Dodaj do ulubionych

waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:47
mam 164 cm wzrostu i ważę 46 kg-to mało czy dużo? ile wy ważycie? czy
proporcje 90/60/90 są w ogóle osiągalne?
Obserwuj wątek
    • emae Nieźle! 07.06.05, 19:51
      Ha, założyłam kiedyś podobny wątek i zostałam totalnie zjechana :) Nie za
      sylwetkę, bo jest niezła, tylko za sam temat. Ale Tobie powodzenia życzę.
      Moim zdaniem jesteś nawet trochę za szczupła. Ale, jak już kiedyś pisałam, nie
      waga ma znaczenie, bo dużo zależy od Twojej budowy. Jakbyś mi podała wymiary,
      wiedziałabym więcej.
      Ja ważę... Troszkę więcej niż Ty. Starczy? :)
    • bzzzk Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 07.06.05, 19:54
      na pewno nie ważysz za dużo, może nawet trochę za mało. tzn. przynajmniej ja
      uważam, że wyglądam najlepiej jak ważę 50kg (wzrostu mam 1,62) teraz ważę 52,
      ideał niedaleko, do wakacji zdążę;)
      pzdr.
      • Gość: kaka Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:21
        myślę ze mam po prostu lekkie kości(mnówię zupełnie jak stare panny z
        kompleksami). w tali mam 62 cm, jestem płaska(niestety) a w biodrach 85. wkurza
        mnie to ze koleżanki mi mówią ze jestem gruba a mama chce mnie dokarmiać!
        chociaż starsze kobiety podobnop już tak mają
        • Gość: Ivre Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.06.05, 20:26
          Skad ja to znam? :D Moja mama tez mnie chce dokarmiac. Mam 171 cm wzrostu, waze
          55kg, a moja mamus wolala mnie jak wazylam 59 :D (schudlam z powodu diety,
          ktora musze miec z uwagi na zdrowko). W sumie, to hmm... przy tych 59 kg
          kompleksow nie mialam, teraz tez nie, ale... ja wciaz chudne! I jak schudne
          jeszcze bardziej i zaczne przypominac wychudzone modelki, to chyba w koncu bede
          je miec :/
        • bzzzk Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 07.06.05, 22:27
          litości, jaka gruba??? olej takie "koleżanki"... naprawdę gruba nie jesteś, jak
          by nie patrzeć.
          pzdr.
        • Gość: Klara Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.4web.pl 11.06.05, 12:34
          A kolezanki są z odziału zamkniętego anoreksji? No tak, do przy ich 38
          kilogramach to rzeczywiście, jesteś gruba...
      • Gość: pump_it_up Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.broker.com.pl 07.06.05, 20:25
        Tez mam 162 a waze przewaznie 50 kg:P Ale chcialabym miec okolo 44.
        • emae :) 09.06.05, 20:06
          Mamy sporo wspólnego...
    • llora Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 07.06.05, 20:38
      to dość mało.
      jak już pisałam w innym wątku waże 50 kg przy 165
      i myśle że to akurat choć niektórzy mówią że jestem chuda...
      A wymiary nie mam pojęcia,nie chce mi sie mierzyć.
      na pewno nie wyjdzie 90/60/90 a mimo to wyglądam idealnie!
      Pozdrawiam!
    • Gość: pani_doktor Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.necik.pl / *.necik.pl 07.06.05, 20:45
      Za malo. Masz niedowage okolo 4-6 kg. Przy tym wzroscie powinnas wazyc 52-55 kg.
      • emae Naprawdę? 09.06.05, 20:08
        Dlaczego wszyscy twierdzą, że idealna waga to wzrost minus 114? A może niższe
        kobiety mogą ważyć więcej?
    • uunnii Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 07.06.05, 21:09
      164 i waga miedzy 43 a 45. U mamusi czyje sie jak kurczak na uboju. Karmi mnie
      bananami :). Jak malpke..
      • madai Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 07.06.05, 21:33
        mama zawsze pakowala we mnie mnostwo jedzenia!! odkad mieszkam sama, "chudne w
        oczach"-cyt. co z tego, ze wciaz waze 51 kg przy 170 cm wzrostu. jem ile wlezie
        a wcale nie tyje.
    • Gość: may Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.lambert.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:38
      1.waga 53kg
      2. wzrost 166
      3. 88-64-89
      • Gość: Darina Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:31
        1 waga 55
        2 wzrost 168
        3 wymiary IDENTYCZNE jak twoje :)
    • Gość: nadinka Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.06.05, 00:11
      jessooo
      mam 1,58m wzrostu i kiedy wazylam 45kg to wygladalam jak miss swiata
      anorektyczek. mam to na zdjeciach i w pamieci znajomych. wtedy myslalam, ze taka
      ze mnie super laska ;D ale coz wiek szkolny ma to do siebie - duzo sie je i
      wcale nie tyje =)
      wg waszych kryteriow to teraz jestem grubasem =D
    • Gość: Nessie łomatko IP: *.acn.waw.pl 08.06.05, 00:38
      Znowu wątek "idealne wymiary"? A co wy jesteście, produkt z taśmy? Wymogi
      jakości musicie spełniać? Bo was z Unii wyrzucą?

Tfu, dzisiejsza młodzież. :P
      • klemensik2 Re: łomatko 08.06.05, 10:28
        Jezu!!! O czym Wy piszecie??? Ja prezy 165 ważę 60 kg i czuję sie super i tak
        wyglądam. Przecież na kości to tylko pies poleci. Żaden rozsądny facet nawet
        oka na Was nie zawiesi!!!
        • gangsta.eve Re: a na mnie mój macho poleciał :P 09.06.05, 20:23
          mam 155 i waze 42kg, jestem taką pneumatyczna kobitką...Ale fakt, gdy przy
          bojach miłosnych partner nadziewa sie na moje sterczące bioderko baaaardzo
          chciałabym byc puchatkiem. Jem, i jem, i jem... i nic! Ale i tak siebie lubię.
          • madzia-wloszka Re: a na mnie mój macho poleciał :P 09.06.05, 20:41
            uważam że waga 46 kilo czy coś koło tego to trochę za mało jak na wzrost 164.
            Ja mam 157 i ważę 51 kilo. Figurę mam naprawdę dobrą choć niektórym może się
            wydawać że z takim wzrostem to może ważę tyci za dużo, ale to nieprawda. Mam
            wymiary 89-62-91. Nie jest to ideał- nie wierzę w ideały!-ale czuję się tak
            dobrze. Moja waga i sylwetka to zasługa ćwiczeń fizycznych. Mięśnie waż więcej
            niż tłuszcz więc nie można zawsze sugerować się wyglądem na podstawie jego wagi
            zwłaszcza jeśli tej osoby nigdy się nie widziało.Koleżance polecam poćwiczyć
            nad swoimi mięśniami, zwiększyć ich objętość, sylwetka tylko na tym zyska.
        • uunnii Re: łomatko 09.06.05, 21:34
          A znasz sposob na przytycie?? Ja bym bardzo chciala, gdyz nie zawsze sa fajne
          spodnie w dzialach dzieciecych :(. Obrzeram sie slodyczami, chipsami,
          pizzami... Jadem tez normalne sniadanie, obiady i kolacje. Jednym slowem
          wszystko, na co mam ochote i nie moge przekroczyc magicznej bariery 45 kg.
          Bardzo bym chcial przytyc...
          • vanillaice Re: łomatko 09.06.05, 21:44
            Uważam, że 46 kg przy wzroście 164 to ciut za mało, choć ja jeszcze 2 lata temu
            ważyłam tyle przy 171 cm wzrostu, a żarłam jak słoń. Teraz ważę 51-52 kg i
            uważam, że lepiej wyglądam. Wymiary 86 - biust, 62 talia, 88 biodra.
        • trawiasta Re: łomatko 09.06.05, 22:01
          Skoro czujesz się super i tak też wyglądasz, to w takim razie dlaczego starasz
          się schudnąć i odmawiasz sobie jedzenia? ;-) (vide Twoje posty nt. diet i
          ćwiczeń odchudzających ;-)
          • trawiasta Re: łomatko 09.06.05, 22:02
            (post powyżej skierowany jest do klemensika2 :-)
            • klemensik2 Re: łomatko 10.06.05, 08:22
              Bo jak wszędzie pisałam moim celem jest 55 i zlikwidowanie brzuszka pociążowego
              ale nigdy 44-45 kg przy 165 cm wzrostu!!!!!
              • trawiasta Re: łomatko 10.06.05, 13:50
                Mhm. Tym niemniej, interesujące jest, że prawie wszystkie posty ziejące
                niechęcią do szczupłych kobiet (co się przejawia w używaniu pejoratywnych
                określeń typu szkielety, wieszaki itp.) dziwnym trafem pisane są przez kobiety
                walczące z własną nadwagą/otyłością. Skoro atrakcyjny jest tłuszcz, a nie kości,
                to po cóż się odchudzać? Po co te wszystkie diety i ćwiczenia? ;-]
                • Gość: Klara Re: łomatko IP: *.4web.pl 11.06.05, 12:41
                  Ja mialam okres kiedy przy 164 wazyłam 45 i nie chcę tego na oczy widzieć
                  jeszzce raz - kregi w kręgosłupie do policzenia, biodro jak żagiel nadgarstki,
                  obojczyki, kolana - kości. To nie jest ladne, a te kobiety, które to pisza nie
                  mają nadwagi. Po prostu nie mają niedowagi.

Zreszta zastanawia mnie jedno u tych osób 44-46 kg. Nie macie takich problemów,
                  że jak usiądziecie to was boli za przeproszeniem tyłek bo kości miednicy sa
                  niczym nieosłoniete>? Albo że nie możecie się oprzeć o gładka powierznię ,
                  drewniane oparcie krzesła -bo kregosłupem szorujecie dreqwno? Ja tak miałam.
                  Koszmar jakiś- nawet łokcia nie mogłam na stole opierać...Nie wierze, że tego
                  nie znacie..
                  • trawiasta Re: łomatko 11.06.05, 13:35
                    > a te kobiety, które to pisza nie
                    > mają nadwagi. Po prostu nie mają niedowagi.

Chyba jednak mają nadwagę, skoro się odchudzają, nie sądzisz? ;-] Chyba, że
                    robią to z czystego masochizmu ;-] A śmieszy mnie po prostu hipokryzja osób,
                    które z jednej strony obrażają osoby szczupłe lub zbyt szczupłe ("szczupłość" to
                    zresztą termin, który w terminologii obrażających chyba nie istnieje - jest albo
                    nadwaga/otyłość do zwalczenia określana jako "kobiecość", "przy sobie" - albo od
                    razu: "szkielet", "wieszak", "kościotrup", "anoreksja"), a z drugiej - katują
                    się dietami-cud i jęczą, że chciałyby schudnąć. Jakoś nie zauważyłam, żeby osoby
                    z nadwagą/otyłością były deprecjonowane i obrażane, natomiast nagminnie dzieje
                    się to w przypadku osób szczupłych/zbyt szczupłych.

Od 44-46 kg akurat nie ważę, ale i tak Ci odpowiem: ocenianie czyjegoś wyglądu
                    znając wagę i wzrost bywa mylące, ponieważ często pomijany jest fakt, że można
                    mieć różną budowę ciała (budowa szczupła, budowa średnio szczupła i budowa
                    mocna). Ktoś, kto ma grube kości i jest mocnej budowy, zawsze będzie wyglądał
                    inaczej z pewną wagą niż będzie z nią wyglądać osoba o drobnym kośccu. Poza tym
                    tłuszcz na ciele rozkłada się bardzo różnie u osób o tej samej wadze; już nie
                    mówiąc o tym, że inaczej wygląda osoba u której dana waga to mięśnie, a inaczej,
                    jeśli dana waga to tylko tłuszcz... Oj, ciągnąć by można, tylko po co - fakt
                    jest taki, że trzeba obejrzeć, zanim się skrytykuje. A jeśli i po obejrzeniu się
                    nie podoba, to cóż, gusta są różne i naprawdę nie uważam, żeby wyzwiska i
                    obrażanie były dobrym sposobem na demonstrowanie tychże.
                    • Gość: Klara Re: łomatko IP: *.4web.pl 11.06.05, 13:47
                      Ale ja tu nie widzę wyzwisk, w zasadzie:)))))Zresztą odchudzają się, bo kiedyś
                      mówio się, że idealna waga dla kobiety o 170 cm to okolo 70 kg. Natępnie bylo
                      to 65 kg, 60, 50kg i obecnie to jest tak między 47-50 kg czyli niedowaga okolo
                      20 kg to ponoć waga idealna , bo tak modelka na pokazie wyglada...Dlatego kazdy
                      kto ma normalną wagę wg dzisiejszej normy ma nadwagę, to chyba logiczne:)

I wydaje mi się, ze jednak częsciej na ulicy słyszy się "grubas", gruba dupa,
                      wieloryb, słonina niż wieszak... Co więcej wieszak to w dzisiejszych czasach
                      komplement, gruba dupa - raczej nie...
                      • trawiasta Re: łomatko 11.06.05, 14:11
                        "Kiedyś" uważało się różne rzeczy; zresztą na wsi do tej pory im dziewczyna jest
                        grubsza, tym atrakcyjniejsza ;-) W każdym razie różne kryteria się zmieniają
                        (mówię tu o lekarskich kryteriach, a nie społecznych) - i akurat dla budowy
                        szczupłej przy 170 cm wzrostu prawidłowa waga to między 50-57 kg, o ile dobrze
                        pamiętam. Modelki na pokazie to inna sprawa; one przy 170 pewnie muszą ważyć z
                        45 kg góra. Do bycia modelką nikt nikogo nie zmusza; a każdy zawód pociąga za
                        sobą pewne konsekwencje. W każdym razie ciągle o niebo mniej osób umiera na
                        anoreksję (przeważnie są to dziewczynki w okresie dojrzewania) niż na choroby
                        spowodowane otyłością (zdaje się, że 7 na 10 najbardziej śmiercionośnych chorób
                        w cywilizowanych krajach jest spowodowanych otyłością).

Na ulicy, mam wrażenie, słyszy się tylko od różnego rodzaju prymitywów w stylu
                        gromadki drechów czy panów spod sklepu z piwem i każda kobieta jest narażona na:
                        "ale cyce!" czy "wieloryb" albo "ale bym cię wyruchał"; strzelać nie wolno :-(
                        więc trzeba ignorować. Natomiast w towarzystwie na, wydawałoby się, wyższym
                        poziomie powiedzenie komuś, że jest gruby jest śmiertelną obrazą, toteż nikt tak
                        nie mówi, za to "wieszak", "szkielet" to obecnie synonimy szczupłości. Jeśli
                        "wieszaczek" to miłe określenie, to równie dobrze można powiedziec że miłe jest
                        "beczułka", nie sądzisz? Ja uważam za niemiłe i jedno i drugie ;P Są inne słowa,
                        którymi można zastąpić te obraźliwe - i o to mi cały czas chodzi; jak również o
                        to, że obraźliwymi określeniami najszczodrzej szafują kobiety które się
                        odchudzają (ergo - dążą raczej w kierunku "wieszaka" niż przeciwnym).
                        • Gość: Klara Re: łomatko IP: *.4web.pl 11.06.05, 19:06
                          Nie spotkałam się, widać mamy inne towrzystwo...I jakos jednak sadzę, że
                          częsciej słyszy sie okreslenia "grubas: niż wieszak, a dziewczynek -
                          anorektyczek i kobiet bulimiczek o wadze 65 kg przy 170 cm wzrostu są całe
                          stada...Całkiem niedawno skończyłam o tym pisać pracę i naprawdę jest ich o
                          wiele wiecej niż się potocznie wydaje, podobnie jak dziewczyn dokonujących
                          samouszkodzeń -------> po prostu jeśli ktoś waży to 65 kg to trudno jest innym
                          uwierzyć, że od 15 lat je i wymiotuje, je i wymiotuje i tak w kółko...

"kiedyś" ta choroba nie istniała...To też syndrom naszych czasów...Mniej więcej
                          taki jak to, że waga o niczym nie swiadczy , bo tak naprawde wazna jest
                          zawartość tłuszczu w organizmie. I wolałabym raczej nie wazyć 45 kg przy 170 cm
                          wzrostu(w wyniku diety), bo wole nie mysleć o stanie własnych kosci po 30-stym
                          roku zycia...
                          • trawiasta Re: łomatko 11.06.05, 20:25
                            Wzrost liczby kobiet chorych na anoreksję i bulimię (i z innymi zaburzeniami,
                            typu uzależnienie od solarium np.) jest winą mediów, lansujących ideały
                            130-30-90, 2 metry wzrostu, nogi do pach, idealnie gładka twarz itp. itd. (ach,
                            być grafikiem komputerowym w dzisiejszych czasach), śmiejące się do nas z co
                            drugiego billboardu...

A co do stanu kości... istnieje całkiem spora liczba dziewczyn/kobiet, które są
                            szczupłe z natury, dzięki genom (=szybkiej przemianie materii); niezależnie co i
                            ile jedzą, nie tyją. Tak więc nie zawsze szczupłość/chudość jest wynikiem
                            jakiejś morderczej diety. Ośmielę się stwierdzić, że osoba z natury szczupła
                            może być o wiele zdrowsza od tych z nadwagą, bo nigdy nie katuje się dietami
                            (często zupełnie nieracjonalnymi). Dodam jeszcze, że ja nikogo do diet nie
                            namawiam; po prostu nie lubię, kiedy ktoś zupełnie bez powodu usiłuje
                            obrażać/atakuje innych, co zaprezentowała koleżanka parę postów wyżej. Ot i tyle :-)
                            • Gość: Klara Re: łomatko IP: *.4web.pl 12.06.05, 10:47
                              Oczywiście, że osoba szczupła z natury, genetycznie - bedzie miała w porządku i
                              kosci i zdrowie...ale wystarczy popatrzeć na twarze wielu modelek z szarą
                              skórą , podrasowaną czym się da do zdjecia, z podkówkami do połowy policzka pod
                              oczami zamaskowanymi miękkim swiatłem na zdjeciu, z miednicą jak szkielet
                              anatomiczny - to nie jest naturalna szczupłość - a szczupła dziewczyna,
                              wychudzona nieludzko w wieku 20 lat za pomocą diety z wody,jabłek i napedzaczy
                              typu amfa...i o wiel gorzej jest z tym, że ten wzorzec pewnego zawodu nasladują
                              setki dziewczyn , dąząc do utopijnego 170 na 43 najlepiej ...
        • Gość: kk Re: łomatko IP: *.jci.com 10.06.05, 17:39
          > Przecież na kości to tylko pies poleci. Żaden rozsądny facet nawet
          > oka na Was nie zawiesi!!!

znowu sie nalazla chetna do obrazania.
          kompleksy jakies czy co?
        • Gość: kasia Re: łomatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:32
          ja waze 52 kg, przy wzroscie 170 i uwazam,ze gdybym wazyla,tyle ile powinnam
          czyli ok.60 kg, bylabym wielka. do tego mam sensowanego chlopaka od ponad 2
          lat,ktory jakos zawiesil na mnie oko i podoba mu sie to co widzi.
    • colleen_1 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 10.06.05, 11:36
      Nie wiem czy to kolejna prowokacja? Jak mozna pytac czy 46 kg przy 164 cm
      wzrostu to za duzo. Odpowiadam: nie.
      Nie wiem jaka masz budowe. Jesli masz gdzies faldy tluszczu to metoda na
      pozbycie sie ich nie jest glodowka czy jakas dieta ale cwiczenia. I uwaga, jesli
      zaczniesz cwiczyc to kg Ci przybedzie - miesnie waza wiecej niz tluszcz.

Sama mam wlasnie 164 cm. Kiedys tez wazylam 46 kg, czesto wtedy na miescie
      robilo mi sie slabo. Teraz waze jakies 48-50 kg - roznie to bywa. Odkad zaczelam
      cwiczyc wygladam i czuje sie duzo lepiej. Nie mam wielkiego brzuszyska,
      ujedrnily sie podladki. Chcialabym tylko miec wiekszy biust, ale bez operacji
      tego nie osiagne a dac sie pokroic nie mam zamiaru.
    • Gość: annan_ Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:52
      jak chcesz miec takie wymiary, musisz przytyc. mam tyle samo wzrostu co ty, tyle ze waze 49-50 kg. wymiary 83-61-89. czyli prawie tyle, co ty bys chciala (wiem...biust nie ten, ale to u mnie rodzinne). a wymarzone 90-60-90 to duza pupa i spory biust, czyli kawal baby...odchudzaniem na pewno tego nie uzyskasz :P
      • Gość: ania Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: 212.244.54.* 10.06.05, 14:09
        ja własnie przytłam. waże 50 kg przy 173 cm wzrsotu i nie jest to prowokacja.
        jestem chora, miałam początki anoreksji, bo jeszcze w listopadzie było to 45 kg
        i wtedy czułam sie grubo. kiedy zobaczyłam siebie na zdjeciach ważac 48 kg
        dopiero zdałam sobie sprawe jak wyglądam. to smutne, ale znów czuje sie grubo i
        iwem ze to sie nie skonczy. zazdroszcze wam dzeiwczyny ze jestescie zadowolone z
        siebie...
        • Gość: kasia Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:30
          ja mam 167 a waze 52 i jest spoko ;]
      • Gość: aishaa Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.ciup.fr 12.06.05, 13:19
        Ja tylko nie rozumiem, co sie wszyscy uczepili tego 90-60-90??? Przeciez
        oczywiste jest, ze kobieta 164 cm i taka co ma 175 nie moga miec takich samych
        wymiarow! Ja mam 183, w biodrach mam pewnie z 96 a i tak uchodze za bardzo
        szczupla!
    • justysia25 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 10.06.05, 17:13
      Mam 160 ważę 49kg i chciałabym przytyć ale tylko w pupie. Czy to jest wogóle
      możliwe?? Jakoś nie mogę przekroczyć 50 kg a jak za dużo zjem to mam brzuch jak
      balonik no i dlatego sobie myślę że jak przytyję to na pewno nie w tyłku, a
      szkoda.
      Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:36
        ja mam zupelnie odwrotnie,chcialabym troche przytyc,ale nie w biodrach,bo
        zawsze jak tyje,to nie idzie w brzuszek lub tluszczyk pod zebrami,tylko w
        tylek!! okropne!
    • suzzzi BMI 10.06.05, 18:33
      O, dziewczyny, przecież wiadomo jak policzyć idealna wagę przy danym wzroście:
      BMI = (waga w kg) : (wzrost w m) : (wzrost w m)
      np. jeśli kaka ma 46kg i 164 cm, to jej BMI wynosi 46 : 1,64 : 1,64 = 17,1

I teraz tak: Prawidłowa waga jest wtedy, gdy mamy BMI w granicach od 20 do 24.
      Wyższy to nadwaga, nizszy to niedowaga.
      U młodych współczesnych dziewczyn dopuszcza się, żeby BMI był 19 czy nawet 18 i
      nie jest to jeszcze anoreksja. (Ale 17 to juz naprawdę mało.)
      • Gość: mavika7 Re: BMI IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 12:03
        dobra, kazdy ma inna budowe i kazdy wyglada inaczej. ja przy 168cm wzrostu waze
        ok. 51kg i jedni mi mowia ze jestem za chuda inni ze jest idealnie...jesli ktos
        naprawde sie zna to prosze o opinie...bo juz sama nie wiem...
        • Gość: Klara Cholera kobiety IP: *.4web.pl 11.06.05, 12:44
          A co wy jesteście? Ser na wagę? Może trochę pomyslec i wyluzować - człowiek to
          nie kilo parówek.
          • Gość: eliza Re: Cholera kobiety IP: 82.145.89.* 11.06.05, 15:22
            ... dziewczyny ja mam 170mcm i waze z 66:) kg z tym ze sa to glownie miesnie i
            nie uwazam zebym wygladala za grubo.... a sport to moje zycie. gdybym przestala
            jesc i zaczela glodowac nie mialabym sily nawet reka machnac.
    • Gość: maja Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:39
      hej! mam 165 wzrostu i 45 kilo chcialabym przytyc jem co chce kiedy chce i ile
      chce pomimo tego moja waga stoi w miejscu zgadzam sie z tym ze niektore
      komentarze skierowane do mnie z tego powodu bywaja przykre...do glowy by mi nie
      przyszlo wytknac komus z wiekszym cialkiem tegoz wlasnie, badzmy bardziej
      krytyczni wobec siebie a potem bierzmy sie za ocenianie innych co do wagi
      idealnej nie ma regul
      • Gość: Nessie Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 18:58
        A jaki sport uprawiasz? Ile godzin dziennie spędzasz na siłowni? Na jakiej
        diecie przyrostowej jesteś?
    • Gość: jasna Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: 195.205.146.* 11.06.05, 22:45
      163 58 kg
      ale wymiary to tragedia....
      co mam zrobic zeby je polepszyc bez duzego wysilku ;)??
    • maj29 ĆWICZENIA na przytycie 12.06.05, 11:13
      Dziewczyny jakie cwiczenia sa dobre by narbac troche masy? czy w ogole wskazane
      sa cwiczenia jesli sie jest chudym i chce sie przytyc? ja waze 46 kg przy 156 cm
      i wygladam strasznie...
      Jesli ktorejs z was udalo sie przytyc poprzez jakas diete i cwiczenia prosze o
      namiary.
      pozdrawiam.
      • Gość: Nessie Re: ĆWICZENIA na przytycie IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 14:57
        No właśnie, mnie też to interesuję. Ale wygląda na to, że wszystkie te panny,
        które "robią wszystko żeby utyć i im się nie udaje" nie chcą się podzielić swoim
        planem ćwiczeń i dietami. Szkoda :(

Myślę, że siłownia to bezwzględny mus przy budowaniu masy ciała... Są też te
        jakieś odżywki dla kulturystów, ale ja się takich wynalazków boję, wolałabym
        naturalniej.
    • Gość: serinde Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:29
      Wzrost: 162cm
      waga: po ostatniej sesji 41 kg (wcześniej było 43) :(
      wymiary: 88/60/86 (nigdy nie wiem od której strony sie zaczyna, zaczęłam od
      bioder ;)

Rany, ja chcę przytyć!!
      • Gość: do serinde Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:47
        oj cos mi nie pasuja te wymairy do wagi chyba nagiełas troszkę ?

wymiary od góry
    • 18lipcowa Nie ma idealnych wymiarów. 12.06.05, 12:10
      Inaczej wygląda dziewczyna mająca 90/60/90 przy wzroście 160 a inaczej przy
      180. Ważniejsze są proporcje ciała, to żeby było trochę mięśni, wymiary są mało
      ważne, przynajmniej dla mnie.
    • Gość: lala Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.06.05, 12:54
      ja mam 157 cm i waze 49 kg wymiary 92/63/92 moze nie idealne ale czuje sie
      dobrze we wlasnej skorze chociaz czasem zaluje ze nie waze mniej i nie jestem
      szczuplejsza :( na szczescie niektorzy uwazaja ze "mam czym oddychac" i tym
      nadrabiam niedoskonalosci :) a poza tym kobietki kazda jest piekna szczupla czy
      nie a piekno jest w srodku kazdego czlowieka - zauwazcie ze osoby grubsze, z
      nadwaga sa bardziej sympatyczne od tzw "wieszakow"!
    • Gość: eve Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.tele2.pl 12.06.05, 14:41
      ja mierze 182 a waze 68... nie kce nawet wiedziec jak daleko mi do 90-60-90 bo
      uwazam ze to bez sensu...poza tym pewnie bym sie zalamala:P najwazniejsze chyba
      zeby czuc sie dopsz we wlasnej skorze i nie liczy sie przy tym ani waga, ani
      wymiary ani tym bardziej wzrost...ja niestety w mojej nie umiem, ale cale zycie
      przede mna:D
    • Gość: Aguś Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:48
      porównywanie wagi do wysokości nie mówi o niczym
      ja np mam 155, 48 kg i wydawać by się mogło że ok, ale jestem stanowczo za
      chuda, a aż tak mało nie ważę, przyczyna jest taka że mam bardzo małe
      otłuszczenie organizmu (instruktorka fitness)i dużo mięśni, a naukowo
      udowodniono, że mięnśie są cięższe od tłuszczu, więc waga nie móiw jeszcze o
      wyglązie (gdybym ważyła przy 164, 46 kg to chyba bym znikła)
    • wysoka9 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 12.06.05, 16:48
      są osiagalne. ja mam takie wymiary , mam 177 i ważę 56 kg.ale musze zaznaczyc
      że pracowałam na to . pozdrawiam
    • Gość: Myszka Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 12.06.05, 16:51
      kochanie, 101-73-97
      • wysoka9 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 12.06.05, 16:54
        wystarczy tylko chciec
        • Gość: Myszka Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 12.06.05, 16:56
          moje wymiary mi odpowiadają. Ja sie nie odchudzam, bo wygladam dobrze i kobieco.
          • wysoka9 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 12.06.05, 17:10
            i chyba to sie najbardziej liczy
    • Gość: anik Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.aster.pl 12.06.05, 17:02
      jak paliłam ważyłam 53 kg przy wzroście 175 i miałam 88-64-88, a dodam że się
      nigdy nie odchudzałam tylko zawsze uprawiałam jakiś sport. Teraz niestety po
      rzuceniu fajek dobiłam do 60 kg no i wymiary nieco się zwiększyły.
      • Gość: era Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.05, 17:28
        Wlasnie taki sam ja mam problem.Od 1,5 miesiaca nie pale i.... waga skoczyla mi
        o 3 kg. Nigdy nie zaliczalam sie do ,,szczuplych,, ale przy moim wzroscie 1,60
        wazylam 60 kg czasami mniej.Okropnie sie czuje przy tej wadze,a najbardziej jak
        w towarzystwie maz mojej znajomej zapyta sie np. czemu taka gruba jestes ?
        Zdarzylo to juz sie pare razy i chyba nie bede sie z nimi spotykac, dlatego ze
        mnie to boli , a co do wieku to tez nie dlugo czterdziestka... i co wy na to
        dziewczyny ?
        • suzzzi Jak rzucam papierosy to chudnę! :) 12.06.05, 20:02
          A ja jak pale, to jem dużo więcej, bo mi jakoś słabo.
          A jak uda mi się na jakiś czas rzucić, to czuję się tak świetnie, że mogłabym
          przez jakiś czas żyć niemal o samej wodzie. I od razu kilka kg mniej (a że gruba
          nie jestem, więc te kilka kg mniej powoduje, że jest w ogóle świetnie!)
          Po co ja w ogóle palę? - same minusy!
        • Gość: Nessie Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 20:49
          > w towarzystwie maz mojej znajomej zapyta sie np. czemu taka gruba jestes ?
          > Zdarzylo to juz sie pare razy i chyba nie bede sie z nimi spotykac, dlatego ze
          > mnie to boli , a co do wieku to tez nie dlugo czterdziestka... i co wy na to
          > dziewczyny ?

No jak to co? Spoliczkować chama. Albo przynajmniej oblać dowolnym lepkim
          napojem w kolorze czerwonym. A jeżeli już zupełnie nie możesz się przemóc, to
          chociaż zapytaj "A z ciebie od kiedy taki dżentelmen się zrobił?" kąśliwym
          głosikiem.

Kurdę, jak ja nie cierpię męży (!) przyjaciółek!
    • landrynka8 Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! 12.06.05, 20:44
      170 cm wzrostu, waga 63-65 kg, biust 80 c-d.
      • Gość: Gosia Re: waga wzrost-IDEALNE WYMIARY!!! IP: *.chello.pl 12.06.05, 22:05
        169 cm wzrostu.Waga 53 kg, wymiary 93/59/91.Chyba nie jest tak źle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka