martyna75 17.04.05, 21:46 chcialabym poprawic wyglad swoich zabkow, pomyslalam o licowkach porcelanowych ale to troche kosztuje, warto zainwestowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verena2891 Re: licowki porcelanowe 17.04.05, 21:59 Jesli poprawi ci to samopoczucie to warto!Ladne zabki to pierwsze co sie u czlowieka w oczy rzuca, przynajmniej mi , ale ja jestem swir na tym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: licowki porcelanowe IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.04.05, 00:07 witam!mam pytanko,wiesz moze gdzie w krakowie robia takie licowki???tylko naprawde dobrze,bo pewnie mozna zrobic wszedzie tylko chodzi mi o to aby zrobic to naprawde dobrze!!!z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
martyna75 Re: licowki porcelanowe 21.04.05, 14:11 a gdzie na slasku (okolice katowic) znajde fachowca od licowek? Odpowiedz Link Zgłoś
verena2891 Re: licowki porcelanowe 21.04.05, 14:23 ja niestety ani z okolic krakowa , ani katowic wiec nie moge pomoc ale tu na forum napewno ktos wam cos podpowie, milego dnia+ pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: licowki porcelanowe IP: *.nat.ino.tvknet.pl 17.04.05, 22:00 Ja takie mam.Jeden ząb kosztuje ok 200 zł.Teraz mam równiutkie,proste i białe ząbki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: licowki porcelanowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:20 czy te zeby pokryte licowkami róznia sie od normalnych??na ilu zebach masz licówki?? wiadomo ile wytrzymuja?prosze napisz mi tez sie zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen Re: licowki porcelanowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:39 Dziewczyny czy licowka to to samo co koronka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: licowki porcelanowe IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 09:44 Zęby pokryte licówkami nie różnią sie od pozostałych.Mam je na 6 zębach.Pod koniec kwietnia minie dokładnie rok. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna75 Re: licowki porcelanowe 18.04.05, 09:17 pytalam moja dentystke, mowila ze koszt to ok 300 zl, ale przed chwila zadzwonilam do jednej z klinik stomatologicznych i powiedziano mi ze koszt jednej licowki to 2500 zl bo ich licowki sa wykonywane we wloszech jak dlugo masz juz licowki?, jaka ilosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: licowki porcelanowe IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 04.05.05, 19:18 Czesc Aska, moglabys mi prosze powiedziec gdzie robilas swoje zeby. Jesli jestes zadowolona z pracy lekarza i tamtejszych cen balabym Ci bardzo wdzieczna za ta informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avon_22 Re: licowki porcelanowe 04.05.05, 21:32 Gość portalu: Wanda napisał(a): > Czesc Aska, moglabys mi prosze powiedziec gdzie robilas swoje zeby. Jesli > jestes zadowolona z pracy lekarza i tamtejszych cen balabym Ci bardzo wdzieczna > > za ta informacje. > > Pozdrawiam > W Inowrocławiu.W każdym mieście znajdziesz dentystę , który dobrze zrobi licówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia Re: licowki porcelanowe 18.04.05, 10:15 Ja miałam przerwe miedzy jedynkami górnymi i dzieki nim pozbyłam się tego- hura!!!Moje trzymaja się bez zarzutu juz 6 lat, mimo, ze na zebach najbardziej narazonych przez gryzienie itp.Faktem jest, ze robiłam w swietnej klinice w Wawie i płaciłam wtedy po 200 PLN, ale z tego co wiem, niewiele ceny podskoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia_133 Re: licowki porcelanowe 18.04.05, 10:22 w takim razie licówki muszą być czymś innym niż korony bo ceny koron zaczynają się w w-wie od 600zł.Ja za swoja zapłacę 800 Odpowiedz Link Zgłoś
martyna75 Re: licowki porcelanowe 18.04.05, 11:23 opiszcie jak to mniej wiecej wyglada, wiem ze trzeba zabki dosc mocno spilowac, ale jak dentysta przytwierdza licowki do zebow - przykleja je? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: licowki porcelanowe IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 13:55 Tak , piłowanie jest niestety nieprzyjemne ale da sie przeżyć.Przykleja się na cement ( taki klej dentystyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: licowki porcelanowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:52 Miałam ten dylemat parę miesięcy temu. Odpadła mi po kilku latach licówka kompozytowa (czyli z materiału światłoutwardzalnego) z martwego, ciemnego zęba. Strasznie się napaliłam na licówkę porcelanową. Koszt w Krakowie ok.600-800 złotych. Porcelanowa korona ok.350zł. Więc różnica znaczna. Po konsultacjach okazało się, że mój ząb z racji dużego wypełnienia nie nadaje się specjalnie do takiej licówki. Spiłowuje się zęba całkiem sporo (mniej niż do korony, ale jednak).Po namysłach i rozmowach ze znajomymi + lekturze postów w dziale "Zdrowie" zdecydowałam się na ponowne założenie kompozytu (80 zł). Tylko wcześniej dentystka odrobinę wybieliła mi tego zęba. Efekt zadowalający. Na pewno porcelana wyglądałaby lepiej, ale mam całego własnego zęba. Spiłować go sobie do szczątkowej postaci zawsze zdążę! Bo potem nie ma odwrotu. Dobrze to przemyśl i skonsultuj przynajmniej z dwoma dentystami. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś