kalooo 01.04.05, 23:24 Pomódlcie się-to jedyny taki człowiek... ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szalona_kredka Re: Papież 01.04.05, 23:30 jestem z krk, bylam pod kuria... nie dalo sie nie plakac. po prostu samo sie tak jakos... podpisuje sie pod apelem ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimi Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:41 Myśle że każdy się już dziś pomodlił..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Re: Papież IP: *.chello.pl 01.04.05, 23:51 ludzie,juz mam dosyc calego tego szumu wokol papieza. wszyscy robia z niego bozyszcze a media zachowuja sie tak jakby nic innego sie na swiecie nie dzialo. tyle ludzi na swiecie umiera kazdego dnia, i to nie w luksusowym apartamencie pod opieka lekarzy, tylko z glodu, zimna, zaniedbania. robmy cos dla nich, dzialajmy. na papieza przyszla kolej i tyle. o co tu sie modlic? przeciez to jest NATURALNA KOLEJ RZECZY i nic w tym niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: Papież 01.04.05, 23:53 " i nic w tym niesamowitego. " czlowiek jest niesamowity... Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Papież 01.04.05, 23:56 Gość portalu: bez przesady napisał(a): > ludzie,juz mam dosyc calego tego szumu wokol papieza. wszyscy robia z niego > bozyszcze a media zachowuja sie tak jakby nic innego sie na swiecie nie dzialo. > tyle ludzi na swiecie umiera kazdego dnia, i to nie w luksusowym apartamencie > pod opieka lekarzy, tylko z glodu, zimna, zaniedbania. robmy cos dla nich, > dzialajmy. na papieza przyszla kolej i tyle. o co tu sie modlic? przeciez to > jest NATURALNA KOLEJ RZECZY i nic w tym niesamowitego. No to faktycznie popisałas się teraz mądrością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Papież IP: *.gorzow.mm.pl 02.04.05, 00:01 tak chyba kazdy sie dzis modlil ja nie modlilam sie o zdrowie....... bo wydaje mi sie ze to juz nadszedl czas na Papieza ale modlilam sie o malo cierpien i ladna smierc.... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Papież 02.04.05, 00:35 A co bylo glupiego w tej wypowiedzi? Mysleliscie, ze Papiez jest niesmiertelny i teraz zdziwiliscie sie, ze nie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Papież IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 09:10 Nie mogę po prostu czytać tego! Ludzie!!!! tam człowiek walczy ze śmiercią - uszanujcie to, że dla niektórych jest jak Ojciec, który wspierał całe życie. Pół roku temu zmarł mój Tata, przez całą jego chorobę czerpaliśmy tony nadziei ze słów i czynów Papieża, jeśli wy nie - to przykre, ale pozwólcie innym współcierpieć z nim jeśli tego chcą. Nie macie ochoty to wyłączcie raz w życiu telewizor, wyjdzcie na spacer, do kina i zostawcie w spokoju tych, którzy chcą się poświęcić refleksji. Wstyd mi za niektórych z Was. Wymieńcie choćby jednego Polaka, z korego bylibyście tak dumni jak z Ojca Świętego, mo nikt nie przychodzi do głowy. Jeśli On odejdzie świat już nigdy nie będzie taki sam, ciekawe natomiast czy gdybyście to Wy mieli odejść czy ktoś by to zauważył... pomyślcie nad tym! Oczywiście post kieruję do forumowiczek, które chyba rozum postradały! Odpowiedz Link Zgłoś
amelia-1 Re: Papież 02.04.05, 12:33 > refleksji. Wstyd mi za niektórych z Was. Wymieńcie choćby jednego Polaka, z > korego bylibyście tak dumni jak z Ojca Świętego, mo nikt nie przychodzi do > głowy Maria Sklodowska, Mikolaj Kopernik itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Papież IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:55 To chyba trochę inna kategoria - nie sądzisz? Nie wiem czemu ludzie nie widzą tego, że jeśli Papieża zabraknie to Polska w ogóle przestanie być zauważalna. Teraz przynajmniej gdzieś tam sobie myślą - "to musi być niezły kraj skoro Papież jest Polakiem" - tak mi niedawno powiedział znajomy w USA (a musisz wiedzieć, że za pierona nie zgadną gdzie Polska leży) I jestem cholernie dumna z tego, że jestem Polką jak Papież, nie podpisałabym się pod Marią Sklodowską czy Mikolajem Kopernikiem, bo co oni dla mnie zrobili... NIC. Jan Paweł II dał mi nadzieję, że w cierpieniu można odnależć jakiś nikły sens - to więcej niż możesz sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia-1 Re: Papież 02.04.05, 15:23 > z tego, że jestem Polką jak Papież, nie podpisałabym się pod Marią Sklodowską > czy Mikolajem Kopernikiem, bo co oni dla mnie zrobili... NIC. Wniesli niebagatelny wklad do rozwoju nauki. Zreszta to byl tylko przyklad. Jest wielu Polakow, ktorzy robia/robili cos sensownego dla innych i umniejszanie ich wartosci i zaslug tylko dlatego, ze akurat umiera papiez, wydaje mi sie niestosowne. > wiedzieć, że za pierona nie zgadną gdzie Polska leży) I jestem cholernie dumna > z tego, że jestem Polką jak Papież, Narodowosc to moim zdaniem kiepski powod do dumy, podobnie jak wyglad, wzrost, nr buta i inne rzeczy, na ktore nie mamy zadnego wplywu. Mi fakt, ze naleze do takiego a nie innego narodu, jest doskonale obojetny. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Papież 02.04.05, 16:28 Kopernik i Sklodowska nie zrobili NIC?! A Papiez przepraszam, jak Ci dal te nadzieje? Co takiego konkretnego zrobil, oprocz tego, co oczywiste na jego stanowisku? Sorry, ale jestem akurat za granica i naprawde po 1 niewiele osob wie, ze Papiez jest Polakiem (80% strzalow to Wloch) a po 2 - naprawde malo kogo to obchodzi. Nauczcie sie wreszcie, ze caly swiat to nie tylko katolicy! Dla Polski to naprawde zadna roznica, a osmielam sie twierdzic, ze wrcz przeciwnie, ze kiedy nie bedzie tych ciaglych pielgrzymek i histerii moze wreszcie cos sie zmieni i wyjdziemy z tego zacofania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Papież IP: 80.72.46.* 02.04.05, 10:23 Jeśli nie rozumiesz tej śmierci to znaczy, że nigdy nie rozumiałaś słów, którymi TEN CZŁOWIEK do ciebie przemawiał...To świadczy tylko o twoim prymitywizmie umysłowym i braku ludzkich uczuc, emocji:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Papież IP: 80.72.46.* 02.04.05, 10:25 To do tych co uważają, ze to zwykly czlowiek, żal mi tych ludzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Papież IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.05, 10:41 Co z Ciebie za czlowiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Papież IP: 80.72.46.* 02.04.05, 12:30 jola pracuje nieustannie by być lepszą niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagny Re: Papież IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.05, 11:00 Masz rację...to co się dzieje to dla mnie starszna hipokryzja i "pokazuwa"- nie na tym polega wiara chrystusowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VooDoo Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:11 wiesz co? wiem, że ludzie codziennie z głodu umierają, ale czy nie o nich, o poprawę życia najuboższych przez tyle lat Papież walczył?? pomyśl trochę zanim coś palniesz...a co do "naturalnej kolei rzeczy" to ciekawe czy byś tak mówił/a gdyby chodziło o Twojego np. dziadka. Papież to cudowny człowiek, nie tylko jako "następca św. Piotra" ale jako człowiek, tyle rzeczy co On wie to nikt na Ziemi nie wiem, tyle języków znać, naprawdę... ja bym tak chciała, więc to chyba oczywiste, że ludzie się za Niego modlą i chcą Go wspierać modlitwą, proste. ja osobiście nie wyobrażam sobie innego papieża... Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: Papież 02.04.05, 00:00 Oglądałam o osiemnastej program na polsacie, gdzie wypowiadała sie starsza kobieta z miasta, gdzie Karol Wojtyła miał swoja pierwszą parafię. I mówiła o tym jak był u chorego w tak biednym domu, że ten chory człowiek nie miał nawet swojej pościeli i On oddał mu swoją poduszkę, a sam spał potem na zwiniętym kożuchu. I opowiadała jeszcze jak ze starszymi chłopcami z tego miasteczka składali z tego co tylko mieli w zasięgu rower i On tez z nimi nim jeździł po polnych drogach. Może ja generalnie jestem nadwrażliwa, ale takie proste niby rzeczy, a poruszają mnie strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fairy5 Re: Papież 02.04.05, 00:13 dajcie spokuj ja nie moge juz ogladac tv przyszlam tu zeby o tym nie myslec, bo sie zaraz porycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxox Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 00:14 Bez przesady to tylko zwykły człowiek. Pan Bóg rozsądzi czy dobrze czynił. Moim zdaniem nie. Też mam dosyc tego szału. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Papież 02.04.05, 00:19 > Bez przesady to tylko zwykły człowiek Chcialabym byc takim 'zwyklym' czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia [...] IP: 80.72.46.* 02.04.05, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Papież 02.04.05, 16:32 Gość portalu: kasia napisał(a): > Xoxo idz się lecz czubku!!! Tego Cie Papiez nauczyl? Takiej tolerancji, dobroci, szacunku dla drugiego czlowieka? Hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Papież IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:56 Taki "zwykły" jak Ty? Bo jesli On jest "zwykły" to jaki Ty jestteś? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: Papież 02.04.05, 00:22 hmmmm po raz pierwszy forum mnie rozczarowuje... chyba nie o takie wypowiedzi kalooo podejrzewala forumowiczki piszac tego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Papież 02.04.05, 00:38 Mnie tez to szokuje, ze w obliczu smierci mozna jeszcze szydzic... Troche szacunku ludzie... Szacunku dla gasnacego czlowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Papież IP: *.chello.pl 02.04.05, 00:46 sa na swiecie ludzie niewierzacy, w polsce tez, ktorzy nie chca ogladac na wszystkich kanalach papieza. media naglasniaja tez sprawe, tak samo jak naglasniaja "idola" czy "wszystko o miriam". i to jest dla mnie najwieksze szydzenie. wiadomo bylo, ze kiedyc umrze i tyle, jak kazdy z nas. chyba nikt sie nie spodziewal ze bedzie zyl wiecznie. po nim bedzie inny papiez a po nim nastepny i tak w kolko. zastanawia mnie jeszcze o co dokladnie sie tak modlicie? o zdrowie? dajcie umrzec w spokoju zchorowanemu czlowiekowi. chyba wedlug religii katolickiej smierc jest wybawieniem i radoscia, bo mozna sie spotkac z bogiem, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Papież IP: *.chello.pl 02.04.05, 07:03 Nie mogę uwierzyć że widzę tu takie głupie,puste komentarze. Chyba tylko kompletny idota mógłby powiedzieć że Jan Paweł Drugi jest zwykłym człowiekiem.Nie,nie jest zwykły,zwłaszcza dla nas Polaków.Nie trzeba być wierzącym i praktykującym by pewne rzeczy jednak dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Papież 02.04.05, 16:31 A w czym jest taki niezwykly? Stanowisko mu te niesamowitosc nadaje? Nie jestem idiotka, zapewniam. Za to jestem "zwlaszcza Polka" i owszem uwazam Papieza za zwyklego czlowieka. Ktory jak kazdy ma prawo do godnej smierci, bez idiotycznych komentarzy (MUDLMY SIE ZA PAPIERZA!!!NIE MORZE UMZEC!! itp) i zbiorowej histerii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Papież IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.04.05, 00:47 ee bez przesady nikt nie szydzi, w koncu nie kazdy jest katolikiem w polsce i nie dla kazdego papiez jest kims szczegolnym. zreszta jest troche meczace to co media wyprawiaja. prawda jest taka, ze media wlasciwie juz usmiercily papieza, wszedzie wspomnienia jakby juz nie zyl, alez mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Papież IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.04.05, 00:50 a ja becze caly dzien ! ciagle przed wyjsciem z domu maluje sie od nowa bo mam oczy jak panda strasznie mi smutno ! ! ! ;-(( bol i cierpienie -szczerze boje sie świata bez Niego Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Papież 02.04.05, 11:12 szalona_kredka napisała: > hmmmm > po raz pierwszy forum mnie rozczarowuje... > chyba nie o takie wypowiedzi kalooo podejrzewala forumowiczki piszac tego posta Fakt-nie spodziewałam się,że w obliczu śmierci tak Wielkiego Człowieka-gdy cały świat niezależnie od wiary łączy się w modlitwie forum uroda nie odstąpi od złośliwości,hypokryzji i prowokacji... Może lepiej faktycznie porozmawiajcie o sposobach na piękny wygląd,bo w takiej chwili rzeczywiście to zapewne ważniejsze... Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Papież 02.04.05, 16:36 Sluchajcie, a kto wam dal mandat do ocenienia, czy Papiez jest tak Wielkim Czlowiekiem i prawo do krytyki tych, dla ktorych nie jest? Wiem, ze Polakom czesto trudno jest pojac, ze NIE JEST oczywiste, ze Papiez jest autorytetem dla kazdego. Ba! ze mozna sie z nim nie zgadzac, nie lubic etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaśka Re: Papież IP: 82.160.110.* 02.04.05, 01:09 Modlimy się całym sercem za Ojca Świętego...Wierzymy,ze wyzdrowieje...to kochany i jedyny taki Człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo do placzacych -pytanie !!!! IP: *.mt.pl 02.04.05, 01:38 choc nie chce ciagle leja mi sie z Jego powodu lzy i treaz mam pytanie czy Wy macie tez tak macie- ja od łez mam cale podraznione policzki- mam wrazenie ze to kwas a nie lzy oczy i policzki mnie pieka - jak sobie pomoc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: do placzacych -pytanie !!!! IP: *.chello.pl 02.04.05, 07:04 Jest godzina 7 rano,a ja mam tak podpuchniete oczy od wczorajszego płaczu że lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marciq Re: do placzacych -pytanie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:06 Ja mam dokładnie to samo, najgorsze, ze dzisiaj będzie chyba podobnie, wymiękam przy wszystkich spotach TVN o Papieżu....no i boję się dalszych informacji......:((( Ale....czy widzicie, ze on dokonał CUCU??? Do mnie to jeszcze nie dociera, ale...sprawił, ze pop raz pierwszy w historii ludzkości, cały świat, wszystkie religie się zjednoczyły w modlitwie...Boże, może to coś zmieni??:((( Trudno pojąć kim był, JEST ten człowiek...skoro sprawił, że miliony teoretycznie obcych ludzie na świecie płączą teraz razem z nami mówiąc "Kocham Cię".....:((( Tylko dlaczego wielu z nas tak późno to zrozumiało....:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 07:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marioletka Re: Papież 02.04.05, 07:51 "Jestem zadowolony, wy też bądźcie. Módlmy się razem z radością. Dziewicy Maryi powierzam wszystko radośnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxox Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 07:54 "ja becze przez cały dzień.." No i czego beczysz?? Dziecko ci choruje?? Matka umiera?? Banda DEWOTEK. Papież, który miał takie możliwości nigdy nie powiedział ludziom co naprawdę znaczy zbawinie. Bratał się z poganami, muzułmanami móiąc że modlimy się do tego samego Boga. Bóg tego nie pochwala. Uważajcie zebyscie nie zgrzeszyły bo widzę przypisujecie mu cechy boskie a to olbrzymi grzech. Papież to TYLKO człowiek. I być może wziął na kark gorsze grzechy niż my stojąc na czele organizacji zakłamania jaką jest kościół. Poczytajcie Pismo Święte zamiast beczeć. Dla mnie jego śmierć jast przykra tylko o tyle co smierć kazdego staruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 08:35 tak, tylko gdyby nie ten staruszek ,to teraz naszym prezydentem może byłby Putin;)Odchodzi Wielki Człowiek i módlmy się za niego.Pamiętam wykład prof. Marzenny Giedrojć na temat roli Papieża w obaleniu komunizmu- łzy jej same leciały.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Papież IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:00 Nie mogę po prostu czytać tego! Ludzie!!!! tam człowiek walczy ze śmiercią - uszanujcie to, że dla niektórych jest jak Ojciec, który wspierał całe życie. Pół roku temu zmarł mój Tata, przez całą jego chorobę czerpaliśmy tony nadziei ze słów i czynów Papieża, jeśli wy nie - to przykre, ale pozwólcie innym współcierpieć z nim jeśli tego chcą. Nie macie ochoty to wyłączcie raz w życiu telewizor, wyjdzcie na spacer, do kina i zostawcie w spokoju tych, którzy chcą się poświęcić refleksji. Wstyd mi za niektórych z Was. Wymieńcie choćby jednego Polaka, z korego bylibyście tak dumni jak z Ojca Świętego, mo nikt nie przychodzi do głowy. Jeśli On odejdzie świat już nigdy nie będzie taki sam, ciekawe natomiast czy gdybyście to Wy mieli odejść czy ktoś by to zauważył... pomyślcie nad tym! Oczywiście post kieruję do forumowiczek, które chyba rozum postradały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Papież IP: *.chello.pl 02.04.05, 10:14 no więc odchodzi staruszek, którego wszyscy w pewien sposób znaliśmy, podziwialiśmy. Gdyby odchodził Twój dziadek tez uznałabyś , że to "tylko staruszejkk"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 08:18 A mnie sie wydaje ze powinnismy sie cieszyc ze zyjemy w tych czasach, tzn w czasach Jana Pawla II - ze moglismy go zobaczyc, posluchac, nie ulega najmniejszej watpliwosci ze jest to Czlowiek przez duze C ktory zlotymi literami wpisuje sie w historie swiata. Jezeli juz rzeczywiscie nic innego nie pozostalo to powinnismy Mu towarzyszyc w tej drodze modlitwa i myslami. Szczegolnie po tym co powiedzial: "Jestem zadowolony, wy też bądźcie. Módlmy się razem z radością. Dziewicy Maryi powierzam wszystko radośnie". Bardzo mi smutno :( widzieliscie taki filmik/zdjecie Ojca Swietego trzymajacego misia koala na rekach?Moze Wam sie wyda glupie co napisze ale dla mnie to zdjecie (mimo ze napewno jest mnostwo innych pieknych i przejmujacych) jest wyjatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 08:24 archives.cnn.com/2001/WORLD/asiapcf/auspac/10/31/australia.koalas/vstory.pope.koala.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 08:25 pewnie nie zobaczycie w nim nic szczegolnego ale dla mnie jest wyjatkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
mangos Re: Papież 02.04.05, 08:41 Tak, jest bardzo wzruszające. Znów mi się zachciało płakać.[*] Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 08:49 Ja zareagowalem tak samo wczoraj gdy zobaczylem je w tv - lzy same pociekly... ale mimo wszystko mysle ze mimo iz odchodzi Ktos taki jak Jan Pawel II to trzeba na to spojrzec przez pryzmat jego slow i nie rozpaczac tylko Mu towarzyszyc.Cieszyc sie ze mielismy okazje byc swiadkami zycia Papieza ktory bedzie Swietym. Zabrzmi to w sposob strasznie "osluchany" (nie moge znalezc lepszego slowa) ale On z nami zostanie, bedziemy go wspominac - pozostawia nam mnostwo wskazowek jak zyc i najlepsze co mozemy zrobic dla Niego dla Boga i dla nas samych to stosowac sie do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 09:10 masz rację....dobro czyni dobro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia25 Re: Papież IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.04.05, 09:55 Ja też sie modle.To wspaniały, wielki, fenomenalny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Papież 02.04.05, 18:12 Mylisz się, to zdjęcie jest wyjątkowe...i piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:09 jest mi wstyd jak czytam posty-to zwykły człowiek. Takiego drugiego człowieka na ZIemii nie było i juz nie bedzie, tyle ile Papiez zrobil dla nas , naszego narodu to jest nieocenione- a jakies dziewuchy wygaduja takie brednie!!! Jestem z Nim i mam nadzieje ze jesli ma odejsc to nie bedzie cierpial. Odpowiedz Link Zgłoś
chicaelectronica do Krytykujących nasz żal 02.04.05, 10:16 Dlaczego się nie zalogujecie miłe panie??? Może pisać takie rzeczy to jednak JEST jakiś wstyd, co? Odpowiedz Link Zgłoś
tupasia Re: do Krytykujących nasz żal 02.04.05, 10:21 Jestem pełna podziwu dla Twojej przenikliwości - błysnęłaś chyba jak nigdy! A może po prostu ktoś nie ma konta he??? Ale to już przeciążenie umysłu jak sądzę. Widać, że mało o życiu wiesz jak czepiasz się takich pierdół w takim momencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:29 Ojojoj jak się zdenrwowałam. Ja znam wielu lepszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:30 A co takiego dla nas zrobił?? Papież powinien się modlić a nie politykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: Papież IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.05, 10:15 My[lmy o Nim i wspierajmy modlitwa tylko to mozemy zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagny Re: Papież IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.05, 11:06 znam wielu lepszych i wspanialszych, którzy nie są Papieżami a czynią dobro dla innych nie ważne chrześcijan...nie sztuką jest być przywódcą i czyńić wiele...nie sztuką jest mieć dużo i dzielić się z innymi...sztuką nie mieć wiele a dawać innym nie poprzez pisanie książek i wygłaszanie kazań ale poprzez bycie z biednymi i odrzuconymi.Dla mnie wzorem w takim postępowaniu była Matka Teresa z Kalkuty, która oderzła bez szumu i zbędnego "zadęcia" a była KIMŚ WYJĄTKOWYM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 11:12 A przyszlo Ci moze do glowy ze Papiez swymi slowami i czynami wplywa na miliony ludzi?Matka Teresa ktora rowniez darze atencja byla absolutnie wyjatkowa ale jej pomoc miala poprostu inny charakter.Piszesz o "zadeciu" - dziwisz sie ze ludzie martwia sie o kogos kogo kochaja, kto jest dla nich duchowym przewodnikiem?Ze chca zrobic dla niego ile tylko moga?I wreszcie ze ludzie na CALYM SWIECIE, pelni niepokoju czekaja na informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
smutny_b Re: Papież 02.04.05, 11:08 Zal mi tych osob ktore nie widza w Ojcu Swietym kogos szczegolnego. Sa ludzie niewierzacy ale doceniajacy to co zrobil dla pokoju i milosci na swiecie. Wydaje mi sie ze osoby "plujace tu jadem" maja puste zycie, mimo ze sami zapewne uwazaja ze sa na najwyzszym poziomie ludzkiej swiadomosci i egzystencji. Przykre to bardzo wszystko ale sadze ze to nie czas na wytykanie sobie czegokolwiek. Probujmy byc ponad to i towarzyszyc Papiezowi nasza modlitwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: Papież IP: *.241.81.adsl.skynet.be 02.04.05, 11:14 Uwazam pisanie o papiezu i zblizajacej sie jego smierci miedzy watkami o cellulicie i grubych udach za uwlaczajace godnosci tego wielkiego czlowieka. Uszanujmy go!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagny Re: Papież IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.05, 11:20 Jest tylko człowiekiem kiedyś odejśc musiał- myślę, że już on tego chce- jest już chyba zmęczony tym całym szumem.Mnie nie przybija tak bardzo śmierc człowieka będącego głowa kościoła, żyjącego w luksusie i splendorze, mającego najlepszych lekarzy...dlaczego ludzie nie ronią łez nad śmiercią głodnych biedaków, trędowarych, wygnanych, milionów dzieci w Afryce...wiem to trywialne przykłady...bo i ja jestem naiwna i boli mnie niesprawiedliwość tego świta.Ale njabardziej denerwuje mnie idiotyzm i hipokryzja mediów... Odpowiedz Link Zgłoś
karrmen idioci na placu 02.04.05, 11:28 kilka dni temu najbardziej wnerwiala mnie ta banda nieorozwinietych dewot, ktore staly pod jego oknem i tak sie wzruszaly. chcialy zeby stal przy oknie i je jeszcze poblogoslawil. nie umieja takie idiotki dac spokojnie polecec w lozku umierajacemu czlowiekowi. przeciez jak mu wlozyli te rurke, to juz wiadomo bylo, ze dlugo nie pozyje, a takie wariatki (bo glupie kobity chyba przewazaly na tym placu. jednak potwierdza sie teoria, ze kobity sa w wiekszosci glupsze od mezczyzn!)jeszcze chcialy, zeby do nich przemawial. jakbym kopnela taka katolickonawiedzona krowe w dupe, to polecialaby na marsa i dala spokoj temu biednemu czlowiekowi. swiadczy to albo o hipokryzji albo o IQ ponizej 80 i mentalnosci 8-latka. a potem telewizja jeszcze zrobila sobie szopke i igrzyska. zenada:/ p.s. nie wiem, czy jakbyscie wierzyly, tak jak wierzy papiez, to chcialybyscie, zeby kilka milionow osob modlilo sie o przedluzanie waszej agonii. niby kazdy wierzy, ze swiat niefizyczny jest duzo lepszy niz zycie na ziemi i to w dodatku w tak schorowanym ciele a jednak... katolicy przecza sami sobie. zbiorowa schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: idioci na placu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:36 nie modlę się po to by prosić Boga o przedłużenie życia Papieża,ale dziękuję za to że taki człowiek jest ,tyle dobrego zrobił i prosze Boga ,aby odszedł w spokoju i miłości. Módlmy się za Papieża. Telewizor wyłączyłam ,bo media przeginają po prostu i robią z tego jakiś reality show.Nie mam ochoty czekać ,aż w końcu "to" powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:39 zapamiętajmy Papieża takim, jakim był i co dobrego zrobił ,a nie skupiajmy się na tym czy jeszcze jest na tym czy tamtym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marciq Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:03 Ojcze Świętym dlaczego tyle czasu potrzebowałam, żeby zrozumieć jak bardzo CIĘ KOCHAM???? :((((((( Miałąm okazję zobaczyć Cię, ale nie pojechałam, nie wybaczę sobie tego!!.... a mimo to czuję, jakbyś był starym przyjkacielem!! KOCHAM CIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_79 Re: Papież 02.04.05, 13:29 jesteśmy razem Każdy ma prawo do swoich poglądów na różne tematy. Słowa dużo mówią o ich autorze, bardzo mi przykro, że dużo osób jest tak zamknięte na oczywistą wybitną wartość posługi Naszego Papieża dla całego świata; nie dotarły do nich wspaniałe dary - nauka Jana Pawła II. My, młodzi Katolicy, a zwłaszcza Ci którzy innego Papieża nie znają, powinniśmy pamiętać, że śmierć i cierpienie należy przyjąć z pokorą, spokojną duchową obecnością łączyć się w modlitwie z Osobą Cierpiącą, zaufać Zmartwychwstałemu Panu i prosić o szczęśliwe życie wieczne. A jutro, pojutrze, ciągle - do końca naszej ziemskiej podróży wypełniać 10 przykazań i miłować bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: Papież 02.04.05, 13:40 Jestem niewierząca, ale teraz zdaję sobie sprawę z tego, że musiałam czekać 21 lat, aby stwierdzić, że kocham tego Człowieka... Jest mi z tym źle, że wcześniej "nie zauważałam go", nie słuchałam jego wszystkich wypowiedzi. Nie wiem skad się to wzięło, ale mam teraz wielką ochotę wziąć i czytać jego książki, bo wtedy dowiem się czegoś więcej o Nim. i według mnie to jest właśnie oznaką tego, że jest wielki - że sprawia iż ludzie garną się do wiedzy, do religii. I nie mówcie, że Papież nie jest wielki, jest wielki i taki człowiek już się nie powtórzy. Stał się dla mnie autorytetem, ponieważ teraz oglądam wiele jego wystąpień itd. i uczę się go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: Papież IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:03 Możesz zniknąć też:) Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_79 Re: Papież 02.04.05, 14:20 Ela, ten wątek pojawił się tutaj, ponieważ dziewczyny piszące na tym Forum w jakimś stopniu przyjaźnią się ze sobą, są miedzy nami emocje - - a mamy nie tylko twarze, nogi i włosy, ale też dusze i uczucia, dlatego taki wątek się pojawił, my nie zakłócamy cierpienia, my łączymy się we współodczuwaniu, także poprzez wymianę poglądów. więc bądź z nami albo zostaw nas z naszym bólem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:22 Jak macie ból to po co siedzicie na foruma o cellulitisie i szminkach????? Jak ci ojciec umrze to też tu sie wypłaczesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:36 Rew, ponieważ nie zrozumiałeś /aś, spróbuję inaczej: URODA - chodzi też o piękne życie wewnętrzne chyba niezbyt uważnie czytasz wypowiedzi ludzi piszących na tym forum, tym moją komentowaną wypowiedź - albo jesteś z tego pokolenia, które musi się uczyć rozumienia słowa pisanego (przykre); inaczej wiedziałbyś /aś, że padają tu różne wyznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvellous Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 13:09 ...i w dodatku jeszcze dawać pole do popisu tej bandzie durnych ateistów !! Odpowiedz Link Zgłoś
citty [...] 02.04.05, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:59 Dziekuję za tą pogłębioną refleksję nad moją osobowością popartą cytatem wyrwanym z kontekstu. Tamta dyskusja o kosmetykach cruelty free toczyła się w wyjątkowo ciężkiej atmosferze; nie lubię fanatyzmu i dlatego wpadłam w prowokacyjny ton. Tym niemniej doceniam Twój wysiłek przeszukania całego forum. Cieszę się, że w przeciwieństwie do mnie Ty jesteś wyjątkowo światłą osobą. Niestety, szkoda mi czasu na śledzenie Twoich wypowiedzi na forum, aby to udowodnić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Papież IP: *.it-net.pl 02.04.05, 14:41 Forum poświęcone PAPIEŻOWI: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28538 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golaaa Re: Papież IP: *.KSZ.K.pl 02.04.05, 15:03 To bardzo ciężki czas dla wszystkich ludzi dla których Papież wiele znaczył i wtrącanie się w ten ból, krytykowanie go i szydzenie jest zwykłym chamstwem. Oby tym osobom, które tak bardzo denerwuje nasz żal i modlitwa za Papieża, miał kto podać szklankę wody na starość, i był przy łożu śmierci, bo pomimo że wszystko wydaje nam się dziś idealne to los jednak bywa okrutny i zaskakujący, a wy nie zmieniacie losów świata, tak jak zrobił to Papież poprzez swoją miłość do ludzi i pokazał jak miłość może uczynić cuda. Dlatego teraz my jesteśmy Mu winni tą miłość, zwykłą, ułomną bo ludzką, miłość wyrażaną w modlitwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziuba Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:58 Smutek, zal i lek! Lek o to co bedzie gdy odejdzie z tego siwata! Nigdy tak na prawde nie zdawalam sobie sprawy z tego ile ten czlowiek dla mnie znaczy! Jest mi przykro ze dopiero w takim momencie sobie to uswiadomilam! Modle sie o cud, cud jego uzdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo miejsce nie jest zle - to czesc zycia - kazdy odej IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.04.05, 16:13 dlaczego to zle miejsce ? Papiez o wszystkim umiał rozmawiac z ludzmi, ocierpienach i troskach, spotykal sie z chorymi, nie brzydzil sie ich, umiał sie tez cieszyc zartowac, czerpac radosc z zycia temat dla mnie jest wyrazem lacznosci z Nim i pamieci kazdy z nas odejdzie ale kto bedzie potrafil to zrobic w takim wielkim stylu ? tak cicho i pokornie nie wyladowujac sie na otoczeniu za cierpienie i bol jakiego doznajemy ? doceniajac kazda okazana pomoc? jutro Switeo Milosierdzia Bozego ! wielkie obietnice - poszlam nawet do spowiedzi zeby moc przyjac za Papieza komunie (a troche minelo od ostatniej spowiedzi ) Jezeli ta postawa Papieza i jego walka z samym soba z ograniczeniami zeby moc przemowic do ludzi i byc z nimi do niektorych nie przemawia to juz nie wiem co mozna jeszcze zrobic ;-( a nie dbaie o zdrowie swoje i innych tez jest grzechem Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak10 Re: Papież 02.04.05, 16:45 Witam ! Chcę Wam powiedzieć, że byłam osobą zawsze wierzącą ale mało praktykujacą. Do czasu... Trochę pogubiłam się w życiu i nikt nie umiał mi pomóc... Zupełnie przypadkiem wpadł mi w ręce "Dzienniczek" Siostry Faustyny. Chłonęłam ten dzieniczek jak gąbka, przeżywałam słowa Jezusa i płakałam ze wzruszenia. Kiedy zaczęłam odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego, którą objawił Jezus Siostrze Fastynie poczułam sie niesamowicie spokojna i pełna wiary w przyszłość. Dzieki tej koronce zaczęłam doznawać niesamowitych łask ! Uwierzcie mi... Przystąpiłam do Komunii Świętej i zaczęłam regularnie chodzić do Kościoła. Poznałam niesamowitą siostrę zakonną, Loretankę, która z wielką radością odpowiada na moje pytania. Śmierć babci w tym czasie i Wielki Post był dla mnie zupełnym oczyszczeniem i nawróceniem (Podam przykład wielkiej łaski Siostry Faustyny dla mojej babci: Moja babcia bardzo cierpiała w szpitalu, miała prawdopodobnie raka jelit, nie mogla spać z bólu, i kiedy zobaczylam babcie w takim cierpieniu zaczęłam gorliwie odmawiać tę koronkę przy niej. I kiedy odmawiałam tę koronkę, moja babcia nie krzyczała, trochę nawet usnęła, najblizszi myśleli, że juz umarła. Byłam szczęsliwa, że choć przez ponad godzinkę mogłam jej ulżyć w cierpieniu. Drugi przykład mocy koronki: Moja siostra jest niemalże pracoholiczką, która nie ma na nic czasu. Prosiłam gorąco Jezusa o nawrócenie mojej siostry. Po dwóch dniach dzwoni siostra do mnie z pytaniem o ktorej jest msza, bo ona chce isc do spowiedzi, niesamowite prawda, zważywszy na to, że od ponad 4 lat nie była u spowiedzi... Przeczytałam Biblię, ksiązki religijne, o papieżu, objawieniach fatimskich, w Lourdes, Ojcu Pio (to ojciec Pio przepowiedział Karolowi Wojtyle, że bedzie papieżem), Marii Goretti etc. Jest we mnie teraz mnóstwo pokory, staram sie wiecej pomagac innym (Kiedys stałam na przystanku, podeszła do śmietniczki pewna staruszka, ktora zaczeła w nim grzebac. Odeszła z niczym a ja pobiegłam za nią i dalam jej 5 zl. Ja byłam szczęsliwa, ze jej pomogłam i ona była ogromnie szczesliwa, miala łzy w oczach, powiedziala mi na koniec, ze bedzie sie za mnie modlic.) Cieszę sie na jutrzejszy dzień, bo jutro jest Niedziela Miłosierdzia Bożego. Jezus powiedział, że kto bedzie po spowiedzi i przyjmie Komunię Swietą w tym dniu wszystkie grzechy beda mu odpuszczone ! Ja też ryczę jak bóbr ogladajac telewizje i czytajac jego ksiazki. Jest wielkim człowiekiem, Polakiem, który kocha swoja ojczyzne, rodaków, jest naszą dumą ! Dlaczego to piszę ? Dlaczego, ze miałam zamknięte serce dla Boga a teraz pokochalam go na nowo ! Jestem jedną z Was, lubie to forum, wydaje duzo pieniedzy na kosmetyki i ciuchy ale te rzeczy nie są juz dla mnie najwazniejsze... Jakby ktos miał ochotę napisac do mnie, bedzie mi ogromnie miło, pozdrawiam Przeczytajcie prosze, poniższy link www.milosierdzieboze.int.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mangos Re: Papież 02.04.05, 17:32 Agnieszko!Napisałaś pięknie i na właściwym forum. Podziwiam, że umiesz tak wspaniale ubrać uczucia w słowa. Niezmiernie cieszę się z tego, że sa na świecie jeszcze tacy ludzie jak Ty oraz wiele innych dziewczyn z forum URODA. Bóg jest dawcą życia i smierci. Jego drogi sa niezbadane. Jeżeli Jan Paweł II ma od Nas odejść właśnie teraz, w 2005 roku, w kwietniu, widocznie taka jest Wola Boża a my z pokorą powinniśmy to zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: Papież IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.04.05, 19:00 bardzo mnie cieszy ze takie indywidua w stylu xoxo[ze co?:DD]pisza takie brednie-kochana nie musisz wierzyc.nie musisz uwazac Papieza za nikogo szczegolnego.mozesz byc znudzona,zmeczona relacjami o stanie Jego zdrowia.mozesz pokazowo wzdychac tutaj i ubolewac nad "show "ktory sie rozgrywa.ale czuje bardzo dobrze jak pusty i beznadziejny jest twoj maly swiat.cyniczny,zimny,pozbawiony Tej iskry-jestes dla mnie jak zwierzatko ktore wie ze nalezy sie zalatwic w toalecie a nie na podworku.tyle cie odroznia. mozesz byc ateistka,mozesz nie wyznawac katolicyzmu ale nikt nie dal ci prawa zeby oceniac Kogos kto zrobil tyle dla swiata.co?ano to ze byl tak ekumeniczny- nie zamknal sie w wiezy ,nie odcial od swiata-On do niego wyszedl.zastanowilas sie dlaczego tyle osob tyle wyznawcow innych religii,ba nawet islamu modli sie za Niego?nie zwalisz tego na "polska histerie".nie tedy droga. dzisiaj placze-baardzo daleko mi do dewotki ale nie umiem sie pogodzic z tym ze odchodzi ktos kogo szanowali i sluchali ludzie wieksi po stokroc od ciebie-nie musieli.ale chcieli.dzisiaj placze kazdy kto choc raz zastanowil sie glebiej nad chocby jednym slowem Papieza.i dla kogo te slowa znaczyly w zyciu cos waznego. Papiez zwyklym staruszkiem???biedna dziewczyno.wiesz co mowisz?najwazniejsza osoba w Kosciele Katolickim?autorytet dla tylu ludzi?proponuje ci cos na otrzezwienie,zwyklych staruszkow masz na swoim osiedlu.kto ich zna,rzuc nazwiskiem co? dno i 5 metrow mulu:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: Papież 02.04.05, 19:15 Popieram Twoje podejśćie. Nie trzeba być katolikiem, żeby dostrzec wielkość Tego Człowieka. Ja też popłakuję, przypominam sobie chwile (dosłownie chwile), gdy widziałam Go przejeżdzającego trzy metry ode mnie, od Niego bił spokój i jakiś mistycyzm, jako Człowieka nie Papieża. Boję się kolejnych wiadomośći i zastanawiam się, czemu nie dano Mu łatwej, szybkiej, bezbolesnej śmierci, tylko jeszcze na koniec mękę. Ile czasu ja się wystałam, czekając na moment Jego przejazdu...Teraz już nie będzie na kogo czekać.. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Papież 02.04.05, 19:40 Selena, całkowicie popieram... Nawet nie chce się komentować tych beznadziejnie cynicznych słów... A dla wszystkich, którzy tak ubolewają nad medialnym show, bezdusznie szydzą z ogólnokrajowego smutku z powodu cierpienia "zwykłego starca", a jednocześnie "litują się" nad codzienną śmiercią tysięcy innych ludzi mam rozwiązanie: idzcie sobie na zakupy/ do kina/ na dyskotekę, zróbcie wieczór dla waszej zapewne bezdyskusyjnej urody, słuchajcie MTV albo Vivy - PAPIEŻ NAPRAWDĘ NIE POTRZEBUJE WASZEJ PRZYMUSZONEJ MODLITWY I PSEUDOŻALU. Aha, a osoba, która tak ubolewała nad śmiercią tysięcy biednych i chorych na pewno znakomitą większość swoich comiesięcznych dochodów przekazuje na ich rzecz, jak na racjonalną, tolerancyjną i obiektywną niewierzącą przystało... Odpowiedz Link Zgłoś
newsstand selena et al 03.04.05, 20:14 och selena, ale dalas popis znajomosci i znaczenia slow papieza. jestes dowodem na slusznosc tezy ze za wczesnie odszedl bo w twoim przypadku mialby jeszcze wiele do zrobienia. wbrew pozorom blizej ci do dewotki a bardzo daleko do zwyklego chrzescijanina. pycha, wywyzszanie sie, osadzanie innych - czy tego nauczyl cie papiez? dzielenia ludzi na lepszych i tych godnych pogardy, przypominajacych zwierzatka? czy takie pojecia jak przebaczenie, bezwzgledna milosc blizniego, pokora, nadstawianie drugiego policzka cos ci mowia? ladne dajesz swiadectwo. ciekawe co na twoje slowa powiedzialby papiez? Gość portalu: selena napisała: > czuje bardzo dobrze jak pusty i beznadziejny jest twoj maly > swiat.cyniczny,zimny,pozbawiony Tej iskry-jestes dla mnie jak zwierzatko ktore > wie ze nalezy sie zalatwic w toalecie a nie na podworku.tyle cie odroznia. > dzisiaj placze-baardzo daleko mi do dewotki ale nie umiem sie pogodzic z tym ze > > odchodzi ktos kogo szanowali i sluchali ludzie wieksi po stokroc od ciebie- nie > musieli.ale chcieli.dzisiaj placze kazdy kto choc raz zastanowil sie glebiej > nad chocby jednym slowem Papieza.i dla kogo te slowa znaczyly w zyciu cos > waznego. > dno i 5 metrow mulu:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: Papież 02.04.05, 20:27 weszlam z ciekawosci jeszcze raz i smutno mi sie zrobilo... mam propozycje - skonczmy temat! Papiez na pewno nie zyczylby sobie zeby jego smierc byla powodem tylu przykrych slow nawet w jego obronie. ja mysle ze cale jego zycie a nawet moment smierci go broni! choc tak naprawde nie ma od czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:09 ['] ;( Odpowiedz Link Zgłoś
lilly10 Re: Papież 03.04.05, 21:36 Tak oto skończyła się w Polsce Małyszomania a zaczęła Papieżomania. Wszyscy ateiści, żydzi, irakijczycy, zielonoświątkowcy, świadkowie Jehowy i inni też kochają Jana Pawła II i modlą się za niego:) FAJNIE Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: Papież 04.04.05, 09:54 rany, na zadnym innym forum nie ma klotni i polemik. ach te baby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Papież IP: *.gorzow.mm.pl 03.04.05, 13:08 (*)(*)(*)(*)(*) kochamy Cie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Papież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:09 I odszedl , a z nim jakas czesc nas wszystkich.Zawsze myslalam ze jak On odejdzie to nastapi koniec swiata.Dzisiaj w nocy co chwile sie budzilam , bo balam sie co bedzie rano, czy w ogole bedzie jeszcze jakies rano czy to juz koniec? A tu o ironio slonce swieci , ptaszki spiewaja tylko jakas taka pustka w duszy i ogromny smutek nie pozwalaja sie usmiechac. Odpowiedz Link Zgłoś
miren Re: Papież 03.04.05, 15:19 Odszedl Wielki Czloweik o Wilekim Sercu. Ale pozostawil dla nas przekazanie milosci do blizniego. Nie zapomnijmy tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOGO Re: Papież IP: *.mt.pl / *.mt.pl 03.04.05, 18:29 ja wlasnie odkad tak badzo Jego stan sie pogorszył to slabo sypiam, cos jakbym padala ze zmeczenia ale to nie sen - jakies czuwanie budzenie sie po co chwilke, smutno teraz w Polsce i bedzie ciezko - zostawil nam duzo do zrobienia - musimy niesc w swiat ale fragmenty puszczane w Tv mnie dobijaja i wzruszaja - jego stosunek do dzieci, machanie laska, siadajacy ptak na glowie , chwile slabosci gdy prosil o pomoc , wzywał Jezusa i Maryje - serce mi pto wszystko rozrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna maria Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:32 Postarajmy sie zachować w sobie jego cząstkę, Zyć wedle Jego słów, ale nie tylko wtedy, gdy nie wymaga to wyrzeczeń, ale także wtedy, gdy cały świat zdaje się być przeciwko nam. To był człowiek ,który w imię Boga nie bał się walczyć o swoje racje oparte na bozych przykazaniach. To przykład do nasladowania, wzór godnego życia i godnej smierci. Będzie go Nam bardzo brakowało,ale możemy sprawić,by żył w naszych sercach. Łatwo jest porozpaczać kilka dni a potem wrócić do swego , często zakłamanego życia , odrzucając wszystko to, co przez tyle lat przekazywał. Nie mówię tu o Nas , Drodzy forumowicze, ale przecież są na świecie ludzie,którzy doskonale stwarzają pozory, którzy stali się aktorami doskonałymi, czekający na sensacje, by zaistnieć na chwilę w mediach, by sie pokazać. Nie odbierzcie tych słów niewłaściwie, staram sie nikogo nie oceniać,choć może tak to zabrzmiało. Wydaje mi się,że gdyby każdy z nas popracował nad swym wnętrzem inne byłoby oblicze świata oraz naszego kraju. Przestudiujmy słowa Jana Pawła II, niech dojrzeją one w naszych sercach, niech jego WIELKA OSOBA wyprasza Nam łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:00 pozwolilismy Mu odejsc z tego swiata bo nie my jestesmy panami zycia i smierci, ale nie pozwolimy odejsc Mu z naszych serc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 23:10 Chcę napisać,co czuję, ale w głowie mam pustkę. "Jestem pogodny. I wy bądźcie." Nie potrafię. Wiem, że On jest już Tam, Stamtąd na nas patrzy i nas błogosławi. My zostaliśmy tu. Strasznie jest pusto, ciężko i nieopisanie smutno. Świat płacze... Ja też. I modlę się za Niego. :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinn Re: Papież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:47 Odszedł jedyny PRAWDZIWY człowiek... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Papież IP: 212.160.159.* 04.04.05, 09:54 odszedł Wielki Człowiek należy mu się cześć,szacunek i pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś