Dodaj do ulubionych

Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 00:30
Mój biust nie jest tak duży, jak może sie wam wydawać po przeczytaniu tematu.
ot takie "przeciętnie" 75B. Do tej pory bylam z niego zadowolona i nawet mi na
myśl nie przychodziło, żeby kwestionować jego wielkość.
Ale jakoś tak ostatnio przechodze po mieście i stwierdzam, że mniejszy biust
jest chyba lepszy. jak biegasz, nie "skacze ci' jak to maja w zwyczaju duże
biusty. Pozatym mały biust pod koszulak bez stanika reprezentuje sie raczej
efekttowniej niż duży biust takowoż.
Zaraz pewnie mnie niektóry tu 'zlinczują" bo skolei ich punkt widzeia biustów
jest odwrotny, bądź są też zwolennikami natury [czyli nic nie poprawiac,
cieszmy sie z tego co mamy], no ale tak mi sie ostatnio coś zdaje. A że nie
chcę mieć kolejnych kompleksów, zgłaszam sie do was z prośbą:
Dziewczyny! przekonajcie mnie, że się mylę! :):)
pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kira Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: 212.122.214.* 12.07.05, 00:32
      Oczywiście, że małe biusty są lepsze:) Rzecz gustu.
      • Gość: szuwareq Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 00:42
        uh, dziekuje za pocieszenie :P
        • Gość: Nessie Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 01:55
          Operacja pomniejszenia biustu może oznaczać, że nigdy nie będziesz mogła karmić
          piersią. Dla niektórych to mało ważne, dla innych bardzo.

Ja mam 70D i chodzę bez biustonosza, jeżeli mam na to ochotę, a biust prezentuje
          się bardzo dobrze. Nawet uważam, że do niektórych zastosowań jest za mały :) Np.
          do sukienek i bluzek z głębokim dekoltem i bez rękawów.

Poza tym zmniejszenie biustu jest raczej nieodwracalne; jeśli ktoś zwiększa, to
          może wyjąć silikony i już, a po zmniejszeniu nie ma szans na powrót do
          oryginału. No i jak chirurg schrzani sprawę, to tragedia.

No to masz 4 powody, żeby nie zmniejszać. Może wymyślę coś jeszcze :)
          • Gość: kaja Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: 63.167.255.* 12.07.05, 04:45
            duzy biust sie prezentuje dobrze do czasu, bo w koncu opada i wcale nie wyglada
            dobrze.
            zwolenniczka malych biustow.
            • Gość: jolka Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 15:45
              nieprawda! moja mama ma 45 lat. urodzila 3 dzieci, ma biust 75e i ma JEDRNY i
              piekny biust. dbanie o swoje cialo i regularne cwiczenia pod okiem specjalisty
              moga czynic cuda.
            • Gość: iza Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:28
              mały też opada i wysycha - pozostają skórki. Widziałam taki biust w programie
              TV4 "Chcę być piękna"
    • Gość: Awenka79 Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:00
      Ja mam 75B lub czasem kupuję 80B, dobrze się czuję z moim biustem. Są mniejsze i wieksze ale mi odpowiada taki, jak mam.
      Małr biusty tez sa piekne, przykład: Natalia Oreiro
      www.perfectpeople.net/picpage.php3/cpid=97069
      • Gość: alicjaw Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:22
        E tam nie ma co - nic nie rób. Ja mam 75D i to kwestia biustonosza aby nie
        opadał i jest wszystko w porządku. Tez miałam z tego powodu kompleksy ale do
        pewnego momentu. Tak z perspektywy czasu jak siegne pamiecia to zawsze
        jakies "ale" do wygladu mojego 75D miały dziewczyny. A co do facetów - jest ok
        i tak jest dobrze. A chciałabys aby ktos Ci powiedział jak gdzie słyszałam ze
        masz małe jakby ktos napluł i rodzynkiem rzucił. Chyba nie. Dziwczyno nie rób
        nic bo to jest uciązliwe ale dla tych które nie mają takiego. ...
    • Gość: klara Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.4web.pl 12.07.05, 09:26
      Hmmm...Powiem szczerze, wiele moich kolezanek, aby uprawiać sport bandazowało
      piersi elastycznym bandażem i to ył koszmar. Nie da sie ukryć - w bieganiu,
      wspinaczce itp duży biust przeszkadza. Myslę, jednak, że mozna tak sobie obrać
      stanik, że operacja nie bedzie konieczna- w końcu to zawsze ingerencja
      chirurgiczna i coś moze nie pójść po Twojej myśli.
      • tropicielka Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ 13.07.05, 15:55
        Nie wierzę w taką głupotę!!!! mam 75 d , uwielbiam wszelki sporty , biegam
        niemal codziennie i żadnego bandarza nie potrzebuję - wystarczy dobry stanik .
        Może panie w push up-ach biegały???? a kwestia jędrności też w dużej mierze
        zależy od właścicielki - no i nie można się bać mięśni i ćwiczyć i jeszcze raz
        ćwiczyć
    • meanme Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ 13.07.05, 15:00
      No co ty dziewczyno przecież 75B to wcale nie są duże cycki. Ja tam się cieszę
      póki są, bo wiem, że jak schudnę to zostanie mi małe A.
    • Gość: Maggg Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: 194.246.124.* 13.07.05, 15:38
      ja mam 75E i uwazam że jest OK i dobrze sie z tym czuje. Poza tym wszystko ma
      swoje wady i zalety, chodzi o to zeby sie zaakceptować i już. Bez biustonosza
      nie chodzie z powodów oczywistych i tutaj zazdroszcze dziewczynom z małymi
      biustami, ale z drugiej strony mam pieeeekny dekolt o jakim małe biusty moga
      tylko pomarzyć :) Jak chce mieć mniejszy to zakładam specjalny biustonosz
      zmniejszajacy optycznie biust i wyglada naprawde na mniejszy. Dziewczyny nie
      przesadzajmy, jedni są tacy, drudzy inni i nikt nie jest idealny, jakby
      wszyscy byli to na świecie byłoby strasznie nudno :)
      • Gość: Aga Do Maggg!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:46
        Jak chce mieć mniejszy to zakładam specjalny biustonosz
        > zmniejszajacy optycznie biust...
        Błagam,powiedz jaki to biustonosz?
        • edavenpo Re: Do Maggg!!! 13.07.05, 19:51
          Operacja na pomniejszenie biustu jest dosyc skomplikowana i czesto sa po niej powiklania. Jest rowniez
          znacznie drozsza niz powiekszenie biustu. Wez to wszystko pod uwage szczegolnie ze twoj bius jest
          raczej przecietnego rozmiaru - 75B to nie jest duzy biust.
        • kragmel Re: Do Maggg!!! 14.07.05, 06:29
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Jak chce mieć mniejszy to zakładam specjalny biustonosz
          > > zmniejszajacy optycznie biust...
          > Błagam,powiedz jaki to biustonosz?

tzw. minimizer
          coś takiego

• Gość: AgaK Kragmel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:10
            Kragmel- imponuje mi twoja wiedza, naprawdę...
            Dzieki za link
            Pozdrawiam :-)
        • maja.f Stanik zmniejszjący optycznie 14.07.05, 10:13
          Znakomity stanik zmniejszjący optycznie ma Triumph. Poszukaj w sklepach.
          Raczej nie kupuj buistonosza przez internet, to warto przymierzyć...
      • Gość: margaret Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.05, 21:43
        piekny dekolt to kwestia subiektywna, dla mnie biust E jest za duzy i juz..
        zreszta nie tylko dla mnie :), mowie tez o mezczyznach.
        • Gość: Maggg do Agi IP: 194.246.124.* 14.07.05, 12:16
          do margaret: dla mnie E jest akurat i jestem z niego baardzo zadowolona :)Tak
          jak juz pisałam, jedne biusty są takie, drugie inne, a akurat mój facet jest
          zachwycony :) i nie obrazajmy się nawzajem, nie ma ludzi idealnych.

dla Agi: ja kupilałam minimizery w Warszawie w Marksie i Spenserze, pakowane po
          2: biały i czarny (ale sa tez i beżowe) za 120 (albo 160 zl- nie pamiętam)
          komplet. Biust ładnie sie układa i rzeczywscie wygląda na mniejszy. Na lato pod
          dopasowane bluzeczki idealny.
          • Gość: do MAgg marg IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.05, 13:09
            ale to nie ja zaczelam z haslami, jakoby tylko biust E (a moze F, albo G?)
            dawal taki cudny efekt w dekolcie, tylko Ty..no.:)
            fajnie, ze sie cieszysz z b.duzego biustu i , ze jest on ladny, ale nie
            zakladaj z gory, ze ktos kto ma biust np C nie moze miec rownie ladnego
            dekoltu.
            • Gość: Maggg Re: marg IP: 194.246.124.* 14.07.05, 15:50
              no toż przecież napisałam że każdy ma taki, jaki ma i tyle. Najważniejsze to
              dobrze się czuc we wlanym ciele i nie biegać od razu na jakieś operacjie
              powiekszajace/pomniejszające. Przeciez nie napisalam ze jak sie ma C to już
              dekolt bedzie nieładny, mi sie moj dekolt podoba, co nie znaczy ze z biustem A
              będzie beznadziejnie, każdemu według potrzeb, jedni wola rybki, drudzy
              akwarium. I wszytkie biusty maja swoje wady i zalety. I już.
          • Gość: AgaK Re: do Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:05
            Jeszcze raz dziekuję za odpowiedź...i podpowiedź.
            Pozdrawiam ;-)
          • butters77 Re: do Agi 06.08.05, 01:03
            A na mnie te minimisery M&S jakos nie leza:/ Ostatnio przymierzalam cala serie:)
            (rozne fasony i rozmiary), ale przy wszystkich mialam wrazenie, ze.. miseczki sa
            w zbyt duzej odleglosci od siebie:/ Nie wiem,czy tylko ja mam takie
            spostrzezenia.. Wiele moich znajomych poleca te minimisery.. Najlepiej
            oczywiscie samemu ocenic.

Przy okazji polecam forum DLA BIUSCIATYCH:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
    • maja.f Tu chodzi o brak jędrności 14.07.05, 10:17
      > Ale jakoś tak ostatnio przechodze po mieście i stwierdzam, że mniejszy biust
      > jest chyba lepszy. jak biegasz, nie "skacze ci' jak to maja w zwyczaju duże
      > biusty.

Czyli masz problem nie w wielkości biustu, tylko braku jędrności. Skoro to tylko
      75B i Ci skacze...

To się załatwia nie operacją zmniejszania, ale podnoszenia biustu (wycina się
      nadmiar skóry).
    • angelika.tdi Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ 14.07.05, 20:04
      Nie sądzę, aby 75B to był aż taki wielki powód do zmartwień... ;-) Wystarczy
      odpowiednio dobrany stanik i nic nie skacze... Zwłaszcza, że nie mówimy tu
      przecież o misce G. A poza tym nawet biust A może "skakać".
      Pzdr.,
      • Gość: szuwareq Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 21:31
        dzieki dziewczyny za swoje opinie :0 już sie raczej przekonaląm co do mojego
        rozmaru tym bardziej, że jest ktoś, komu tez sie podoba ;) wiecie o co chodzi :P
        dzieki wielkie i pozdrawiam :D
    • Gość: justyna Re: Wolałabym pomniejszyć sobie biust... ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:25
      Daj spokój, nie rób pochopnych głupstw, ja miałam DD w wieku 14 lat, teraz mam 19 lat i miseczki F, ale wcale mi to teaz nie przeszkadza, jeśli chcesz porozmawiać to GG 2011374. papa justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka