Gość: eli IP: *.mnc.pl 19.04.06, 22:38 Dziewczynki, pomóżcie - jak się wymawia nazwę tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:40 właśnie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:40 z akcentem na o Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: Guinot - jak się wymawia 19.04.06, 22:41 czyli to pewnie z francuskiego? Po 2,5 roku nauki stwierdzam (niestety), że nie jest mi pisane nauczyć się tego języka... a szkoda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:43 tak, z francuskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.mnc.pl 19.04.06, 22:44 Z akcentem na "o"? Na pewno tak? Przez "g", nie przez "ż" - żino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:48 na o, gdyz we francuskim w większości słów akcent pada na ostatnią, z tego co pamiętam;) Na pewno prze G. We francuskim Ge, Gi czyta sie jako Ż. Inne jako G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 22:50 No chyba, że sie jakoś przyjęło, że się czyta inaczej;) Ale zgodnie z zasadami j.fr. Guinot. pzdr Tak mi sie skojarzyło troche z innej beczki. Najwięcej róznych wymów to słyszalam H&M, hehe. A Zara malo kto u nas "poprawnie "wymawia, ale to jakoś nie razi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.mnc.pl 19.04.06, 22:57 Dzięki wielkie :) Z akcentem na "o" to wiem - pytałam dla potwierdzenia, ale zanim wysłałam, już pojawiła się Twoja odpowiedź, której nie zdążyłam przeczytać - dlatego wyszło, jakbym nie dowierzała :) A jak się wymawia "Zara", skoro wspominasz? Bo ja normalnie, tak jak się pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.chello.pl 19.04.06, 23:06 Zara jest marką hiszpańską i oni tam ZA wymawiają cos jak th w angielskim,takie jakieś f dziwne.Nie wiem, jak to ładnie określić ewentualnie s(zależy od regionu) czyli Sara lub teoretycznie lepiej /th/ara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimi Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:56 a jak sie wymawia esprit?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femme Re: Guinot - jak się wymawia IP: *.noname.net.icm.edu.pl 20.04.06, 12:46 espri Odpowiedz Link Zgłoś