Dodaj do ulubionych

ładne stopy

IP: *.toya.net.pl 13.07.05, 22:44
Jak dbacie o swoje stopy? Niektóre babki mają obrzydliwe stwardniałe,
spłaszczone pięty...blee.Jak temu zapobiegacie? co robicie,zeby miec gladka i
mila skore? Mozecie polecic jakies dobre kosmetyki do stóp albo moze jakieś
zabiegi?
Obserwuj wątek
    • Gość: annan_ Re: ładne stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:52
      wystarczy:
      a) nosic wygodne obuwie
      b) moczyc stopki i zluszczac stwardnialy naskorek (np podczas kapieli) - wystarczy pumeks lub tarka. jak ktos musi, moze uzywac peelingu
      c) smarowac stopy kremem, najlepiej przed snem: krem dobrze sie wchlonie
      d) jak najczesciej dac stopom odpoczac: zdjac z nich skarpety, rajstopy, zasznurowane badz szczuplutkie i ciasne obuwie - niech sie naciesza wolnoscia. zwlaszcza teraz, ze jest lato
      e) obcinac paznokcie by nie byly zbyt dlugie, ale uwazac - bo zle obcinanie moze doprowadzic np do ich wrastania. czasem mozna pomalowac, by ladnie sie prezentowaly :)

to chyba wszystko
    • Gość: Gosiaczek Re: ładne stopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:38
      Ja polecam oddanie się w ręce profesjonalisty. Sama miałam ohydne stopy do
      wczoraj, kiedy to po raz pierwszy w życiu zafundowałam sobie pedicure.
      Rewelacja. Zabieg trwał 2,5h zanim Pani pozbyła się wszystkich naleciałości z
      moich 24 lat chodzenia bez pożądnych zabiegów. Efekt jest rewelacyjny. I chodzi
      się o wiele lżej. Buciki nie odparzają, rewelacja!!!
      • julia_roberts Re: ładne stopy 14.07.05, 09:43
        A JEŚLI WOLNO ZAPYTAĆ TO ILE KOSZTOWAŁA TAKA PRZYJEMNOŚĆ???
    • Gość: marta Re: ładne stopy IP: 213.25.198.* 18.07.05, 15:53
      Na pięty polecam tarkę (w niedziele kupiłam oriflame) i NA SUCHO trzyj piety. A
      potem idź i umyj stopy szczoteczką. Miałam paskudne pięty, naprawdę.... a mam
      hmmmmm gładziutkie i delikatne :o) POLECAM Acha jak robiłam to samo podczas
      kąpieli nic mi nie dawało.
    • Gość: anula Re: ładne stopy IP: *.promax.media.pl 18.07.05, 16:38
      moja pielegnacja wyglada mniej wiecej tak:
      najpierw uzywam naturalnego pumeksu, pozniej peeling (z naturalnym pumeksem, No
      36) i na koniec smaruje olejkiem cynamonowym Avon i efekt jest rewelacyjny
      do tego jeszcze recznikiem wycieram skorki wokol paznokci a paznokcie maluje
      bezbarwnym lub pastelowym lakierem, pozdrawiam!
      • Gość: kasia Re: ładne stopy IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.08.05, 15:24
        a zabieg pedicure u kosmetyczki to chyba to samo co mozna sobie w domu zrobic
        samemu w bardzo prosty sposob...?

Mam gladka skore bo uzywam tarki i kremiku ale mam grubsza skorke na granicy
        piety (nie mam ladnie zaokraglonej piety) jak jej sie pozbyc...tarka nic nie
        daje... bo to jest cialo i spilowac sie nie da podobno jak juz sie zacznie z
        tarka i pumeksem to takie rzeczy sie pojawiaja...zgrubienia i tym podobne rzeczy ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka