Dodaj do ulubionych

co na opuchnięte oczy???

23.09.02, 12:10
Moim problemem są oczy, które puchną po kilku łzach. Wiem, ż radą jest
powstrzymanie się od płaczu, ale niestety mało skuteczną. Jak pojawiają się
emocje typu złość, smutek, to ryczę jak bóbr. No i potem mam problem albo do
następnego dnia, albo przez jeszcze kolejny. Wyglądam jak chomik i żadne
okłady z lodu czy rumianku nic nie pomagają. Może znacie jakieś kremy, które
powodują znikanie opuchlizny z powiek?
Obserwuj wątek
    • essie Re: co na opuchnięte oczy??? 23.09.02, 12:47
      Mam podobny problem, u mnie wystarczy niedospana noc i mam napuchnięte powieki. Nie znam niestety
      żadnego cudownego kremu, ale u mnie niezłe efekty dają okłady ze świetlika lub ze zwykłej herbaty. Kilka
      minut z wacikami na oczach i problem prawie z głowy. Jeśli jednak ktoś zna dobry krem likwidujący obrzęki-
      przyłączam się do prośby Izy.
      • Gość: thea Re: co na opuchnięte oczy??? IP: 62.99.160.* 26.09.02, 19:47
        Na moje opuchniete oczy niestety zadne swietliki, herbaciane oklady ani zimne
        kompresy nie pomagaja :(
        Po wyprobowaniu sporej ilosci roznych kremow i maseczek pod oczy moge polecic:
        Termal S Vichy - na dzien/na noc (w formie lekkiego, troche kleistego zelu, ale
        wchlania sie dosyc szybko) ewentualnie zel pod oczy Clarins (chociaz Vichy jest
        rownie skuteczny a chyba troche tanszy).
        Model Lift Yeux Diora - raczej na noc, bo nie trzyma sie na nim makijaz. Ja go
        stosuje tylko "awaryjnie" i dla wzmocnienia efektu likwidowania obrzekow
        aplikuje schlodzony w lodowce; moze troche szczypac i powodowac uczucie
        sciagniecia na poczatku stosowania, ale jest wyjatkowo skuteczny.
        pozdrawiam, t.
        • Gość: sisi Re: co na opuchnięte oczy??? IP: 195.116.133.* 27.09.02, 22:29
          Thermal S Vichy to chyba nie jest krem pod oczy, tylko do twarzy.Ale moze sie
          myle? Kiedys go chyba uzywalam, jesli dobrze pamietam. Czy on pomaga na
          opuchniete oczy?
    • iza76 Re: co na opuchnięte oczy??? 26.09.02, 19:21
      Dziewczyny naprawdę nie znacie fajnych kremów pod oczy? Doradźcie!!!!!!!!
    • Gość: elve Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.netland.gda.pl 26.09.02, 20:22
      ja też polecam Ci thermal S yeux. Akurat na opuchliznę jest świetny - drenaż
      jest natychmiastowy i zamias worów masz wklęsłe pod oczami :) fakt, trochę się
      klei, ale daje radę wytrzymać. powodzenia.
      ja za to nie mogę znaleźć nic skutecznego na moje błękity i foilety pod
      oczami...
      • Gość: saxony Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 26.09.02, 20:24
        to moze antigravity clinique...

poszdrawiam.s.
        • Gość: elve Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.netland.gda.pl 26.09.02, 22:29
          ba! ale skąd mam wziąc kasę? jestem na przymusowym urlopie, a stypendium na
          razie nie doszło...
          może spróbuje w przyszłym miesiącu.
          • anexxa antigravity 26.09.02, 23:40
            elve, jesli oszczedzasz kase, polecam zakup na ebayu,
            moze nawet mniejszej ilosci tzn 5 ml (to jest gwp). mnie
            starcza na... nie wiem, bo uzywam od miesiaca i chyba nie
            dotarlam do polowy, a nie ograniczam sie do dwoch
            kropeczek kremu tylko laduje ile wlezie.

xx.
            • Gość: elve Re: antigravity IP: *.netland.gda.pl 27.09.02, 00:58
              dzięki za radę. jakoś powoli się zbieram do debiutu na ebayu. może to mnie
              przyspieszy.
              pzdrv
    • iza76 Re: co na opuchnięte oczy??? 26.09.02, 23:34
      Dzięki za odzew.!!!Dziewczyny a gdzie najtaniej można kupić kosmetyki Vichy? Bo
      ceny w aptekach też znacznie się różnią. Znacie tanie apteki w Warszawie?
      • Gość: justy Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 22:35
        Z tanimi to róznie bywa: w każdej aptece są rzeczy tańsze niż gdzie indziej i
        droższe. Na pewno można założyć, że drożej jest w aptekach zlokalizowanych w
        centrach handlowych.
        • wikka Re: co na opuchnięte oczy??? 28.09.02, 18:39
          Tani, dobry, skuteczny - żel pod oczy odżywczo-kojący z serii AA Oceanic. W
          małej (30ml), białej tubce, kosztuje kilka-kilkanaście złotych (nie pamietam
          dokladnie ile, bo mam go już kilka miesiecy - jest b. wydajny). Stosuje po
          płaczu i po nocy, jest naprawde b. dobry. Nigdy nie byłam specjalnie uczulona
          na kremy, więc na temat uculen po tym kremie osobiście sie nie moge
          wypowiedzieć, ale poleciłam go mojemu starszemu, który ma wrażliwe oczy i
          bardzo sobie go chwali.
          Pozdrawiam
          • Gość: elve Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.netland.gda.pl 28.09.02, 19:25
            w sumie to mi przypomniałaś, że ja też mam krem pod oczy AA w słoiczku
            (plastikowym, żeby nie było...) i jest całkiem dobry. nie wiem jak działa na
            łzy, ale na pierwsze zmarszczki i zmęczone oczy jest niezły.
            • Gość: Mrufka Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 20:31
              Podpisuje sie pod zelem Termal S Vichy, nie tylko likwiduje opuchlizne, ale tez
              jej zapobiega.

Mrufka.
    • Gość: kluba1 Re: co na opuchnięte oczy??? IP: *.we.client2.attbi.com 30.09.02, 23:43
      iza76 napisała:

> Moim problemem są oczy, które puchną po kilku łzach. Wiem, ż radą jest
      > powstrzymanie się od płaczu, ale niestety mało skuteczną. Jak pojawiają się
      > emocje typu złość, smutek, to ryczę jak bóbr. No i potem mam problem albo do
      > następnego dnia, albo przez jeszcze kolejny. Wyglądam jak chomik i żadne
      > okłady z lodu czy rumianku nic nie pomagają. Może znacie jakieś kremy, które
      > powodują znikanie opuchlizny z powiek?

Zwykly chlodny z lodowki ogorek w grubym plasterku polozyc na oczy, odpocac tak
      kilka minut i nie tylko pomaga na zaczerwienienie i opuchlizne ale rownoczesnie
      nawilza skore(np. herbata wysusza). Powodzenia !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka