Dodaj do ulubionych

kwasy na allegro

12.02.07, 23:58
witam
zauwazylam na allegro kwasy w takich malych ampulkach-sa przerozne od
owocowych po glikolowy.
-czy ktoras z was uzywa moze takich w zabiegach domowych?

a moze to kiepski pomysl???
jesli tak to prosze o wybicie go z glowy
Obserwuj wątek
    • woman287 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 07:30
      ja kupiłam....
      ale nic nie napisze bo zaraz odezwą sie wszystkie "sceptyczne" jak ostatnim
      razem............
      zakrzyczą mnie a raczej zapiszą
      że reklamuje,
      że sprzedaję,
      że kopernik była kobietą
      i marie skłodowska curie też !!!
    • ala-81 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 07:37
      używam do kuracji domowej żelu o 5% stężeniu kwasu glikolowego z Dermiki, na
      efekty dopiero czekam. Mnie poleciła kosmetyczka i kupiłam ten żel właśnie u
      niej. Na etykiecie jest napisaneaby " preparat uzywać wyłącznie pod kierunkiem
      licencjonowanej kosmetyczki lub lekarza", dlatego myślę ze samodzielne
      stosowanie to żły pomysł
    • ala-81 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 07:42
      przejrzałam allegro i dziwię się że do domowych kuracji - bo pewnie tak w
      większości jest - ludzie kupują kwasy 50%, skoro 30% stosuje się już w gabinecie
      • mata811 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 09:35
        A jaki problem nałożyć kwas na brzuch i poleżeć z nim pare minut w domu. To samo robi kosmetyczka. Nic złego się nie stanie-wystarczy obserwować skórę czy za mocno sie nie czerwieni.
        • ala-81 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 09:49
          ja nakładam na twarz, nei brzuch :) jakoś o twarz bardziej się boję, może na
          brzuch bym zaryzykowała? :)
          • mata811 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 10:52
            hehe no rzeczywiście, impulsywnie odpisałam, bo ja chodze do kosmetyczki na takie zabiegi, ale na brzuch, rzeczywiście twarz jest bardziej delikatna. Pozdrawiam
    • ala-81 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 09:57
      przecież do głębokiej eksfoliacji trzeba najpierw przygotować skórę
      • zaneczka Re: kwasy na allegro 13.02.07, 18:53
        witam
        a ktore z tych kwasow maja najmniejsze stezenie?
        i czy to problem przygotowac buze pod taki...kwas...
        strasznie mnie to neci,jesli ktos probowal to prosze o szersze rozpisanie sie
        • ala-81 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 19:17
          radziłabym Ci wybrac się jednak do kosmetyczki. Kwasów nie można stosowac na
          ranki, ropne zmiany, chyba też nie na kazdy przerost tkanki. Mam taki przerost
          tkanki na policzku, ale to może mi się nawet zmniejszyć po kwasach. Lepiej aby
          Cię najpierw dokładnie obejrzała, nie eksperymentuj :)
        • justa_79 Re: kwasy na allegro 13.02.07, 20:17
          zaczyna się zawsze od niskiego stężenia kwasów. w warunkach domowych nie radzę
          stosować kwasu glikolowego w stężeniu wyższym niż 10-12%.
          • zaneczka Re: kwasy na allegro 14.02.07, 19:26
            woman-napisz prosze o tych swoich zabiegach,a przede wszystkim jak to robilas i
            jaki byl efekt-i jakie kwasy
            dwa lata temu robilam zabieg kwsami u dermatologa i bylam bardzo zadowolona-
            chcalam sobie zrobic w tym roku ale ciagle pracuje,a jak nawet mam wolne to
            jezdze na szkolenia-po tamtych kwasach buzia dwa dni wracal mi do normy-a teraz
            dwa dni to dla mnie marzenia
            stres mnie tak zjadl przez zime, i hektolitry kawy,ze przydaloby sie cos zrobic-
            bo marnie wygladam
            i jeszcze ta klimatyzacja
            czytalam artukul od justy-czuje,ze to dla mnie-ale jak to sobie zrobic samemu
            zeby potem wyjsc do ludzi i nie odstraszac

• kasia3013 Re: kwasy na allegro 15.02.07, 19:38
      hej.
      ja bym nie ryzykowała. ja chodzilam na kwasy do salonu kosmetycznego i po kilku
      zabiegach moja buzia nie miala zadnej plamki a i male blizny mi poschodziły. nr
      tel salonu 022-498-22-09
    • phase2 Re: kwasy na allegro 16.02.07, 21:31
      Ja używam i bardzo sobie chwale, ale.... nie z allegro! Ampułki sprzedawane na allegro po 11-12 zł, tak naprawdę kosztują ok.3-4zł w sklepach internetowych, np
      www.eversun.pl/kosmetyki_abacosun/61amp-biologico-aha--procent-koncentrat-eksfoliacyjny-x-ml.html
      • anna9636 Re: kwasy na allegro 17.02.07, 07:40
        ja miałam robione kwasem miggałowym ale byly to zabiegi w gabinecie
        kosmetycznym. jestem bardzo zadowolona. i pamietajcie nie mozna chodzic na
        solarium bo plamy wyskoczą.
        • paola_j Re: kwasy na allegro 18.02.07, 23:34
          A możesz napisać coś więcej o tych zabiegach? Ile ich było? W jakim stanie była
          Twoja cera "przed" i w jakim jest "po" tej kuracji? Też się właśnie nad tym
          zastanawiam bo mam dość nic nie dającego mi oczyszczania u kosmetyczki
          tradycyjną metodą.
          • kasia3013 Re: kwasy na allegro 24.02.07, 08:12
            ja byłam na 5 zabiegach kazdy po 100 zł raz w tygodniu. ale rezultet był super.
            wczesniuj miałam lekko brazowe plamki od opalania na buzi i po tych zabiegach
            wszystko mi zeszło nawet jak mialam male blizny to tez mi poschodziły. naprawde
            polecam. warto zrobic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka