              wyprostowanych :)
              sunsilk jest ok, ale ja nadal poszukuje czegos co da taki efekt jak sunsilk ale
              bez alkoholu w skladzie, moze cos takiego znacie?
              probowalam odzywke nivea do kreconych, ale moje wlosy raczej wysuszyla niz
              nawilzyla.
              uzywam jeszcze odzywki nawilzajacej w spreju bc bonacure schwarzkopf znacie?
              • Gość: mejbi Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.idea.pl 19.03.05, 22:16
                Znamy, znamy :) Ten spray to był mój faworyt przez wiele lat. Trochę mi się
                znudził po jakimś czasie, ale chyba znowu sobie o nim przypomnę. Jest bardzo
                dobry!
                • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 19.03.05, 23:03
                  ej, ja nie znam! coz to za specyfik?
                  • Gość: mejbi Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.idea.pl 20.03.05, 09:52
                    Ja kupowałam zawsze w sklepie fryzjerskim. Spray jest dwufazową nawilżającą
                    odzywką bez spłukiwania. Spryskuje się nią umyte włosy i rozczesuje. Już nie
                    nakładasz żadnych innych kosmetyków do stylizacji. Loki sa bardzo naturalne i
                    sprężyste, nawilżone.
                • Gość: madzi1 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 18:33
                  przeciez dzieki tobie Mejbi ten wynalazek poznalam, wiec nawet nie pytam czy
                  go znasz :)
                  zapomnialam napisac ze wlasnie koncze butelke odzywki matrix do kreconych i
                  musze powiedziec ze chyba kupie druga bo naprawde jest dobra :) uzywam jej
                  razem z bonacure i ten duet naprawde dziala cuda :)
        • avf07 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 20.03.05, 10:14
          szalona_kredka napisała:

> hej avf07:) maseczka podtrzymuje skret?
          No ja nie mam bardzo kreconych, raczje delikatnie-i mi podkresla i podtrzymuje
          skret. Sunsilkow nie uzywam,bardzo nie lubie.A ten krem mi odpowiada akurat,w
          ogole nie skleja, mam ladne loczki,ktorych nic nie obciaza i nie oblepia,czego
          nienawidze!
          • Gość: madzi1 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 18:34
            a moje po tej maseczce sie prostuja i wogole ich do skrecenia zmusisc nie moge
            jak jej uzyje ;)
          • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 20.03.05, 19:36
            hmmm to chyba nie dla mnie w takim razie.
            a sunsilka sie trzeba po prostu nauczyc uywac:) mnie sie tez na poczatku
            strasznie sklejaly, ale - wprawa czyni mistrza:) a w tym wypadku - krecona
            mistrzynie =D
            • Gość: mejbi Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.idea.pl 20.03.05, 20:02
              Zrobiłąm remament na mopjej łazienkowej półce i stoją tam (nieuzywane):
              1. Wella, HighHair, Curl Cream - nabłyszczający krem do akcentowania loków.
              Skleja.
              2. Wella, Superskret, Krem Wzorowy Lok. Skleja, usztywnia.
              3. Schwarzkopf Professional, Osis+, Curl Liquid - płyn zwiększający skręt
              włosa. Usztywnia, skleja!
              4. Pianka Kerastase do loków - dołączyła jako ostatni niewypał.

Z uzywanych na półce sa:
              1. Mleczko Sunsilk :), szampon i odzywka Nivea do kręconych

Pozdr
              • Gość: berchet Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:41
                stanowczo odraczam piankę do włosów kręconych z Garniera. Nie dość, że wogóle
                nie podkreśla loków to jeszcze tworzy na włosach posklejane siano.
                • Gość: madzi1 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.acn.waw.pl 21.03.05, 09:00
                  kiedys uzywalam pianke wella do kreconych i nawet dobrze dzialala. teraz wogole
                  do pianek nie moge sie przekonac bo wydaje mi sie ze strasznie wysuszaja, a
                  moze znacie jakas dobra?
                  no i po raz drugi moje pytanie czy znacie jakies mleczko podobne do sunsilka
                  ale bez alkoholu w skladzie??
                  • Gość: lays Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: 195.205.21.* 21.03.05, 12:05
                    ja "od zawsze" uzywam pianki z woskiem welli... to jedyny specyfik, ktory jest
                    w stanie poradzic sobie z moimi wlosami... niestety jakis czas temu swietna (wg
                    mnie) pianka z woskiem zostala zastapiona nowa (rowniez z woskiem) - to juz nie
                    to samo... ale nie znalazlam nic lepszego... moja kolezanka, ktora tez ma
                    krecone wlosy (zupelnie iinne niz moje) rowniez nie rozstaje sie z ta pianka...
            • avf07 Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 21.03.05, 10:25
              szalona_kredka napisała:

> a sunsilka sie trzeba po prostu nauczyc uywac:) mnie sie tez na poczatku
              > strasznie sklejaly, ale - wprawa czyni mistrza:) a w tym wypadku - krecona
              > mistrzynie =D
              Ja sunsilkow nie uzywam z innych powodow, firma unilever mi nie odpowiada,bo na
              listach testujacych na zwierzetach zajmuje czolowe miejsca. Z dwojga zlego wole
              juz avon i nivea, ktore chyba mniej krzywdy w tym zakresie robia. No i mi
              akurat bardzo sluza.
              • szalona_kredka Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? 21.03.05, 12:30
                avf07 napisała: Ja sunsilkow nie uzywam z innych powodow, firma unilever mi nie
                odpowiada,bo na
                >
                > listach testujacych na zwierzetach zajmuje czolowe miejsca.
                kurcze nie wiedzialam:(
    • Gość: kobieta Re: Do kręconowłosych - jakieś nowinki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:44
      Do podkreslenia skrętu niezły jest też spray Joico - taki w dużej butelce,
      bardzo wydajny, naprawdę włosy są po nim ładniejsze i mniej się puszą niż
      normalnie.
      Po serii Nivea włosy mi się wysuszyły jeszcze bardziej, no i siańsko. Więc
      poszło do kosza.
    • katija1 Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 11:49
      www.allegro.pl/show_item.php?item=45621902
      czy to o to chodzi?
      • mejbi Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 13:53
        Tak, to ten spray. Jednak cena na allegro (z kosztami przesyłki) nie jest super
        strakcyjna, na pewno nie zapłacisz więcej w sklepie fryzjerskim.

Pozdr

PS. A to stosowałyscie:
        1. Loreal Professionnel Serie Expert Shine Curl - Szampon do włosów kręconych?
        2. Garnier Fructis Style Styling Water Curl Booster - Woda dyscyplinująca loki?
        3. Krem i mleczko zielone Matrixa, chyba jest cała taka seria?
        4. Kosmetyki Alfa Parf, z serii Semi di Lino?
        5. Osis Joko?
        6. Seria Cycle Vital?
        7. Galaretka do kręconych włosów ARTISTE(E)?

I jak (czym) zrobić, aby włosy były tak lśniące, jak u tej kobitki na trzecim
        zdjęciu od góry?????? www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?
        site=ogloszenia&bn=ogloszenia_fryzjer&thread=1108378771
        • justa_79 Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 14:29
          mejbi napisała:
          > I jak (czym) zrobić, aby włosy były tak lśniące, jak u tej kobitki na trzecim
          > zdjęciu od góry?????? www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?
          > site=ogloszenia&bn=ogloszenia_fryzjer&thread=1108378771

zawodowym fotografem, dobrym oświetleniowcem i Photoshopem.
          • mejbi Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 15:32
            justa_79 napisała:

> mejbi napisała:
            > > I jak (czym) zrobić, aby włosy były tak lśniące, jak u tej kobitki na trz
            > ecim
            > > zdjęciu od góry?????? www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?

No chyba niekoniecznie. Spotykałam takie babki na ulicy, ale zawsze głupio jest
            mi pytać, co robią z włosami...
            > > site=ogloszenia&bn=ogloszenia_fryzjer&thread=1108378771
            >
            > zawodowym fotografem, dobrym oświetleniowcem i Photoshopem.
        • katija1 Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 14:33
          >
          > PS. A to stosowałyscie:
          > 1. Loreal Professionnel Serie Expert Shine Curl - Szampon do włosów kręconych?

Po porażce serii pomarańczowej do kręconych boję sie zakupic ponowny niewypał
          Loreala...

> 2. Garnier Fructis Style Styling Water Curl Booster - Woda dyscyplinująca
          loki?

STRASZNE jak cała reszta kosmetyków tej firmy.

> 3. Krem i mleczko zielone Matrixa, chyba jest cała taka seria?

NO WŁAŚNIE. Przymierzam sie do tego. TYlko nie wiem czy wybrać krem czy mleczko
          do stylizacji. moze ktoś podpowie...

> 4. Kosmetyki Alfa Parf, z serii Semi di Lino?

JAK dla mnie masakra. lepkie strąki. ta maź rosprostowywała raczej niz
          skręcała...

> 5. Osis Joko?

WYSUSZA. ma w składzie alko.

> 6. Seria Cycle Vital?

NIE ZNAM. co to?

> 7. Galaretka do kręconych włosów ARTISTE(E)?

ZLEPIA.

• mejbi Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf 21.03.05, 15:27
            "NO WŁAŚNIE. Przymierzam sie do tego. TYlko nie wiem czy wybrać krem czy
            mleczko
            do stylizacji. moze ktoś podpowie..."

Z tego co wiem, krem jest do gęstych włosów, mleczko do cieńszych.
          • Gość: ona Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf IP: 217.96.6.* 21.03.05, 18:24
            > > 4. Kosmetyki Alfa Parf, z serii Semi di Lino?
            >
            > JAK dla mnie masakra. lepkie strąki. ta maź rosprostowywała raczej niz
            > skręcała...

Po Alfa Parf - szampon i odżywka - mam włosy wygładzone i miękkie, ale
            rozprostowane! Mam też ten krem, do prostowania w prostownicy, a bez prostownicy
            niby ma podkreślać fale, jeśli się suszy naturalnie lub suszarką z dyfuzorem.
            Guzik prawda - prostuje jak złoto!
            • Gość: madzi1 Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 12:16
              dziewczyny wlasnie wrocilam od fryzjera :) nie wiem jak wy, ale uwielbiam
              chodzic z moimi kudlami do fryzjera, podcinam je co jakies trzy miesiace i
              dzieki temu zawsze super sie ukladaja i nie musze sie z nimi meczyc :)
              aha i jeszcze pani mi polecala kosmetyki firmy PHYTODESS, jestem ciekawa czy
              ktoras z was moze cos z tej serii uzywala i moze cos na ich temat powiedziec?

• Gość: ania Re: Do kręconowłosych - Schwarzkopf IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 23.03.05, 14:52
                ja moje drogie forumowiczki używam specyfiku REVLONU - CURLY HAIR DAYS i jak
                narazie jestem bardzo zadowolona!!! ładnie podkresla skręt. trzeba troszke
                wprawy przy nakładaniu go bo zbyt duża ilosc zlepia kosmyki ale ogólnie dobry
                kosmetyk niestety, można kupic go jedynie w zakładach fryzjerskich, które
                używają kosmetyków Revlonu.
            • magda-fl Re: Do kręconowłosych - alfaparf 23.03.05, 17:38
              A ja się wyłamię! Mi krem wygłądzająco-nabłyszczający Semi di Lino Alfaparf podkreśla skręt. Włosy są miękkie, nie usztywnione, nie sklejone i naprawdę ładnie pokręcone. Wg mnie z kosmetyków do stylizacji loków ten jest najlepszy. A przetestowałam już
              - fluid Schwarzkopf Osis (wysusza, ale działa świetnie),
              - krem Faberlic (skleja, wysusza, usztywnia),
              - mleczko Sunsilk (nie wysusza, ale działa krótkotrwale),
              - woda dyscyplinująca Garniera (nic nie robi poza sklejaniem),
              - krem modelujący Curly & Chic Avon - podkreśla skręt, ale na 1 dzień, trochę wysusza mimo, że alcohol denat. w nim nie występuje
              - dawna pianka do loków Wella Design Superskręt - efekty dobre, acz krótkotrwałe, no i jak to pianka jednak trochę wysuszała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka