Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi-Oriflame

06.07.06, 06:49
Kupiłam na Allegro brązujące perełki. Ale czuję że z nimi jest coś nie tak.
Gdzie na opakowaniu macie datę ważności? Bo u mnie jest coś co ją przypomina
EX0606. Czy tak oznaczona jest data ważności w Oriflame?
poza tym perełki mają taki chemiczny dość nieprzyjemnmy zapacgh. tak ma być?
Obserwuj wątek
    • anetka191 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 07:57
      nie wiem czy to data ale moje mają napis EX1008, kupione w zeszłym roku a
      zapachu nie mają prawie żadnego. kupione w oriflame.
      Pozdrawiam,
      • gocha500 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 08:55
        tak ex0606 to data waznosci!!!!niestety jak widac do czerwca tego roku!!!!!!
        anetka191 ty masz waznosc do pazdziernika 2008 roku!
        pracowalam w orifie i wiem co nieco o ich oznaczeniach.
    • chicarica Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 09:00
      Dokładnie. EX - od "expiry". Kupiłaś sobie perełki które właśnie się
      przeterminowały, a biorąc pod uwagę fakt że starczają na 2 lata codziennego
      używania, to w zasadzie możesz je wyrzucić do śmieci. Zwłaszcza ten zapach jest
      wskazówką, że kulki są stare i zjełczałe.
      Lepiej kupuj od konsultantów, w razie czego zawsze możesz zwrócić albo wymienić
      towar, a poza tym raczej będzie świeży, bo konsultanci przeważnie zamawiają
      dopiero gdy mają zamówienie od klientki.
    • justa_79 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 10:28
      zgadza się, data ważności to czerwiec 2006. tak to jest, jak się kupuje na
      allegro.
      • ona-inka Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 10:30
        hej zareklamuj tutaj na forum tego "dobrego sprzedawce"
        • czekoladka-pistacjowa Re: Pomóżcie mi-Oriflame 06.07.06, 14:06
          No tak...
          Dziękuję Wam za informacje. Teraz będzie zapewne walka o zwrot pieniędzy.
          A tak długo się zbierałam aby je kupić a tu takie coś :(

sprzedawca to halinka-1955
          • czekoladka-pistacjowa Re: Pomóżcie mi-Oriflame 07.07.06, 06:53
            Czy mam szanse na odzyskanie pieniędzy?
            Może ktoś miał już taką sytuację i udało się?
            • eighth Re: Pomóżcie mi-Oriflame 07.07.06, 20:15
              Wlasnie zajrzalam na Allegro w przedmioty wystawione przez Halinka-1955.
              Tylko jeden komentarz negatywny, ale jakze wymowny! Koniecznie dodaj swoj -
              wiekszosc powina sie dowiedziec ze ta pani handluje przeterminowanym
              kosmetykiem! Az mnie korci zeby wyslac pytanie do sprzedajacego z zapytaniem o
              date waznosci wystawianych przez nia kosmetykow.
              • lilac_wine Re: Pomóżcie mi-Oriflame 09.07.06, 10:36
                napisz do niej, może nie bedzie taką zołzą i Ci albo wymieni albo odda pieniądze
                :) no i następnym razem kupuj u konsultantki, zawsze możesz bez problemu zwrócić
                albo wymienić.
                • czekoladka-pistacjowa Re: Pomóżcie mi-Oriflame 09.07.06, 18:16
                  Niestety . Nie mam szans na jakie kolwiek porozumienie z tą kobitą. Kłamie w
                  żywe oczy że sprzedała mi puder z terminem ważności 08.2007r.
                  I w dodatku wystawiła mi negatyw tylko za to że ja wystawiłam negatyw.
                  Ale się naciełam.

W każdym bądź razie ostrzegam Was przed sprzedawcą o nazwie HALINKA-1995.
                  • searena Re: Pomóżcie mi-Oriflame 09.07.06, 20:19
                    Napisz o tej sprawie do Allegro. Oni się dosyć przejmują nieuczciwymi
                    sprzedawcami, chyba sporo spraw jest ściganych przez policję. Zawsze możesz
                    spróbować, może jej konto zablokują czy coś.
                    • anula36 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 09.07.06, 21:14
                      niestety niezbyt sie przejmuja- zablokuja konto to otworzy nowe. Napisac bym
                      napisala ale bez wielkich oczekiwan.
                      Jesli nie musisz nie kupuj na allegro kosmetykow.
                      • searena Re: Pomóżcie mi-Oriflame 09.07.06, 23:20
                        Ale aby otworzyć konto na Allegro trzeba dostać informację do domu z hasłem,
                        podać adres i wszystkie dane. Jesli oni mają trochę oleju w głowie nie powinni
                        pozwolić otwierać tej samej osobie 2 konta, jeśli jest podejrzana o oszustwo. Ja
                        bym napisała, to nic nie kosztuje.
                        Ja nic nie kupuje na allegro, własnie dlatego że się boję.
                        • anula36 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 00:36
                          podajesz adres : rodzicow, dziadkow, ciotki,natrzeczonego, sasiada itp
                          niestety nie ma skutecznej metody na walke z oszustami z Allegro - sama
                          wojowalam z kupujaca oszustka.
                          Napisac - tak. Liczyc na cud wplywu portalu na sprzedajaca - nie.
                          Ja kupuje i sprzedaje - ale staram sie byc uczciwa i kupowac tylko to czego
                          jakos ne moge upolowac w realu.
                          • czekoladka-pistacjowa Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 10:10
                            Ja też kupowałam i sprzedawałam na Allegro. Dostałam od niej pierwszego
                            negatywa i to niesłusznie. To przykre że są ludzie którzy są tacy nieuczciwi.
                            Gdyby miała za grosz honoru wlepiła by mi najwyżej neutralny komentarz. A nie
                            negatyw. Wpłaciłam jej pieniądze w tym samym dniu w którym podała mi nr.
                            konta., odebrałam przesyłkę. To chyba nie zasłużyłam na negatyw prawda?

Jak Allegro zainterweniuje napiszę na pewno.

pozdrawiam upalnie
                            • asiek_asiekowaty Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 10:19
                              A co wpisala w komentarzu? Jak uzasadnila negatywa? Wyslij jej zdjecie pudelka
                              kulek z data waznosci, ciekawe, jak zareaguje.
                              • anula36 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 10:28
                                teraz to juz jest nie do udowodnienia - jak udowodnisz ze to to samo pudelko???
                                • czekoladka-pistacjowa Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 14:46
                                  W komentarzu napisała że nie odpowiadałam na jej meile i że proponowała mi
                                  zwrot towaru. A data ważności pudru to 08.07.
                                  Bzdura.
                                  Tak czy owak odeślę jej ten puder. I tak nie jest mi potrzebny przeterminowany.
                                  • justa_79 Re: Pomóżcie mi-Oriflame 10.07.06, 15:10
                                    zrób najpierw zdjęcie i wyślij do allegro albo wrzuć na jakiś darmowy serwer, a
                                    link do zdjęcia umieść w odpowiedzi na negatywny komentarz, który Tobie
                                    wystawiła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka