Dodaj do ulubionych

krem na zimę i jesień-cera naczynkowa:)

12.09.05, 14:39
Hej, mam pytanie. Mam cerę naczynkową. W lecie używam Bioderma Flush 50.
Chciałabym też używać czegoś przeciwzmarszkowego- mam 32 lata:)I tu problem.
Jak to zrobić? Czy najpierw krem jakiś przeciwzmarszkowy i jaki, a na to tę
biodermę? Na noc używałam La Roche Posay Active C dla cery suchej- działa
super:) teraz Clarins olejek. jak polączyć pielęgnacje przeciwzmarszczkową z
kremami z filtrem i żeby to jeszcze służylo na poprawę naczynek?
Dzięki za porady.
Obserwuj wątek
    • wojtow Re: krem na zimę i jesień-cera naczynkowa:) 12.09.05, 14:44
      Ja od dawien dawna używam kremików ERIS-a, np. na jesień i zimę półtłustego.
      • agmusz Re: krem na zimę i jesień-cera naczynkowa:) 12.09.05, 14:46
        Dzięki, ale mi też chodzi o filtry stabilne:)A za Eris nie przepadam- dla mnie
        za mało tluste są:)Bo nie dość, że naczynka to sucha cera.
    • justa_79 Re: krem na zimę i jesień-cera naczynkowa:) 12.09.05, 15:11
      też mnie interesuje takie połączenie i wyczytałam, że retinaldehydy działają
      przeciwzmarszczkowo i jednocześnie wzmacniają naczynka - zatem na noc np.
      Ystheal+, Diroseal, Diacneal. same filtry oczywiście też chronią naczynka i
      działają przeciwzmarszczkowo. na dzień pod krem z filtrem możesz używać wit. C
      w kroplach (cera sucha) lub serum na jej bazie (cera mieszana) - działanie
      antyrodnikowe i wzmocnienie naczynek.
      • agmusz :) 12.09.05, 15:17
        A ten Ystheal nie za mocny dla mnie? A ew. Active C dla suchej a na to
        Bioderma? Moze tak być, czy za dużo grzybków w barszczu?
        • Gość: Joasiak Re: :) IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 12.09.05, 19:27
          Diacnealu nie polecam na naczynka, bo ma kwas glikolowy i może podrażnić
          naczynka. A Ystheal nie powinien być za mocny, może początkowo podrażniać i
          wysuszać co wrażliwsz cery, ale to przejściowe.
          a połączenie Active C + Bioderma to bardzo dobry zestaw, bo wit.C wzmacnia
          działanie filtrów.
          pozdrawiam
          • agmusz Re: :) 13.09.05, 12:35
            A po jakim czasie od nałożenia np. Active C powinnam nakładać Bioderme Flush?
            Czy można od razu? A podkład?
            • Gość: olka 74 Re: :) IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 13.09.05, 14:12
              własnie wrocilam z zakupow. Wiek podobnie jak Twoj - 31:):) cera naczynkowa
              wrazliwa pierwsze zmarszczki mimiczne,cera mieszana, palę (wiem że fuj). Od
              kilku miesiecy uzywałam Avene Ystheal +( jak dla mnie bomba) . Ale lubie zmiany
              i dzis pod wplywem konsultantki w aptece zakupilam serie Svr Hydracid alpha na
              noc z kwasami a na dzien hYDRACID C . Zestaw wydaje sie byc obiecujacy. Skusilam
              sie jeszce na serum Flavo C ktore mam stosowac na dzien pod krem. Na wizażu
              opinie są niezłe. Zastrzezenia gó..e do wydajniości.Kierowałam sie tym, co
              "trzydziestce" jest niezbedne: kwasy, retionol, witamina c, zabraklo jedynie
              blokera, no ale idzie jesien. Za klika tygodni opisze wrazenia.
              pozdrawiam
              • Gość: 30+ Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:40
                przy cerze naczynkowej nie poleca sie używania kwasów AHA ! mogą podrażnić
                naczynka , przy cerze naczynkowe polcea się kwasy PHA ewwentualnie BHA
                tak więc z SVR Hydracid alpha byłabym ostrożna, poza tym myślę, że takie
                zestawienie nie będzie dobre do cery suchej (za słabe nawilżenie)
    • Gość: maryjane tylko ziaja oliwkowa IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 13.09.05, 14:36
      całą poprzednią zimę przetrwałam dzieki oliwkowemu kremowi ziaja, cena ok 2,5
      zł - 4zł
      rewelacja, na usta, na policzki,nawet dłonie, tłusty, dobrze się wchłania,
      świetnie chroni

mieszkam w górach, gdzie zimy sa naprawde srogie:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka