Dodaj do ulubionych

naturalny samoopalacz

18.08.05, 14:55
Dziewczyny czy moze znacie przepis na kąpiel chyba z kory debu i orzecha
włoskiego ktora przyciemnia skóre??? Wiem ze trzeba pic sok z marchwi, ale
nie mam pojecia co zrobic z korą debu i orzechem wloskim. A moze znacie
jeszcze jakies naturalne sposoby na brązową skore, bo na slonce nie moge
wychodzic, solarium- nigdy w zyciu, a samoopalacze zawieraja mnostwo chemii...
Obserwuj wątek
    • deczi Re: naturalny samoopalacz 18.08.05, 16:31
      Witaj, Kwiatku, i tutaj;-)
      Ziółka zaparzasz zgodnie z przepisem na opakowaniu i albo się nimi polewasz w
      wannie, albo dodajesz w większej ilości do wody kąpielowej. Jeśli masz ciemne
      włosy, to włosy też polewaj - super sprawa.
      Na Ziołach masz już linka do wątku o kąpieli opalającej, ale uprzedzam - nie
      jest to przyciemnienie porównywalne z efektem spędzenia popołudnia na plaży;-)
      pozdr.
      D.
      • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 18.08.05, 17:19
        Hehe witam witam!!! Juz myslalam ze o mnie zapomnialas i nie odpiszesz na forum
        Zioła. Jak juz pewnie zauwazylas staram sie prowadzic zdrowy i naturalny tryb
        życia, a takze staram sie jak moge namowic moją rodzinke do tego. wiem ze na
        szybki efekt nie mam co liczyc, ale mysle ze warto czekac. Moze sok z marchwi-
        pity codziennie przyspieszy efekty, na pewni dam znac jak mi poszlo. Jutro mam
        zamiar zrobic sobie taką kąpiel, a soczek zaraz zrobie w sokowirówce. Dzieki ze
        jestes!!!Naprawde! Mówie to w imieniu wielu osob, ktorym pomogly Twoje porady,
        jak np te dotyczace trądziku. Pozdrawiam mocno mocno
        • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 18.08.05, 17:31
          a i jeszcze jedno wazne pytanie- czym sie smarowac po takiej kąpieli, bo skóra
          na pewno bedzie wysuszona.
          • deczi Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 09:22
            Cierpliwości, cierpliwości, czasem muszę popracować, a pracuję w różnych
            godzinach;-)

Jeśli chcesz się czymś smarować, to polecam naturalne balsamy i olejki.
            Propozycji tu na forum dostatek. A jeśli jeszcze wyrzucisz mydło czy żel do
            mycia z wysuszającymi składnikami, to smarowanie balsamem będzie konieczne
            tylko okazjonalnie. Ja kupiłam sobie krem pod prysznic z hamamelisem DH.
            Niestety, kosztowny i niezbyt wydajny, ale myłam się nim po kilka razy
            dziennie, bo akurat trafiły się te straszliwe upały, do tego czasem smarowałam
            się olejkiem tarninowym, a moja skóra piękniała w oczach. Naprawdę. Niestety,
            krem się skończył, a ja dałam się nabrać na "lawendowy" żel pod prysznic, który
            w składzie nie ma wprawdzie SLS, ale owej lawendy też nie... Jakaś pomroczność
            mnie chyba ogarnęła. Dobrze, że chociaż olejek mi został.
            pozdr.
            D.
            ps. Kiedyś jeszcze czytałam o takim sposobie, żeby zamiast tradycyjnie myć się
            mydłem czy żelem, czasem wleźć do wody z dodatkiem np. oleju z pestek winogron.
            Usuwa zanieczyszczenia ze skóry i dodatkowo ją natłuszcza, zapobiegając utracie
            wilgoci. Ale sama tego jeszcze nie próbowałam.
            • xibalba1 Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 12:41
              Hej!Jeśli chodzi o twarz,to spróbuj dodać do kremu 1-2 krople olejku z
              rokitnika.Nie będzie co prawda efektu jak po chemicznym samoopalaczu,ale skóra
              wygląda zdrowiej.To nie mój "wynalazek",ale sprawdziłam i działa .
              • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 14:26
                Ok na pewno wyprobuje ten sposob, jak tylko zamówie ten olejek. Mam zamiar
                skonczyc wszystkie kremy, balsamy itp i wtedy porządnie wziąc sie za siebie-
                tzn ''naturalnie'', hehe. Najgorsze jest to ze zuwazylam u siebie ostatnio-
                wlasnie w czasie leczenia homeo, ze wyskoczylo mi duzo takich malych
                pryszczyków,zaskórników albo potówek- nie wiem jak je nazwac, ale sa na calym
                ciele, najwiecej na nogach- bleeeeeee. Co z tym zrobic????
            • very_martini Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 13:47
              ja się myję mydłem, niespecjalnie lubię żele w ogóle. Kiedyś sobie zrobiłam za
              dużo owsianki z rumiankiem do buzi i wszystko poszło na ciało i bardzo było
              milutko. Miałam eksperymentować z owsianką, ale przyszła sesja:) Chyba mnie
              natchnęłaś do dalszych eksperymentów.

Balsamów używam rzadko, ale będąc w Anglii zakupiłam sobie w Lushu moje ulubione
              balsamy w kostce - utwardzone masło shea i kakaowe, olejki eteryczne i nic więcej

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatia
              • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 14:21
                Ale super!!! Dzieki dziewczyny. Mam pytanie do Very martini bo wiem ze znasz
                sie na homeopatii- czy teraz kiedy lecze sie homeo to moge zrobic sobie taka
                kapiel i ten rumianek z owsianka, ktory Ty proponujesz???? Czy niebedzie mialo
                to zadnego wplywu??? Moze to glupie pytanie, ale wiem ze nie moge pic zadnych
                ziół- niestety, ale czy moge sie w nich kapac???
                • very_martini Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 14:37
                  Rób sobie na zdrowie, a juz tym bardziej, jeśli poprawi Ci to humor.

16%VOL
                  22%VAT

--
                  takie tam... forum homeopatia
                  • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 19.08.05, 14:53
                    hehe dzieki! Na pewno poprawi mi ot humor, na ktory zreszta ostatnio nie
                    narzekam- czuje sie super, oby tak dalej. pozdrawiam mocnooooooo
                    • asiek_asiekowaty Re: naturalny samoopalacz 29.08.05, 19:22
                      Ja czytalam, ze esencja z herbaty brazuje. I faktycznie. Uzylam pare razy jako
                      toniku, po prostu taka esencja przecieralam kilka razy twarzy, efekt jest
                      wyrazny, ale ja nie lubie tonikow, a maziac sie herbata trzeba szczegolnie
                      dokladnie, zeby nie narobic sobie zaciekow.
                      • kwiatek223 Re: naturalny samoopalacz 30.08.05, 11:41
                        A czy mozna sie w tym wykąpać??? Ciekawa jestem jaki bylby efekt, ktos
                        probowal??? Moze sobie dzisiaj zafunduje taką kąpiel
                    • asiek_asiekowaty PS co koloryzuje wlosy? 29.08.05, 19:24
                      Mam naturalne ciemne, brazowe, ale z lekko rudawym polyskiem, w lecie robia mi
                      sie jasniejsze pasemka w odcieniu blond. I w tym kierunku chcialabym isc:
                      albo "wyrudzic" wlosy, albo je "ozlocic". Domyslam sie, ze ozlocic sie nie da,
                      wiec moze wyrudzic...? Tylko czym i jak...
                      • deczi Re: PS co koloryzuje wlosy? 30.08.05, 09:32
                        Rumianek do płukania? Nie wiem, czy tego już próbowałaś.
                        pozdr.
                        D.
            • asiek_asiekowaty Re: naturalny samoopalacz 29.08.05, 19:26
              Moglabys napisac cos wiecej o tym, czym sie myc i czym sie smarowac? Generalnie
              lubie mydla, moze sa jakies nieszkodliwe naturalne kostki? I cos do smarowania,
              o jakich oplejkach konkretnie mowisz?
              • deczi Re: naturalny samoopalacz 30.08.05, 09:40
                To już kwestia indywidualnego doboru. U mnie doskonale sprawdził się wspomniany
                krem hamamelisowy z DH, olejek z tarniną też DH. Tylko drogi ten krem... Ale
                dobry, bo po samym olejku poprzedzonym myciem ciała w bublowatym żelu nie ma
                takiej ładnej skóry.
                SLS chyba najbardziej wysuszają, ale nie tylko one. Sama jestem ciekawa, jak
                działają naturalne mydełka, czy nie wysuszają jak zwyczajne, toaletowe.
                Zamówiłam sobie jedno z Greenplanet, werbenowe. Podejrzanie niska cena, więc
                miałam wątpliwości, ale sklep ma renomę. Jeśli policja nie przechwyci przesyłki
                (już dzwonili do mnie z poczty, bo jest źle opisana), to w tym tygodniu się
                dowiem.
                Do smarowania może wystarczy Ci jakiś natural balsam. Żadnego jeszcze nie
                próbowałam. Może ktoś inny doradzi.
                pozdr.
                D.
    • neemi Re: naturalny samoopalacz 01.09.05, 18:02
      Ja kupiłam dziś samoopalacz Lavery.Ciekawe jak to zadziała :-)))
      • mgielka83 Re: naturalny samoopalacz 04.01.06, 22:54
        www.phpbbserver.com/phpbb/viewtopic.php?t=1206&mforum=biochemiaurody
        macie potwierdzenie na ten rokitnik:)
      • xiao Re: naturalny samoopalacz 11.01.06, 11:53
        no i jak zadziałało???
    • sprytney_bears Re: naturalny samoopalacz 10.01.06, 20:02
      Jeśli chodzi o sok z marchwi to najlepiej przed wypiciem zjeść np. kromkę
      chleba z masłem, ponieważ karoten jest przyswajalny z tłuszczem i tylko wtedy
      da widoczne efekty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka