Dodaj do ulubionych

regulacja brwi

IP: *.statsbiblioteket.dk 01.11.01, 11:21
Jak to zrobic aby nie bylo opuchlizny i nie bolalo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: regulacja brwi IP: *.acn.waw.pl 01.11.01, 14:20
      Dobrze jest regulować brwi wieczorem, najlepiej po ciepłej kąpieli lub wręcz
      zrobieniu "parówki" na twarzy. Skóra jest wtedy rozpulchniona i włoski łatwiej
      wychodzą, a przez noc znika ewentualne zaczerwienienie czy podrażnienie.
      Skuteczne jest też przyłożenie czegoś zimnego (np. owiniętych w chusteczkę
      kostek lodu) do brwi tuż po depilacji. Trzeba też dbać o czystość i
      dezynfekowanie pincetki, bo przez brak wystarczającej higieny najłatwiej o
      jakieś zakażenie. Możesz też wybrać się do kosmetyczki, która fachowo i
      prawidłowo wyreguluje Ci brwi, potem już tylko będziesz musiała robić drobne
      retusze. I pamiętaj, że NIE WOLNO usuwać włosków nad łukiem brwiowym, bo można
      poważnie uszkodzić któryś z nerwów (wzrokowy? dokłądnie nie wiem).
      Pozdrawiam
      • Gość: dora Re: regulacja brwi IP: *.statsbiblioteket.dk 01.11.01, 18:14
        Sliczniedziekujezaodpowiedz. Ale mi naprawde topo prostu boli, moze jest jeszcze jakis inny sposob?
        Kosmetyczka, no wlasnie, ona mnie zmaltretuje...
        • qna1 Re: regulacja brwi 05.11.01, 21:46
          Ona Cie nie zmaltretuje, a zreszta zawsze nawet po regulacji brwi dobra
          kosmetyczna powinna Ci zrobic delikatny masaz okolic luku brwiowego i twarzy.
    • Gość: kaha Re: regulacja brwi IP: 194.175.243.* 06.11.01, 09:14
      Nie martw się, że z początku Cię boli. Ja reguluję sobie brwi już od 7 lat
      samodzielnie w domu i robiłam to też wielu moim koleżankom. Wszystki zgodnie
      twierdzimy, że po jakimś czasie nie odczuwa się już bólu. Ja na dobrą sprawę
      nie czuję już nic przy epilacji... Także może będzie to dla Ciebie jakieś
      pocieszenie. Acha - no i te kostki lodu - używaj ich przed epilacją a nie po bo
      one mają właśnie za zadanie "zamrozić ból".
      "Cierp ciało - piękną być się chciało" - coś za coś!
      Powodzenia.
      Kaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka