Dodaj do ulubionych

bardzo wstydliwy problem! :(

24.05.05, 21:42
pod presja otoczenia, kultury, dbalosci o wyglad bardzo wczesnie zaczelam
golic okolice bikini. tzn. w wieku 13 lat. chyba robilam cos nie tak bo teraz
wlosy urosly i siegaja jakies 3 cm za linia majtek czyli do uda. nie wiem co
mam robic. wstydze sie chodzic na plaze bo gdy gole maszynka wloski szybko
odrastaja i sa mocniejsze. nie wiem czym mam depilowac zeby jakos je oslabic,
zeby nie byly tak widoczne. nie stac mnie jeszcze na depilacje laserowa.
place za swoja glupote;((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: japko Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:44
      Hej, polecam ci depilacje woskiem u kosmetyczki,
      sprawdzone;)
      Pozdr
      • kaska181 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:46
        A czy kosmetyczka nie przezyje szoku, gdy zobaczy dokad siega owlosienie?
        troche sie wstydze.
        • mikams75 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:48
          Ty nie wiesz jakie klaki na co dzien oglada kosmetyczka! Nie ma co sie wstydzic!
        • bzzzk Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:50
          pewnie że nie ma co! ja mam hmmmmm dużo więcej poza tę linię;) i nigdy mnie to
          nie zawstydzało, w końcu to nie Twoja wina, że masz bujne owłosienie:)
          pzdr.
      • bzzzk Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:48
        popieram, że najlepiej załatwiać tę sprawę u kosmetyczki, to wrażliwe miejsce,
        więc dobrze żeby ktoś zrobił to fachowo. golenie nie jest odpowiednie w
        przypadku obfitego owłosienia, sama po sobie to widzę, czasem zdarza mi się
        ogolić jak się spieszę, ale szybko tego żałuję i teraz już chcę z tym
        skończyć:) ponoć dobre rezultaty daje depilacja pastą cukrową, też w gabinecie
        kosmetycznym, podobno skóra jest mniej podrażniona i można wyrywać już włoski o
        dł. 1mm. mam zamiar sama przetestować niebawem:)
        pzdr.
        • Gość: olks Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:14
          ale przeciez to calkiem normalne , czego tu sie wstydzic, pozdrawiam
    • mikams75 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:47
      a ile masz teraz lat?
      Moze wcale nie urosly od golenia - bo bez tego tez by urosly. 3 cm poza linie
      majtek to wcale nie tak duzo (no zalezy jakie majtki nosisz :-), no i jak gesto
      rosna poza majtkami.
      Najlepiej jakbys usunela woskiem - na pierwszy raz idz do kosmetyczki, bedzie
      bolalo, ale za kazdym nastepnym razem juz mniej.
      • kaska181 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:49
        Mam 18 lat:( Wczesniej bylo wszystko ok. Wyrosly takie okolo pol roku temu.
        • mikams75 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:54
          nie chce Cie martwic, ale jeszcze moga urosnac...
          Jakby rosly naprawde za duzo to trzeba by sie zastanowic czy z hormonami
          wszystko ok. Ale przy 3 cm to sie nie ma czym martwic!
        • kaska181 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 21:54
          one rosna jakies 3 cm na udzie. sa to rzadkie wlosy ale jednak owlosienie
          lonowe. rosna jeszcze w okolicach pupy:( chyba dlatego ze czesto golac bikini
          golilam uda i okolice pupy wlasnie. a moze to przez hormony? dzieki dziewczyny
          za rady. a znacie jakas sprawdzoa kosmetyczke w krakowie?
          • Gość: chicarica Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.softlab.gda.pl 24.05.05, 21:58
            To jest dość normalne owłosienie, zwłaszcza jeśli jesteś brunetką z ciemnymi
            brwiami i rzęsami. Polecam wosk, albo zgol żyletką, poczekaj aż odrosną tak na 3
            mm i depilatorem wyrwij. Ja wyrywam depilatorem, na początku bolało, teraz już nie.
          • Gość: olka Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:00
            Na pewno przez hormony. Maszynka nie ma nic do tego. Może tylko się wydawać, że
            włoski są gęstsze, bo odrastają równo. Depilowałam już różnymi sposobami i od
            żadnego włoski nie zrobiły się ciemniejsze i gęstsze. To co opisałaś nie jest
            niczym niezwykłym. Większość dziewczyn tak ma i dlatego je depiluje.
            • morelka4 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 22:08
              Nie wydawalabym takich zdecydowanych sadow, ze to przez hormony. Sama mam
              podobna sytuacje. Wlosy na udach, ktore byly jasne po kilku latach golenia
              teraz sa dlugie i ciemne, a z hormonami u mnie wszystko w porzadku. Tak to juz
              jest...po goleniu wlosy odrastaja dluzsze, mocniejsze i czesto ciemniejsze. I
              nie mowie tu o goleniu od czasu do czasu, bo jak wiadomo, jak sie zacznie golic
              to juz regularnie.
            • mgielka83 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 22:09
              ja ostatnio ciachnełam takie ciut odrośniete depilatorem i tak juz będe robić,
              zadnych krostek, podraznień i nie boli jakoś tragicznie. A "podwozia" nie
              ruszałam nigdy:) własciwie dziwi mnie troche ten trend, ja zawsze tylko to co za
              majtki wystaje,troche z góry + ciut przystrzygę... kobietą w końcu jestem, nie?
              no chyba ze chłopak lubi i bardzo by chciał..
              • kaska181 Re: bardzo wstydliwy problem! :( 24.05.05, 22:13
                dzieki za opinie. wydaje mi sie ze urosly takie od czestego golenie:( bardzo
                zaluje, ze zaczelam tak czesto i doslownie wszystko golic. chociaz slyszalam ze
                od odchudzania moze pojawic sie owlosienie. mialam zaburzenia jedzenia jakis
                czas temu. najpierw pojde do ginekologa a potem do kosmetyczki. pozdrawiam.
                • Gość: ann Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:27
                  dziewczyno! włosy łonowe nie urosły ci w większej ilości po goleniu maszynką!
                  mająć 13 lat nie osiągnęłaś jeszcze pełnej dojrzałości płciowej i pewne było że
                  włosów będzie więcej!!! to nie twoja wina! myślisz że wszystkie kobiety mają
                  coraz bujniejsze owłosienie bo używają maszynki? bzdura
    • Gość: Nessie Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 18:18
      No właśnie, z opisu sądząc, dziewczyna ma najzupełniej normalne owłosienie
      łonowe, a robi histerię. Kobieta to nie lalka Barbie, włosy jej *tam* rosną :))

I depilujemy się właśnie dlatego, że włoski wystają "poza linię majtek" i na uda
      - depilujesz się tak, żeby z bikini nic nie wyłaziło :D
    • Gość: Miya Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:31
      Nie rob sobie wyrzutow, ze to przez to, ze golilas wlosy maszynka. Od tego nie
      wyrastaja nowe wlosy. Moze taka twoja uroda albo jakies zaburzenia hormonalne.
      • Gość: yesss Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:13
        a czy włosy w odbycie są normalną rzeczą ?? bo mam ten problem
        • Gość: Nessie Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 20:15
          Włosy WOKOŁ odbytu są normalne, nie jest to żadne zaburzenie hormonalne.
        • Gość: zosia Re: bardzo wstydliwy problem! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:01
          a czy wlosy na rekacvh sa normalne? ale takie dlugie i duzo ich, jednak w
          kolorze blond - jasny braz? jak je usunac najskuteczniej?
          • maronka Re: bardzo wstydliwy problem! :( 12.06.05, 11:01
            woskiem u kosmetyczki- robię tak od lat, jestem jasną blondynką, więc tych
            włosów nie widać, ale mnie denerwują.
            raz na jakiś czas robię to też depitatorem, bo bo xxx zabiegach woskiem są już
            tak delikatne, że to w ogóle ne boli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka