Dodaj do ulubionych

biala kurtka i podklad - pomozcie!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 12:04
w powietrzu pachnie juz wiosna a ja mam dylemat: otoz kupilam sobie bardzo
fajna biaa kurtke, w sam raz na taka pogode jaka mam dzisiaj za oknem, ale...
ta kurtka ma tak zwana stojke, a ja mam na calej twarzy przebarwienia po
tradziku, ktore poki co musze ukrywac :(
i teraz problem: nie chce miec kurtki brudnej od razu od podkladu, a z kolei
bez podkladu sie nie rusze z domu. na ulicy tez widuje dziewczyny w bialych
kurtkach/szalikach, i nie sa one wybrudzone podkladem (a niestety, widac ze
jednak jest ta dziewczyna umalowana) - co mi radzicie? oczywiscie zdaje sobie
sprawe, ze nie ma idealnego podkladu, ale wystarczy mi taki, ktory nie bedzie
od razu zostawial kolorowej otoczki na kurtce...

PS: do tej pory uzywalam rimmel natural sensation i bylo by fajnie, gdyby ten
inny podklad tez byl mniej wiecej o takich wlasciwosciach jezeli codzi o
krycie (czyli sredniokryjacy)

pozdrawiam i oczekuje dobrej rady
Obserwuj wątek
    • Gość: Anita Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.61.133.61.generic-hostname.arrownet.dk 24.03.06, 12:08
      A moze po prostu sproboj uzyc apaszki na szyje? To chyba najprostszy sposob.
      Pozdrawiam
      • Gość: wiosenna Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 12:10
        no tak, ale przy wiekszej temperaturze w apaszce jednak sie robi zbyt cieplo
        wiec to jest rozwiazanie na krotki okres :(
        • mikams75 Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! 24.03.06, 12:55
          jak bedzie za cieplo na cienka apaszke to bedzie tez za cieplo na kurtke :-)
          • skorpionica11 idz na solarke i problem z glowy a nie tone pudru. 24.03.06, 13:05
            uzywac :)))
            • Gość: brunetka Re: idz na solarke i problem z glowy a nie tone p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:48
              kiedys tez miaalm taki problem, a teraz uzywam podkladu REVLON Colortsay Natural
              ( ta wersja z pomka lzejsza) i nie brudzi :) i dobrze kryje, tylko cena ok 60-70zl
              • marutka2 Podkład 24.03.06, 15:00
                Polecam podkład Loreala Invaluable (nie sćiera się i nie przynajmniej na
                początku nie brudzi, jest trwały). Z doświadczenia jednak wiem, ze bez apaszki
                sie nie obejdzie. Nie ma takich podkladów, które nie pozostawiają żadnych
                śladow. Chyba, ze permamentne...
                • Gość: jo Re: Podkład IP: *.chello.pl 24.03.06, 17:28
                  Infallible chyba... Hy hy hy... 8/
                  • Gość: capuccino_days Re: Podkład IP: *.aster.pl 25.03.06, 10:34
                    jeśli to infallible, to spróbuj go wcześniej z próbki może - to pierwszy
                    kosmetyk w moim życiu, który mi tak podrażnił skórę i w dodatku nie za bardzo
                    chciał się zmyć - do pracy musiałam iść w gustownym pąsowym kolorze, drapiąc
                    się nieustannie
                    zdaję sobie sprawę, że to kwestia indywidualnej reakcji, ale radzę najpierw
                    wypróbować na małym kawałku skóry
                • albertyna666 Re: Podkład 25.03.06, 18:44
                  Bezwartościowy podkład i permaMentny makijaż. I to wszystko jeszcze z apaszką. taaaaa.
                  • justa_79 Re: Podkład 28.03.06, 14:09
                    raczej bezcenny, to zupełnie co innego niż bezwartościowy :D
              • jade.fox Re: idz na solarke i problem z glowy a nie tone p 25.03.06, 00:19
                Jeszcze trwalszy i mniej brudzący jest stary Colorstay bez pompki.
          • Gość: Kasiula Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:54
            Odradzam solarium. Lepiej mieć "tonę" podkładu i nieco przybrudzoną kurtkę, niż
            straszyć w niedalekiej przyszłości głebokimi zmarszczkami. Wtedy nie pomoże
            żaden puder, żeby to przykryć.
    • nessie-jp Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! 25.03.06, 02:01
      Ja zmywam "stójkę" kurtki gąbką po każdym powrocie do domu...
      • Gość: mati Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:46
        robię tak samo , czystą szmatką zmoczoną w zimnej wodzie .
    • Gość: melba Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:52
      Ja ani z białymi kurtkami, ani nawet z golfami nie mam problemu, bo po pierwsze
      używam podkładów które nie migrują z twarzy ;)po drugie zawsze starannie
      dobieram odcień, więc moge nakładać podkład równo do linii szczęki i nie ma
      szans, żeby odcień się odcinał.
      • Gość: monika Re: biala kurtka i podklad - pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:04
        kup sobie podklad ktory nie pozostawia sladow na ubraniu np loreal infillable.
        lancome teint idole ultra. nie koncz podkladu na lini szczeki bo to i tak nic
        nie da a bedziesz miec maske na twarzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka