rozza 22.08.05, 13:58 Dziewczyny nabiłam sobie kilka paskudnych siniaków. Czy znacie jakieś sposoby, aby szybciej zniknęły??? Prosze pomocy!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tunia Re: SINIAKI :(( IP: *.toya.net.pl 22.08.05, 14:19 ja nabiłam sobie siniaka koszmara tydzien przed ślubem na ręce gdzie nie mogłam go niczym zamalować. POzbyłam się go smarując go kilka razy dziennie na zmianę mascią z heparyną ( bez recepty w aptece) i maścią z arniki (mały biały słoiczek) Taka kuracja znacząco przyspiesza wchłaniane się sińca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: SINIAKI :(( IP: *.stnet.pl 22.08.05, 14:25 Maść z arniką (i chyba z wyciągiem z kasztana). Używać kilka razy dziennie. Od razu po uderzeniu się dobrze by było przyłożyć coś zimnego, lód, coś metalowego, co obkurczyłoby naczynia i zmniejszyłoby rozmiar przyszłego sińca (niestety nie zapobiegło całkiem)- to rada na przyszłośc. Powodzenia w usuwaniu siniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooo Re: SINIAKI :(( IP: *.chello.pl 22.08.05, 18:56 Arnika - masc ARCALEN, ew. nalewka z arniki rozcienczona pół na pol z wodą. zasada jest taka, ze im szybciej potraktuje sie tym siniaka, tym szybciej znika, często da sie w ciągu jednago dnia a częste siniaki sa wynikiem niedoboru: wit. C. Wit. D [słońce] wapnia. czyli rutonoscorbin, jogurt... jeśli nie pomaga moze to oznaczac problemy z krzepliwością krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: SINIAKI :(( 22.08.05, 16:04 też stosowałam maść z arniki, szłu nie ma, ale jednak trochę przyspiesza znikanie, aj generalnie mam straszną tendencję do koszmarnych siniaków i nie ywmaga to u mnie dużej sily uderzenia ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: SINIAKI :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:58 specjalna masc na siniaki Auriderm, bez recepty w aptece. pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia153 Re: SINIAKI :(( IP: *.toya.net.pl 23.08.05, 18:49 tabletki troxeratio 300 (3 x 1 )- to na żylaki ;-), ale mi pomaga i zel (jakikolwiek) miejscowo na zylaki Odpowiedz Link Zgłoś
mahjong Re: SINIAKI :(( 23.08.05, 19:09 W sprawie przykładania zimnych rzeczy do nabitego siniaka, guza etc. - nie można tego robić poniewać opuchlizna cofa sie do środka ciała co może doprowadzić do poważnych konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: SINIAKI :(( IP: *.stnet.pl 23.08.05, 20:52 Opuchlizna nie może ,,cofnąć się do środka ciała". To raz. Dwa, mówimy tu o wylewach podskórnych, zwanych sińcami lub siniakami, i w takim przypadku obkurczenie naczyń krwionośnych jest wręcz wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś