Dodaj do ulubionych

Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+...

21.05.07, 16:28
.. do cery tłustej polecacie? odstawiłam tabletki i zaczyna cera sie tłuscic.
uzywałam diacneal avene, ale za miesiac jade do bułgarii, wiec przstałam
stosowac ten krem. na dzien stosuje fluid bioderma z filtrem 50+ i cera sie
swieci niemiłosiernie. potrzebuje silnie matujacego wpudru czy to sypkiego zy
w kompakcie. Kończy mi sie Clinique, zakupiłam Bourjous ten pastel teint,
kolor 64 ROSE i po nałozeniu bezposrednio na filtr tworza sie różowe
plamy.Jak nakładam na sucha partie twarzy, to kolor jest oki, ale jak na
filtr to tragedia. Co radzicie nakładac moze jakis sypki puder? Miałam
Rimmela silky rose, ale mi sie skonczył, poszłam kupic, ale akurat nie było w
drogerii i sie skusiłam na promocje Borjouis i teraz żaluje. Acha kupiłam
jeszcze matujacy Rimmellla, ale jest troszke jescze za ciemny stosuje jedynie
na policzki. Wiec przydałby mi sie jasny puder jako podkladowy. W miare
normalnej cenie.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 21.05.07, 16:39
      idealna do filtrów, świetnie matująca, jasna i w przystępnej cenie:
      tinyurl.com/oa9vy
      • monia816 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 21.05.07, 16:41
        I justa stosujesz ta skrobie? Mozna ja uzywac bezposrednio na filtr?
        • justa_79 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 21.05.07, 16:58
          tak, stosuję, można stosować na filtr, nie destabilizuje filtrów i matuje o
          wiele lepiej niż zwykłe pudry. na nią można nałożyć inny puder już tylko dla
          dodania koloru, bo skrobia jest biała i daje płaski efekt.
          • monia816 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 21.05.07, 17:22
            O to super. To kupuje w takim razie od razu 2 opakowania. I nakladasz pędzlem?
            Czy moze gabka?
            • justa_79 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 21.05.07, 19:21
              gabką nie, bo myślę, że mniej równomiernie rozprowadziłaby skrobię na twarzy.
              pędzlem - tak, jak puder sypki.
              • monia816 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 22.05.07, 14:34
                Zakupiłam od razu 2 sztuki. Co polecasz jescze na mazidle, np cos do cery
                tłustej, skłonnej do wyprysków? A ten jedwab proszek fajny jest?
                • justa_79 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 22.05.07, 14:51
                  jedwab można mieszać właśnie ze skrobią, aby ulepszyć jej właściwości (jest
                  taki puder jedwabny Hauschki, skład to właśnie gł. skrobia i jedwab; ostatnio
                  b. trudno dostępny). osobiście jedwabiu nie używałam, bo wprowadzono go do
                  oferty, jak już miałam zapas skrobi ;)
                  • k-aja Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 22.05.07, 15:23
                    Hauschka juz chyba powrocil ;) widzialam nowa dostawe na AquaVitae.
                    Ze swojej strony moge tylko dodac, ze wazne jest zeby odczekac dobre 20-15 minut
                    po nalozeniu filtra i przypudrowaniu (obojetnie czy pudrem, czy skrobia). Jak
                    filtr wsiaknie w skore to nie robia sie wlasnie te placki. Kiedy zaczynalam
                    swoja przygode z filtrami, to nakladalam na filtr od razu Hauschke i tez robily
                    mi sie plamy, szczegolnie kiedy filtr nie byl do konca rownomiernie
                    rozprowadzony. W miejscach gdzie bylo go wiecej puder sie poprostu przyklejal.
          • gika_gkc JUSTA_79 23.05.07, 10:18
            justa_79 napisała:

> nie destabilizuje filtrów

co to znaczy, że się filtr destabilizuje??
            czy każdy puder lub inny kosmetyk nałożony na filtr będzie go destabilizował??
            będę wdzieczna za wyjaśnienie :))
            • justa_79 Re: JUSTA_79 23.05.07, 10:24
              są substancje, które destabilizują Parsol, jeden z filtrów. większość pudrów je
              zawiera, skrobia nie. oznacza to osłabienie ochrony, bo po pewnym czasie filtr
              przestaje działać. filtry Avene nie zawierają Parsolu, więc na nie można
              nakładać każdą kolorówkę. inna kwestia to osłabienie ochrony poprzez nałożenie
              czegokolwiek na filtr - makijaż, możliwość starcia filtra itp.
              • gika_gkc dziękuję :) 23.05.07, 11:13
      • dzikoozka Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 22.05.07, 16:10
        a czy to nie zapycha porów?
        • k-aja Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 22.05.07, 16:56
          skrobia? Nie. :)
          • monia816 Re: Jaki puder w kompakcie na tłusty krem SPF 50+ 23.05.07, 09:39
            No to rozumiem, bo ja rano nakladam filtr i po rau minutach na niego puder.
            Stad pewniew filtr nie działał i zstad piegi.
            Ale wracajac do teamtu zakupiłam teraz krem oirflame z SPF 30, tak polecany na
            forum uroda. I on nie wydaje sie taki tłusty jak te filtry z Biodermy czy la
            roche Possay. Ja odstawiłam Aven Diacneal, bo za miesiac bede nad morzem
            czarnym. Wiec teraz bede stosowac przez jakis czas SPf 50+, a później przerzuce
            na Spf 30 oirflame. i pytanie co mozna stosowac na wypryski latem, przy duzym
            słońcu? Benzacne może byc?
    • somewhere_tonight jakie proporcje Dry Flo i jedwabiu? 23.05.07, 09:50
      czy jest określona recepta na sporządzenie pudru z jedwabiem? i czy do takiego
      skrobiowego - jedwabnego kosmetyku mogę dodać cynamon>? czytałam na wizażu, że
      można tym uzyskać efekt brązujący :)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka