Dodaj do ulubionych

Kostium kapielowy

IP: *.chello.pl 03.07.02, 16:44
Obeszlam wczoraj pol Warszawy i nie znalazlam dwu-czesciowego kostiumu dla
siebie. Ja juz nie wiem czy to ja jestem dziwna, czy oni (producenci) tak to
szyja. Problem jest taki: jak stanik dobry to majtki jak dla "slonia", jak
majtki dobre to musialabym byc chyba plaska jak deska, zeby wcisnac na siebie
ten stanik. I gdybym miala jeszcze jakies duzeeeeee piersi, ale ja nosze 75B.
Aha i moze to zbyt wielkie wymagania, ale preferowalabym cos raczej w
ciemniejszych kolorach i z niezbyt skapymi majtkami. Pomocy, gdzie kupic taki
kostim? Za 2 tyg. jade do Egiptu i o ile mi wiadomo plaze naturystow nie sa tam
popularne. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Kostium kapielowy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.07.02, 16:48
      Goraco polecam ci calzedonie chociaz ostatnio wieszalam na niej psy bo kiepska
      jakosc, ale za to masz mozliwosc w niektorych strojach dobierac osobno majtki i
      gore i maja super kostiumy z takimi dosc szerokimi majtkami biodrowkami,
      szukalam takich chyba dwa lata i znalazlam tam:)) uwielbiam takie majtki, bo
      ladnie widac brzuszek a zaslaniaja moje szerokie biodra. No i ja tam w
      komplecie mialam dosc male majteczki - s a stanik idealny a tez nosze B tylko
      70, wiec moze tam popatrz. Dobierac mozna tez w kappahlu ale tam maly wybor i
      dosc nieciekawe te stroje.
      • Gość: Karolina Re: Kostium kapielowy IP: *.chello.pl 03.07.02, 19:10
        Gość portalu: agul napisał(a):

> Goraco polecam ci calzedonie chociaz ostatnio wieszalam na niej psy bo kiepska
        > jakosc, ale za to masz mozliwosc w niektorych strojach dobierac osobno majtki i
        >
        > gore
        Niestety bylam w 4 sklepach. Najczesciej 4 ma dla mnie dobra miseczke, ale jest
        troche za szeroka pod biustem (ale to nie taki duzy problem), ale majtki sa za
        wielkie. 3 znow to czesto za mala miseczka, ale majtki troche lepsze. Niestety
        nic tam nie znalazlam. Pozdrawiam

• Gość: Malgosia Re: Kostium kapielowy IP: *.astercity.net 03.07.02, 16:52
      W Galerii Mokotów na przeciwko Bata jest sklep z kostiumami kompielowymi. Jest
      tam na prawdę b. duży wybór i najmodniesze kroje. Polecam! A może są też już
      na wyprzedaży. Sprawdź!
      • Gość: agul Re: Kostium kapielowy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.07.02, 16:58
        TAm na przeciwko baty to ten wybor dosc slaby moim zdaniem.. w calzedonii
        zdecydowanie wiekszy, z 10 razy tyle fasonow.
      • Gość: malia Re: Kostium kapielowy IP: *.chomiczowka.net.pl 03.07.02, 19:50
        W GM chyba lekko przesadzili z cenami. Dokładnie te same kostiumy widziałam w
        innym sklepie tańsze o 100 zł!
    • rauser Re: Kostium kapielowy 03.07.02, 16:54
      W C&A tez mozna dobierać kostiumy, w jednej nucie są różne typy majtek, staniki
      i wiązana minispódniczka. Tyle że kolory raczej młodzieżowe=żarówiaste.
      • Gość: Karolina Re: Kostium kapielowy IP: *.chello.pl 03.07.02, 19:11
        rauser napisał(a):

> W C&A tez mozna dobierać kostiumy...
        A gdzie znajde ich sklep?

• Gość: justy Re: Kostium kapielowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 19:25
          Widziałam w Poznaniu (jakieś centrum handlowe przy rzeźbie rowarzysty); w
          Warszawie jeszcze nie ma.
          • Gość: Helena Re: Kostium kapielowy IP: *.waw.cdp.pl 04.07.02, 11:15
            W Calzedonii juz wszystko mocno przetrzebione, niestety. Jak tam bylam jakies
            dwa tygodnie temu dokupic kolejne bikini, to z wielu fasonow nie bylo mojego
            rozmiaru, a z wiekszosci gora byla za ciasna. Dobralam jednak fajne klasyczne
            bikini w graficzny wzor czarno-bialo-czerwone. Moja przyjaciolka zlozyla sobie
            czarne bikini z czesci odstepnych osobno - jest calkiem fajne, ale
            kolorystycznie nie da sie poszalec - same jednolite chyba.
            Pozdrawiam
            H.
            • erin2 Re: Kostium kapielowy 04.07.02, 11:23
              Nachodziłam się swego czasu za kostiumem i w końcu go nie kupiłam. W prawie
              każdym wygladałam beznadziejnie. Szczególnie rozczarowałam sie do Triumpfa.
              Żaden stanik na mnie nie pasował. Raz mało się nie popłakałam w przymierzalni.
              DZiwia mnie te kłopoty bo ze zwykła bielizną jakoś nie mam problemów. Na
              szczęście jadę na urlop w góry a do opalania na działce kupiłam bawełniany top
              atlantica z regulowanymi ramiączkami w którym wyglada zupełnie nieźle.
              Pozdr. i zycze więcej szczęscia na zakupach
              E2
          • Gość: koralik Re: Kostium kapielowy IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 04.07.02, 11:40
            Gość portalu: justy napisał(a):

> Widziałam w Poznaniu (jakieś centrum handlowe przy rzeźbie rowarzysty); w
            > Warszawie jeszcze nie ma.

to centrum to Kupiec Poznanski, a ten rowerzysta to Stary Marych
            to raczej pomnik a nie rzezba, bo to byl prawdziwy czlowiek, Poznaniak z krwi i
            kosci, a "blubry Starego Marycha" znane sa do dzis :-)))
            uwazam, ze jego pomnik jest naprawde super

Koralik
            • Gość: justy Re: Kostium kapielowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 11:44
              Pewnie że pomnik jest super. Wygląda jak żywy- dwa razy się nabrałam zimą
              wczesnie rano.
            • Gość: justy Re: Kostium kapielowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 11:55
              Co to są: "blubry Starego Marycha" ???
              • Gość: koralik Re: Kostium kapielowy IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 04.07.02, 12:18
                Stary Marych, najprawdziwszy Poznaniak, zaslynal wlasnie z tego, ze mowil
                piekna gwara poznanska. Jego opowiadania zostaly wydane w formie ksiazkowej, no
                i byly audycje w radio - sama jeszcze pamietam. No i "blubry" to sa...,
                hmmmm... no wlasnie blubry :-))), takie opowiadania na rozne tematy, z tematu
                na temat, takie glupotki.
                Juz chyba nikt nie potrafi tak gadac, jak Stary Marych, ale ja sama mowie
                niezle po poznansku (ach, ten akcent w "ktora jest godzina? i takie "n" w bank -
                tak sie tylko w Poznaniu mowi). Mam szefa rodem z Olsztyna i on zartuje, ze
                nagra mnie na tasme i gdy bedzie na emeryturze, bedzie sobie sluchal, jak to
                pani Ala po poznansku gadala :-)))))))))
                poza tym mowie normalna polszczyzna, bo z wyksztalcenia jestem filologiem :-)
                Pozdrowienia,
                Koralik
                • Gość: justy Re: Kostium kapielowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 12:54
                  Dzięki za odpowiedź :)) Można gdzieś kupić te opowiadania? Zapowiadają się
                  ciekawie.. Swoją drogą Poznań ma w sobie dużo uroku.. nie to, co Warszawa :(
                  Pozdrawiam serdecznie, Justy
                  • Gość: koralik Re: Kostium kapielowy IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 04.07.02, 13:12
                    nie mam zielonego pojecia, gdzie to mozna kupic, musialabym poszukac :-)))
                    dam Ci znac, gdy tylko znajde

ciesze sie, ze Poznan Ci sie podoba
                    tu jest rzeczywiscie troche inaczej :-)))

Koralik
                    • Gość: justy Re: Kostium kapielowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 21:40
                      Jutro jadę do Poznania, ale tym razem się niezbyt z tego cieszę- mam kolejny
                      egzamin :((
                      Ale po egzaminie sobie pozwiedzam...
    • Gość: Xena Re: Kostium kapielowy IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 12:40
      Tak czytałam tu o Calzedonii i przypomniało mi się, że siostrzane Intimissimi
      ma bardzo fajny patent z kostiumami. Ma po kilka rodzajów "dołów" i "gór" w
      trzech, bodajże, kolorach: czarnym i białym na pewno, i chyba jakimś
      pastelowym. Mozna dowolnie sobie dobrać psaujący rozmiar i fason. I cena też
      jest zachęcająca, bo za całość mozna się zamknąc w kwocie ok. 100-120 zł
      (przynajmniej z rok temu tak było). Tylko od razu uprzedzam - to wariant dla
      preferujących bezpretensjonalne, proste i stonowane kostiumy (jednokolorowe i
      jednolite). Jeśli ktoś chce poszaleć z czymś bardziej wystrzałowym, to musi
      poszukać gdzie indziej.
      • Gość: Karolina Re: Kostium kapielowy IP: *.chello.pl 04.07.02, 13:18
        Gość portalu: Xena napisał(a):

> Tak czytałam tu o Calzedonii i przypomniało mi się, że siostrzane Intimissimi
        > ma bardzo fajny patent z kostiumami.

Nigdy nie widzialam tam kostiumow. Tam jest chyba tylko bielizna.
        • Gość: aneet Re: Kostium kapielowy IP: *.setup.com.pl 04.07.02, 14:01
          Karolino, ja mam identyczny problem. Wczoraj byłam i w Triumphie i w Caleozonie
          i nic. Albo za mały albo za duży, a problemów z bielizną w ogóle nie mam.
          Zamierzam w weekend pochodzić po sklepach to sie odezwę.Pozdrawiam.
          A w intimissimi to chyba nie ma strojów kapielowych.
          • Gość: Xena Re: Kostium kapielowy IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 17:02
            Hmmm... generalnie Intimissimi sprzedaje tylko bieliznę, ale ja tam właśnie
            jakieś półtora roku temu kupiłam kostium. Być może nie sprzedają tego pod
            nazwą "kostium", bo każdą część kupuje sie odzielnie. Wypatrzyłam to w ich
            katalogu, ale nazwy niestety nie pamiętam. W każdym kolorze są bodajże 4
            rodzaje dołu (figi, mocno wycięte figi, stringi i takie jakby biodróweczki) i
            ze 3 "góry" (trójkąciki - ja taki właśnie mam, coś przypominającego tubę i
            chyba taki najbardziej tradycyjny stanik). Powiedzmy, że jest to cos
            pośredniego między klasycznym kositumem a zwykłą bielizną . Kolorystyka jest
            jednolita, żadnych prążków, kropek, krateczek ani nic z tych rzeczy, ale
            materiał jest raczej taki, jak na kostiumy (czyli ze sporym dodatkiem lycry), a
            nie typowo bieliźniany. Proponuję wybrać się do sklepu i przejrzeć katalog albo
            podpytać sprzedawczynię. Możliwe, że w tegoroczenej kolekcji już nie ma tych
            konkretnie fasonów, ale aż nie chce mi się wierzyć, że nie proponują niczego w
            zamian. Chyba aż sama przejdę się do Intimissimi, bo mnie zaskoczyłyście.

Pozdr.
            • Gość: Karolina Re: Kostium kapielowy IP: *.chello.pl 07.07.02, 13:10
              A ja nadal nic nie znalazlam. Ten glupi kostium, a raczej jego brak zepsuje mi
              caly wyjazd.
    • Gość: Vikcia Re: Kostium kapielowy IP: *.pl 07.07.02, 19:27
      Ja mam dokładnie ten sam problem- góra dobra, a gacie jak namiot! A w zasadzie
      tylko w Calzedonii są jakieś znośne wzory- Triumph z roku na rok gorszy, a poza
      tym w zasadzie mało sklepów z kostiumami widuję... Macie może jakieś fajne
      miejsca w Wa-wie?
    • dziewczyna1 Re: Kostium kapielowy 07.07.02, 23:17
      A moze zrob tak:kup jakis tani stroj kapielowy na bazarze a moze wlasnie tam
      gdzie jedziesz znajdziesz cos ladnego co Ci sie spodoba,nigdy nie bylam w
      Egipcie wiec nie wiem jak to jest i czy to ma sens co napisalam.ale wspanialych
      chwil ci zycze :)
    • koko8 Re: Kostium kapielowy 08.07.02, 11:41
      w piatek kupilam kostium w calzedonii w centrum handlowym przy dworcu
      wilenskim.... moze dlatego, ze nie jest to popularne w warszawie centrum
      handlowe, wybor strojow byl duzy, zarowno kolorow, fasonow jak i rozmiarow....
      dol dobralam sama: ekspedientka pokazala mi biodrowki, stringi i takie wysoko
      wycieta tanga ... super pomysl ... kosttium nie jest jednolity- mazaje, rozne
      odcienie szafirowego ;-)
      powodzenia
      • roodanaserio Re: Kostium kapielowy 08.07.02, 12:01
        A ja wczoraj buszowalam w Klifie. W Benettonie byly same horrory, w chorych
        cenach i nie powalajacym wzornictwie. Udalam sie wiec do Cubusa [wyprzedaz
        kosmetyczna zakonczona, buuuuu]i nabylam droga kupna kostium w promocji. Kazda
        czesc 39.90, mozna wybierac do woli i laczyc, co sie chce. W C. wisi
        zeszloroczny Benetton, ichniejsze cubusowe wzory i jeszcze jakies firemki,
        kolorystyka przerozna .... Wybralam czerwone gacie srednio wciete, juz nie
        lubie takich stringowatych + stanik czerowny, stylizowany na lata 80-te, ze
        srebrnym, polyskliwym materialem na piersiach w czerowne gwiazdki :) Po
        amerykansku i - o dziwo - stoj ma raczej sportowy wydzwiek.

Polatalam tam jeszcze po sklepach z bielizna - Triumphy strasza modelami dla 80-
        latek, a sklep z ekl. bielizna mial modele od 200 zl w zwyz, stylizowane na
        basen-party, czyli wszystko dla ruskich kurew.
        Zatem, polecam Cubusa.

r
        • Gość: Karolina Re: Kostium kapielowy IP: *.chello.pl 08.07.02, 14:49
          Bylam wczoraj w Galerii Mokotow i ... kupilam kostium! W Cubus jest spory wybor
          i mozna samemu kompletowac stanik i majtki, wiec nie ma problemu z roznica
          wielkosci. Juz sie wczoraj prawie zdecydowalam tam na jeden, ale to byl chyba
          pierwszy sklep w ktorym ogladalam kostiumy wiec postanowilam jeszcze sie
          przejsc po innych i czegos poszukac i wyobrazcie sobie znalazlam sliczny
          kostium w ... sklepie Galerii Centrum. Byly 2 rodzaje stanikow: mieki i push-up
          i 2 rodzaje majtek: wiazane na bokach i normalne. Teoretycznie wiazane byly
          razem z miekim staniczkiem, a normalne z push-up'em, ale ja zrobilam sobie mala
          wymiane. Kostium jest sliczny, a ja bardzo szczesliwa. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka