Dodaj do ulubionych

dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota??

IP: *.elpos.net 13.09.05, 09:46
ze sredniej polki :) moze znacie jakis ktory warto polecic??
Obserwuj wątek
    • Gość: perelka Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? IP: *.elpos.net 13.09.05, 09:48
      przepraszam za blad brazujacy mialo byc :)
      • Gość: xxx Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:03
        Avonu- puder brazujacy w kulkch badz prasowany.. cena przystepna,ale warto
        poczekac na promocje bo przeciez teraz jesien idzie wiec beda wyprzedawac takie
        kosmetyki, chyba... no i Oriflame rowniez w kulkach.. a tak to Bourjois sa
        dobre ale drozsze.pzdr
    • dorotazu Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? 13.09.05, 10:39
      SENSIQUE ma całkiem spoko puder brązująco rozświetlający (dostępny w sieci
      NAtura) za ok 11 zl. Ja jestem z niego bardziej zadowolona niz z tych kuleczek
      Avonu
      • Gość: www Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:44
        Vipera- sporo dziewczyn sie nim zachwycało i ja też dołaczam sie do grona. Cena
        16zł.
        • Gość: Frutelka Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:02
          astor brazujacy cena wlasnie srednia:)
    • Gość: netka Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.laczpol.net.pl 13.09.05, 12:11
      ja polecam puder w kulkach firmy WIBO za ok 20 zl.uzywam praie codziennie a mam
      go juz pół roku więc jest bardzo wydajny
    • Gość: len Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 12:29
      Ważną cechą takiego pudru jest nie tylko, czy ładnie wygląda po nałożeniu, ale
      jak długo utrzymuje się na twarzy. Ja testowałam już kilka pudrów, między
      innymi ten Avonu. Rzeczywiście daje fajny naturalny efekt, można też dobrać
      odpowiedni odcień do karnacji poprzez usunięcie kuleczek niepożądanego koloru,
      niestety na twarzy jest bardzo krótko. Byłam z niego zadowolona, dopóki nie
      przejrzałam się kiedyś na dwie godziny po zrobieniu makijażu - po pudrze nie
      było śladu. Trudno nosić przy sobie pędzel i pojemnik z pudrem, poza tym cechą
      dobrego kosmetyku jest trwałość i jego jakaś niezawodność, brak konieczności
      częstego kontrolowania stanu makijażu i dokonywania poprawek. To jest niestety
      cecha wielu kolorowych kosmetyków takich jak róż i puder brązujący - kiepska
      trwałość. Zwróć na to uwagę przed zakupem, chociaż to nie będzie łatwe. Często
      niestety metodą prób i błędów trzeba dokonywać wyborów.

Pozdrawiam!
    • chinka_czikulinka Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? 13.09.05, 15:53
      polecam saharę firmy joko-ok 14 zł
      niestety trudno go dostać :-/
      Długo się utrzymuje i starcza na baaaaaaaardzo długo!!!
    • Gość: dorist Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.chello.pl 13.09.05, 16:04
      Bardzo dobry jest puder brązujący Vipery. Używam go od lat. Cena bodajże ok. 14 zł.
      • Gość: olunia Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:40
        polecam tez Vipera- tani, wydajny, trwaly, kolor naturalny, drobinki nie za
        duze, ogolnie- zero minusow:)
    • Gość: perelka Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? IP: *.elpos.net 13.09.05, 22:19
      oj chyba zle sie zrozumialysmy dla mnie srednia polka to jest od 40 - 60 zl jak na puder. w puder za 14 zl jakos nie wierze ze spelni moje oczekiwania :)
      • lhasa1 Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? 13.09.05, 22:35
        purer brazujacy w kulkach ART DECO jest bardzo dobry. świetnie rozświetla i
        brązuje jednocześnie. mam go ok roku i jest około połowy więc wydajny.
        kosztuje ok50zł(wkład bo z pudełkiem 90 ale lepiej kupić sam wkład i wsypać do
        innego pudełka..:)
      • Gość: len Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 22:37
        Mogę Ci polecić ten puder:

www.allegro.pl/show_item.php?item=64099672
        Nie wiem, jaka będzie cena końcowa, ale pewnie zamknie się w przedziale 60-100
        zł. Możesz spróbować wziąć udział, jeżeli za 60 zł jesteś gotowa kupić. Używam
        tego pudru, kupiłam właśnie na tej aukcji za około 70 zł + koszty przesyłki,
        puder na pewno będzie bardzo wydajny, jest trwały, ma delikatne złote drobinki.
        Właściwie trudno nazwać to drobinkami, bo jest to po prostu delikatny połysk,
        puder jest bardzo miałki, więc nie można dostrzec drobinek. Ja jestem
        zadowolona z zakupu.

Pozdrawiam!
      • Gość: annavika Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:39
        Uwierz! Polecam Viperę. Myslałam tak jak ty, że niska cena z pewnością
        odzwieciedla niską jakość. To nie dotyczy tego pudru. Kończę właśnie kolejne
        opakowanie i na pewno zakupie następne. WARTO!
        • charlotta_lotta Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? 13.09.05, 23:55
          14 zł to nie duzo, mozna zaryzykowac i kupić :)

ja uzywam revlon - skinlight - jestem b. zadowolona :) cen akolo 5 dych ;-)
      • inecita Re: dobry puder brazujacy z drobinkami zlota?? 16.09.05, 11:16
        L'Oreal Glam Bronze
    • Gość: Kinia Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.h.strato-dslnet.de 14.09.05, 00:11
      Polecam TERRACOTTA FRESH BRONZING GEL - np. odcien Naturel 01 firmy GUERLAIN.
      Wprawdzie to puder w zelu i dosc drogi, ale probowalam juz najrozniejsze
      rzeczy: od najtanszych do najdrozszych i ten jako pierwszy spelnil moje
      oczekiwania. Po nim nie potrzebujesz pudru sypkiego, skora sie nie swieci,
      tylko delikatnie blyszczy (zlotymi drobinkami) i do tego masz prawie caly dzien
      piekna "opalona" cere. Przejdz sie do "Sephory" lub "Douglasa" i wyprobuj ten
      zel uzywajac testera, to sie sama przekonasz, ze to rewelacja. Zamiast dwoch
      tanich - zainwestuj w siebie i kup jeden, ale naprawde super!
      Pozdrawiam.
      • Gość: kinga044 Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.05, 08:34
        Ja polecam ORIFLAME od wielu lat go uzywam,jest cudny,daje swietny efekt zlota
      • justa_79 Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? 16.09.05, 11:13
        Kinia, a czy ten żel się nie ściera?
        • Gość: Kinia Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.h.strato-dslnet.de 16.09.05, 12:13
          Naturalnie, ze po 8 godz. nie wyglada Twoja twarz tak cudnie jak po 2 godz.
          zaraz po uzyciu.
          Wlasciwie jak wycisniesz z tubki, to wyglada jak puder, ale jak tylko zaczyna
          go rozprowadzac po twarzy, to zauwazysz, ze staje sie jakby przezroczysty jak
          zel. Uzywam go juz cale lato i jestem b. zadowolona. Jest super dla osob, ktore
          nie bardzo lubia sie opalac - tak jak ja - lub chca "przedluzyc" letnia
          opalenizne. Proponuje wyprobowac tester. Ja musze srednio po 6-8 godz poprawic
          makijaz - mam skore mieszana. Czy sie sciera - nie tak szybko. Naturalnie
          zakladajac golf proponuje uzycie jedwabnej chustki, aby makijaz i zel sie nie
          tak szybko starly i nie pozostawily sladow na ubraniu.
          Justa_79, mam pytanie do Ciebie: czy uzywasz dobrych kremow z tej sredniej lub
          wyzszej polki? Jesli tak, to jakie? Szukam czegos nowego, godnego
          polecenia...
          • justa_79 Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? 16.09.05, 13:15
            pytam, czy żel się nie ściera, bo miałam wprawdzie z niższej półki (Avon) i
            ścierał się i wałkował niemiłosiernie, więc się zastanawiałam, czy każdy żel
            brązujący tak ma. ale Twój opis wygląda zachęcająco. a co do kremów, to nic
            ciekawego Ci nie polecę, bo nie śledzę nowości rynkowych, na dzień używam
            blokera, a na noc krem do cery mieszanej z Nu Skin :)
      • Gość: Miya Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:33
        Kinia, nakladasz go na podklad?
        • Gość: Kinia Terracotta najlepsza na lato! IP: *.h.strato-dslnet.de 16.09.05, 12:27
          Po umyciu twarzy zawsze najpierw nakladam krem pod oczy i krem na dzien (latem
          sztyft Vichy i krem Oligo 25). Ten zel-puder jest super latem. Jesienia i zima
          uzywamy raczej troche ciezsze i tlustsze kremy i wtedy na pewno bedzie sie
          scieral. Wyjatek: imprezy i sylwester.
          Obecnie na jesien przymierzam sie do kupna ID Lancoma - moja kumpela twierdzi,
          ze to rewelacja! Podobno swietnie sie dopasowuje sie do cery, tak ze wogole nie
          widac, ze masz jakis puder, bardzo naturalnie. Na razie poprosilam o probke, bo
          znow to kosmetyk z tej wyzszej polki. Zobacze jaki efekt...
    • Gość: :) Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:16
      Ja też polecam już wyżej wspomnianą Saharę firmy Joko, używam ponad rok i
      jestem bardzo zadowolona ale skoro upierasz się że tanie= do d... to cóż
      spróbuj może kulek Oriflame- też są dobre
      Pozdro!
    • zuzu2004 Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? 14.09.05, 10:29
      to ja polecam Isadora, w duzym plaskim pudelku przypominajacym opakowanie od
      plyty CD, naklada sie go pedzelkiem, bardzo delikatny i ladny, ja jestem
      zadowolona, koszt okolo 80pln.

Kiedys mialam puder brazujacy o konsystencji lekko kremowej do nakladania
      gabeczka, firmy Orlane, rewelacja, kosztowal okolo 100pln ale to bylo chyba 5
      lat temu, starczyl mi chyba na 3 lata ale to bylo dopiero cudo, zastepowal
      samoopalacz na twarz i dekolt. Niestety chyba juz tego nie produkuja, chyba ze
      wiecie cos o tym kosmetyku, chetnie bym go kupila znowu a opakowanie bylo
      dokladnie takie jak w Isadorze tylko zolte :-)
      • Gość: zuziarozia Re: dobry puder bronzujacy z drobinkami zlota?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:31
        max factor- dla mnie najlepszy
        miękki, delikatnie błyszczy, nie pozstawia smug, bardzo wydajny
        mam tylko zastrzeżenia co do trwałości, ale i tak wytrzymuje na twarzy pół dnia
    • Gość: asiek_asiekowaty Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazujacego IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 11:53
      Jak, w ktorych miejscach i jaka ilosc pudru rozprowadzacie, zeby wygladac
      naturalnie? Jak sie nalozy za malo - nie widac efektu, jak sie nalozy wiecej -
      szyja odcina sie bialoscia, jak sie na lozy na szyje plus ewentualnie dekolt -
      brudzi sie bubranie. :/
      • Gość: Kinia Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.h.strato-dslnet.de 16.09.05, 12:39
        Dobry puder wlasciwie nie powinien byc za bardzo widoczny, ale przeciez nie
        kazdego stac na te drozsze kosmetyki. Ale najpierw pierwsze pytanie: Chodzi Ci
        o puder sypki czy plynny?
        Plynny - naloz najpierw opuszkami palcow na twarz i szyje i dobrze rozprowadz.
        Potem wez malutka, zwilgotniona gabeczke z minimalna iloscia fluidu i jeszcze
        raz sprobuj rozprowadz puder po twarzy, potem jeszcze raz opuszkami palcow.
        Wiem troche zabawy z tym, ale wtedy nawet ten najtanszy puder dobrze sie trzyma
        i nie wyglada jak maska.
        Sypki lub w kamieniu nakladaj zawsze duzym pedzlem (ale prosze nie za duzo
        pudru na pedzelku, bo inaczej twarz wyglada nie naturalnie jakby posypana maka)
        Powodzenia...
      • Gość: len Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 12:54
        Ja używam pudru brązującego jak różu, czyli nie na całą twarz, a więc szyja u
        mnie się nie odcina. Mam raczej odwrotny problem, że naturalny kolor mojej szyi
        jest ciemniejszy, niż naturalny kolor mojej twarzy, karnację na szyi i reszcie
        ciała mam ciemniejszą, niż twarzy i w innym trochę odcieniu. Tak czy owak,
        puder kładę na policzki, na środek mniej więcej i pociągam w stronę uszu-skroni
        (ale to zależy od kształtu twarzy, gdzie się go nakłada). Trochę może na czoło
        pacnę, przy nasadzie włosów. Rczej staram się oszczędnie, bo puder ma te
        cholerne drobinki, które prawdę mówiąc już mnie zaczęły denerwować. Najbardziej
        nienaturalnie wygląda twarz obsypana drobinkami :) Wydaje mi się, że taki
        puder - perłowy lub z drobinkami, nie nadaje się do udawania opalenizny i
        aplikowania na całą twarz, a tylko do akcentowania niektórych jej partii.

Pozdrawiam!
      • Gość: Kinia Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.h.strato-dslnet.de 16.09.05, 13:25
        Sorry! Nie doczytalam dobrze pytania! Podobnie jak "len" uzywam pudru
        brazujacego tylko i wylacznie jako "zastepce" rozu. Wlasciwie moge sie do
        odpowiedzi forumowiczki "len" dolaczyc - nic dodac nic ujac.
        • Gość: zia Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:58
          max factor brązujący ze złotymi drobinami,rewelacja
          • Gość: zia Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:00
            dodam,że w kamieniu icena ok. 40zł.
            • Gość: Aga Re: Pytanie techniczne o nakladanie pudru brazuja IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 18:32
              Max Factor robi smugi i jest pomarańczowy :(

Dla mnie idealna jest Vipera, ale nie brązujący tylko collage-delikatniejszy od
              brązującego. Ma delikatne drobinki i nadaje odcień ładnej, naturalnej
              opalenizny. Kosztuje ok 15 z. Rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka