Dodaj do ulubionych

szampon koloryzujacy loreal casting a włosy????

02.02.06, 18:40
Czy ktoś sie może orientuje czy można używac tego szamponu na włosy które
ponad rok temu były rozjaśniane balejagem?????I czy jest warty polecenia.Czy
nie ma po nim odrostow jak to piszą w internecie????
Obserwuj wątek
    • ewelka233 Re: szampon koloryzujacy loreal casting a włosy? 03.02.06, 13:54
      Hmm...ja jestem raczej za,niż przeciw,po Castingu włosy są naprawde zdrowe i
      świetnie wygladają,no i kolor reczej wychodzi taki jak na próbkach,ale mimo ze
      to szampon koloryzujacy to niestety robią się odrosty.

Dysortografik:)
      • bieta0 Re: szampon koloryzujacy loreal casting a włosy? 03.02.06, 13:58
        Mam włosy siegajace za łopatki czy wystarczy mi jedno opakowanie,bo słyszałam
        że jest bardzo wydajne.Pytanie w jaki sposób farbować włosy aby kolor byl w
        miare rownomierny,dodam iz do polowy mam swoj naturalny kolor a połowa włosów
        jasniejsza po baleyagu ,który byl robiony ponad rok temu.Czy może mam najpierw
        nałożyc na te jasniejsze włosy czy raczej na ciemniejsze?????
        • ewelka233 Re: szampon koloryzujacy loreal casting a włosy? 03.02.06, 14:10
          A na jaki kolor chcesz farbować?
          Ja mam włosy do połowy pleców,ale dosyć rzadkie i wystarcza mi jedno opakowanie.
          Najlepiej zawsze nakładać od góry,czyli czubka głowy.I przetuść je troszkę,przed
          farbowaniem.

• bieta0 Re: do ewelka233 03.02.06, 21:07
            Witaj.właśnie dzisiaj kupiłam szampon koloryzujący loreal-casting nr 24(NOYER
            brąż).Umyłam włosy bez dawania odżywek i teraz odczekam kilka dni aby włosy
            przetłuścić tak jak mi napisałaś.Zastanawiam sie tylko nad jednym.W jaki sposób
            ten szampon położyc na włosy,gdyż połowa wlosów to moj naturalny kolor(bardzo
            zblizony do tego koloru (loreal-casting 24)i zależy mi aby druga połowa
            włosów,która jest w jasniejszym kolorze wyrownala sie kolorem z moim
            naturalnym.Czy radzisz mi polożyc ten szampon od razu na cale włosy i odczekać
            równe 15 minut????Nie mam doswiadczenia w tej sprawie.Pozdrawiam
    • ewelka233 Re: szampon koloryzujacy loreal casting a włosy? 04.02.06, 12:41
      No Hej!Ja miałam podobnie,gdy pierwszy raz farbowałam włosy Castingiem(nawet na
      ten sam kolor :) ),góre miałam brązową a dół blond.Zaczęłam normalnie od czubka
      głowy i dopiero na końcu te jaśniejsze końcówki,i wiesz musze Ci napisać że
      złapało naprawde świetnie.Ale lepiej trzymać farbę na głowie 25 minut,bo 15 to
      troszke za krutko.

• ewelka233 aha...jeszcze coś... 04.02.06, 12:52
        Pisze o tych 25 minutach,bo ostatnio nakładał mi Casting fryzjer,bo byłam akurat
        przed ślubem i bałam się że coś źle nałoże i będą niedociągnięcia.On trzymał mi
        farbe 25 min.mówił że 15 to stanowczo za krótko,ale w sumie na pierwszy raz
        mozesz spróbować 20 min.
        Aha i nie zapomnij o nałożeniu tej odżywki dołaczonej od szamponu,po nij włosy
        wygladają naprawde świetnie.
        Pozdrawiam.

• bieta0 Re: do ewelka233 04.02.06, 16:54
          Powiedz mi prosze ,jakiego koloru używasz????Kupiłam nr 24( NOYER brąż)na forum
          wizarz dziewczyny piszą że wychodzi duzo ciemniejszy niz na opakowaniu.Czy te
          25 minut zacząć dopiero liczyc od momentu gdy farba będzie juz połozona na
          calych włosach????????
          • ewelka233 Re: do bieta0... 04.02.06, 17:08
            Obecnie używam 37 MANGUE(miedziana głęboka czerwień),jestem z niego bardzo
            zadowolona,zawsze wychodzi taki jak na próbkach w sklepie.Ale przez pewien okres
            również stosowałam 24 NOYER(brąz)i nawet na tych jaśniejszych włosach świetnie
            złapał.Moze jak na pierwszy raz to spróbuj potrzymać farbę 20 minut,jeśli
            obawiesz się że wyjdzie zbyt intensywny kolor.
            Tak,czas zaczynasz liczyć dopiero po nałożeniu całej farby na włosy.
            Powodzenia w farbowaniu:)

• bieta0 Re: do ewelka233 04.02.06, 19:12
              Dzieki za wszystkie odpowiedzi,powiedz mi tylko czy bardzo ciemny wyszedl Ci ten
              kolor 24 Noyer brąż????
              • ewelka233 Re: do ewelka233 04.02.06, 20:13
                Dosyć ciemny braz,ale jaśniejszy od czekolady,i nie wpadał w czerń,co się często
                zdaża w przypadku stosowania szamponów koloryzujac firmy Palette.
                Mi się bardzo podobał kolorek i znajomym też:)

• oksana.zarewicz Re: szampon koloryzujacy loreal casting a włosy? 05.02.06, 20:33
      odrosty pojawiają się w każdym przypadku, niezależnie od tego, czy jest to
      koloryzacja szamponem czy farbą, ponieważ włosy ciągle rosną i już po miesiącu
      widoczne są odrosty ok. 1 cm.
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka