IP: *.joint.eu.org 24.11.02, 11:09
b.pilnie poszukuje info nt.wypelniania ubytkow przypomocy zelu lub laseru-
czy jest to az tak duza roznica w stosunku do znieczulenia miejscowego?
i prosze tez o ew.adresy dobrych dentystow w Krakowie
z gory wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Point Re: dentysci IP: *.ksk.net.pl 24.11.02, 13:05
      Niewielka różnica, jeżeli chodzi o ból (jeżeli robi to porządny dentysta), a
      trwałość plomby światłoutwardzalnej jest większa.
      Mam takiego megazaufanego, ale 60 km od Krakowa (a co za tym idzie połowę
      tańszego). Daj znać, jeżeli jestes zainteresowana.
      • Gość: magda Re: dentysci IP: *.joint.eu.org 24.11.02, 14:09
        wielkie dzieki za szybką odp.
        proszę o ten kontakt-moze skorzystam(zależy w kt stronę te 60)i przykładowe
        ceny.
        nawet na sam dźwięk wiertła słyszany w poczekalni ciarki mnie przechodzą i stąd
        ten problem :)
        • Gość: kropka Re: dentysci w polsce i za granica IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.02, 20:18
          Wtrace moze kilka slow, bo niedawno bylam u dentysty w niemczech. Jestem bardzo
          pozytywnie zaskoczona. Mialam w dolnej szczece 2 zeby z ogromnymi dziurami, w
          polsce jednego zeba chciano mi wyrwac, a okropnie nacierpialam sie przy
          plombowaniu drugiego. dodam, ze bylo to ok 6-7 lat temu. Tyle to czasu nie
          chodzilam do dentysty, po prostu panicznie sie balam takiej wizyty, od dziecka
          kojarzylo mi sie to z wielkim bolem i stresem. No ale w koncu sie dalam
          przekonac i udalam sie tutaj w niemczech do gabinetu stomatologicznego. Jeeej,
          bylam w szoku, juz sam wystroj nieco sie roznil, wszystko super nowoczesne, w
          ciagu jednej wizyty zrobiono mi najpierw rentgen, potem wypelnilam ankiete (czy
          jestem w ciazy, czy krwawia mi dziasla, czy biore jakies leki itp..) nastepnie
          zdecydowalam sie na wypelnienie zebow sztucznym materialem o kolorze zeba nie
          zawierajacym metalu. Dostalam znieczulenie o smaku truskawkowym, i co o dziwo
          cale wiercenie, czyli ta najmniej przyjemna czesc programu trwala zaledwie 5
          min i to obydwu zebow, po tych 5 minutach mialam wlozone wypelnienie i jeszcze
          oszlifowano mi i to koniec. Aha, pierwszy raz nie bylo meczenia sie z wacikami
          czy nadmierna slina, bo asystentka specjalnym przyrzadem jakby odkurzala
          nadmiar sliny. Nie wiem jak to wyglada u nas w polsce, ale w niemczech bylam
          naprawde zadowolona i wiecej w naszym kraju nie pojde do zadnego dentysty, juz
          nawet z racji innych przyrzadow, przypominajacych jakies maszyny do tortur. Nie
          wiem, moze sie myle, bo nie znam w polsce prywatnych drogich gabinetow, ale
          stracilam zaufanie do naszych stomatologow.
          pozdrawiam
          • sublustris Re: dentysci w polsce i za granica 25.11.02, 03:04
            Kropeczko, w Polsce takie same cuda techniki juz maja! W prywatnych
            gabinetach to zrobia i znieczulenie i rentgen, nawet nie musisz wstawac z
            fotela i jeszcze zdiagnozuja takie wielkoformatowe zdjecie na monitorze
            komputera, ktory podjedzie do Ciebie.
            Nie trzeba sie bac tylko isc.
          • sublustris Re: dentysci w polsce i za granica 25.11.02, 03:08
            Sliniaki jednorazowe(to cudo od nadmiaru sliny)tez maja:-)
            Swoja droga, 6 lat???
            Pozdr.
            • Gość: lulea Re: dentysci w polsce i za granica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 08:59
              polecam gabinet "Dobry dentysta" na Klinach Nowych w Krakowie ( 4 przystanki
              mod borkufałęckiego), super nowoczesny gabinet, miła pani z talentem w rekach -
              mam slicznie naparwionego ZŁAMANEGO zeba - dwójkę !!!!!
              Za 70 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka