odchudzajacasie 10.06.07, 11:52 bede wdzieczna za odpowiedz bo juz nie wiem co robic. jestem otyla i chcialabym zaczac sie ich pozbyc jednoczenie odchudzajac sie ale wstydze sie isc do kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 10.06.07, 12:04 u kosmetyczki nie pozbędziesz się głębokich rozstępów. idź do lekarza (dermatolog estetyczny/chirurg plastyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzajacasie Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 10.06.07, 13:01 hmm slyszalam ze metoda laserowa jest najlepsza. ktos moze wykonywal ten zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 10.06.07, 13:51 ja nie ale zrobie to po drugim i ostatnim dziecku. na razie wystarczy przypalic na sloncu i robia sie koloru skory i jakos da rade Odpowiedz Link Zgłoś
ninka301 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 10.06.07, 14:41 Ja w ciazy zdobyłam ich mnóstwo...i są dosyć głebokie. Pani dermatolog powiedziała ze mozna spróbować jakimis kwasami to wypalać - a że jam cieżko znosić ból to czekam na kolejne cuda medycyny. smaruję sie kosmetykami marki eveline- działaja bardzo dobrze. Ponadto słyszałam ze jest bardzo dobry balsam z serii thermoline- ale nie wiem jak z faktyczna skutecznością bo jeszcze nie zdążyłam kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzajacasie do ninka301 10.06.07, 19:03 a jakich kremow eveline uzywasz i co to znaczy ze dzialaja dobrze? splycily je??? Odpowiedz Link Zgłoś
ninka301 Re: do ninka301 15.06.07, 21:59 odchudzajacasie napisała: > a jakich kremow eveline uzywasz i co to znaczy ze dzialaja dobrze? splycily > je??? Serum eveline- ten w białym opakowaniu z zielona zakrętką. Tak - po pierwsze sie splycają - aczkolwiek nie spodziewaja sie super szybkich efektów i blakną:-))Niestety nadal widać.. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzajacasie Re: do ninka301 15.06.07, 22:27 ja mam ten rozowy, szkoda ze wczesniej nie odpisalas to kupilabym i ten z zielona zakretka. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka301 Re: do ninka301 16.06.07, 08:02 odchudzajacasie napisała: > ja mam ten rozowy, szkoda ze wczesniej nie odpisalas to kupilabym i ten z > zielona zakretka. ale tez z różową jest chyba własnie tylko na rozstępy - moze będzie lepszy.Daj zznac proszę czy cos zmieni?Ide niebawem do kosmetyczki wlaśnie w sprawie tych roztepiuchów to moze coś mi nowego powie-to z pewnoscia dam znac.Trzymaj sie mocno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
andziawawa1 Re: do ninka301 25.07.07, 19:33 ja mam obydwa kremy firmy eveline ale na razie efektów nie widze... (po prawie miesiącu stosowania) a wiecie coś na temat jakichś zabiegów ?? chciałabym sie szybko pozbyć tego koszmaru! wiecie ile to kosztuje i gdzie można to zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: do ninka301 17.10.07, 19:35 Ja właśnie sprawdzam najnowszą linię Ziaji, tą czarną (bo czarne zawsze wyszczupla tak?:)). Mam 'Reduktor cellulitu - serum drenujące' i 'reduktor rozstępów - krem'. Zobaczymy co warte:) Miałam z Kolastyny taki krem w zielonej tubce ale nie polecam, guzik mi dał. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Można się ich pozbyć - 26.07.07, 02:39 zabiegi TCA są bardzo pomocne. TCA to kwas trójchlorooctowy kopiuję ze strony: www.laser-medica.szczecin.pl/peeling-chemiczny/ i"istnieją różne stężenia TCA: od 10% do 50%; stężenie użytego do peelingu TCA dobiera lekarz wykonujący zabieg, najczęściej są to stężenia w zakresie 20-35%, za pomocą szpatułki zakończonej bawełnianym wacikiem rozprowadza się preparat na całej złuszczanej powierzchni, po 1-3 minutach od aplikacji pacjent odczuwa nieprzyjemne doznania pod postacią uczucia pieczenia i palenia skóry; można zminimalizować te odczucia stosując wentylator bądź też schłodzone woreczki z żelem tzw. cold pack, w tym czasie obserwujemy zbielenie naskórka, co świadczy o prawidłowej reakcji skóry nieprzyjemne doznania mijają po kilkunastu sekundach - kilku minutach; zależy to od osobniczej wrażliwości skóry, można ponownie zaaplikować 1-3 warstw TCA, zwłaszcza w miejscach, w których zależy nam na największym efekcie, można też zastosować niewielki ucisk dla zwiększenia penetracji TCA; W jakich sytuacjach wskazany jest peeling TCA: plamy przebarwieniowe, piegi, posłoneczne uszkodzenia skóry, powierzchowne zmarszczki, atroficzne blizny potrądzikowe; Po peelingu TCA: bezpośrednio po zabiegu skóra jest zarumieniona z widocznymi miejscami zbielenia, po kilku minutach nie widać zbielenia, natomiast skóra robi się wygładzona, właściwe złuszczanie rozpoczyna się po ok. 2-3 dniach od zabiegu, skóra zmienia barwę na kolor brązowy, pacjent ma uczucie posiadania „skorupki” na skórze, następnie dochodzi do powolnego złuszczania się naskórka - proces ten trwa kolejne 3-4 dni, nie wolno zdrapywać płatów złuszczającego się naskórka! sprzyja to powstawaniu przebarwień i/lub blizn, w okresie złuszczania najczęściej pacjent musi pozostać w domu (3-4 dni) - można to rozwiązać wykonując peeling w środę lub czwartek, wówczas najintensywniejszy proces złuszczania przypada na weekend; Kolejne zabiegi (4-6) z użyciem TCA wykonuje się w odstępach ok. 4- tygodniowych." inne linki: www.infoplasticsurgery.com/facial/peels/TCApeels.html www.skinsite.com/info_tca_peels.htm www.acne.org/tca-peel-reviews/231/page1.html --------- HUZAR SZUKA DOMU www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34772 Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties sklepowe kosmetyki nie usuną rozstepów 26.07.07, 02:42 ponieważ rozstępy sa bliznami - można je tylko i wyłącznie złuszczać... co inengo przeciwdziałanie - np. w ciąży. Poczytajcie o rozstępach tutaj: www.wizaz.pl/forum/showthread.php? t=144128&highlight=Rozst%EApy warto też poczytać o masażach - www.wizaz.pl/forum/showthread.php? t=39149&highlight=Rozst%EApy Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: sklepowe kosmetyki nie usuną rozstepów 26.07.07, 17:18 hej, ja slyszalam ze na rozstepy swietny jest zabieg neoderma. To ziolowy zabieg zluszczajacy. Poszukaj wpisow na tym forum, dziewczyny mowily ze rozstepy znikaly po paru zabiegach. W mniejszym miescie mozna ten zabieg zrobic juz za 150-200zl. Niektore salony chca 300zl, wiec warto poszukac tanszego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
margaret_76 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 29.07.07, 10:17 Rozstępy to blizny w strukturze tkanki łącznej zbudowanej głównie z kolagenu. Powstają w głębszych warstwach skóry. Tak naprawdę z rozstępami ciężko walczyć. Peelingi złuszczą warstwę naskórka i mogą zmniejszyć widoczność blizn. Peeling jest też dobrą okazją na zastosowanie preparatów ze składnikami stymulującymi syntezę kolagenu. Niestety kosmetyki na rozstępy z dużą zawartością składników aktywnych są dość drogie. ------------------------ www.CzystaPrzyjemnosc.pl naturalne składniki do kosmetyków domowych Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 29.07.07, 21:44 Czytalam niedawno ze Retin A mozna stosowac na rozstepy. Pisalo na stronie angielskij sluzby zdrowia, wiec informacje powiny byc wiarygodne. Retin A najpierw zluszcza naskorek, sprawia ze jest on cienszy. I dziala na wewnetrzne warstwy skory, przenika przez naskorek w przeciwienstwie do kremow ze sklepu, i wspomaga produkcje kolagenu. Efekty sa po kilku miesiacach regularnego stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 29.07.07, 21:57 a ja nie wierze, ze cokolwiek procz laseru moze pomoc. ja mam rozstepy od paru lat, sa biale i cienkie, ale jest ich duzo. przestalam sie nimi przejmowac, zyje z nimi i mam sie dobrze. kremow nie kupuje, bo uwazam, ze ujedrnia skore, ale blizn nie usuna, wiec tak jak ktoras z was juz napisala - uzywam kremu evelin, ktory swietnie chlodzi latem zwlaszcza, a do tego fajnie napina skore. rozstepy ma co druga dziewczyna, wiec nie ma czego sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
adusia74 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 29.07.07, 23:46 Piszesz, że jesteś otyła. Nie możesz zrobić sobie laserowych zabiegów, kiedy będziesz się odchudzać. Twoje ciało musi mieć stałą wagę. Po drugie, jak będziesz się odchudzać, to ciało się zmieni. POczekaj...schudnij i potem pomyśl o zabiegach. Zabieg nie ucieknie, zawsze można go zrobić. Trudniej zrzucić kilogramy. To powinnaś zrobić najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzajacasie do adusia74 31.07.07, 12:20 sluchaj jestem otyla i walcze z tym co nie znaczy ze nie moge isc na laser i pozbyc sie rozstepow zanim one sie zestarzeja i w ogole nic z nimi nie zrobie. Lepiej zajmij sie soba a nie piszesz głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: do adusia74 20.08.07, 23:11 Ty tez moglas zajac sie soba zanim sie roztylas i nabawilas rozstepow,a adusia tylko ci dobrze doradzila. Odpowiedz Link Zgłoś
juvanalka Re: do adusia74 18.10.07, 13:51 przede wszystkim rozstępy to nie tylko problem osób otyłych, ale również tych, które w okresie dojrzewania szybko rosły i ich tkanka łączna (pod skórą) nie nadążała za takim wzrostem i nie była na tyle eleastyczna aby się rozciągać a więc pękała i to są właśńie rozstępy, cieżko jest je usunąć i kremami chyba się ich nie usunie. najlepsze działanie będzie miało złuszczanie. kremami możemy się smarować aby zapobiegać powstawaniu nowych. kremy mają w sobie rózne witaminki, które uelastycznią skórę i będą zapobiegały powstawaniu nowych rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 30.07.07, 14:49 by zapobiegac rozstepom mozna stosowac bio-oil, wit E w plynie, oliwe z oliwek (bo zawiera wit E), tabletki z krzemem, odpowiednia dieta!!!! by ich nie bylo---pewno tylko laser Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 30.07.07, 14:59 Moj chlpak ma i nie wiemy jak sie pozbyc rozstepow a prubowalismy juz naprawde wielu sposobow Odpowiedz Link Zgłoś
norah1 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 31.07.07, 12:57 do odchudzająca sie czesc ja niestety tez mam głebokie i duże rozstepy...na całym brzuchu..mam je już od kilku lat ..i nie wierze..ze moge cos z tym zrobic... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
norah1 i jeszcze jedno!! 31.07.07, 12:58 jak poszłam do kosmetyczki..to powiedziała mi,ze tak cięzkiego przypadku jeszcze nie widziała:(( Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzajacasie do norah 31.07.07, 18:49 przykro mi ale nie licz tylko na slowa jednej kosmetyczki...pojdz do innego salonu i zapytaj, a nie slyszalas o laserze? Odpowiedz Link Zgłoś
norah1 Re: do norah 02.08.07, 11:07 słyszałam o laserze..ale nie stac mnie na niego..przy takiej powierzchni..zapłaciłabym majatek;/.. ..co do kosmetyczki..nie wiem..moze masz racje..moze powinnam pójsc do innej ...myslalam o mikrodembrazji..ponoc ..poprawia wyglad skóry i spłyca rozstepy... Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: do norah 19.08.07, 17:07 Norah, zapłacisz majątek ale będziesz miała w końcu spokój. Na samą siebie nie powinno Ci być szkoda kasy. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
13g3 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 19.08.07, 16:33 W 100% napewno nie zlikwidujesz .Nie ma takich możliwości.Nie wierz w to nikomu. Można dużo sobie pomóc i zlikwidować w 80% na tyle mogę gwarantować. Arnika,arnika,arnika.Trzeba tylko cierpliwości i systematyczności.To nie jest takie drogie.Dosyć dużą zawartość arniki mają fitoregulatory.Koszt jednego opakowania to 20zł.Ja miałam rozstępy i bliznowca jak palec.Po 8 mies. po bliznowcu ślad jak po skalpelu a rozstępy prawie nie widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
norah1 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 20.08.07, 12:37 a gdzie mozna zakupic ten specyfik..i jak go stosowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 21.08.07, 13:31 13g3 napisał: > W 100% napewno nie zlikwidujesz .Nie ma takich możliwości.Nie wierz > w to nikomu. Można dużo sobie pomóc i zlikwidować w 80% na tyle mogę > gwarantować. Arnika,arnika,arnika.Trzeba tylko cierpliwości i > systematyczności.To nie jest takie drogie.Dosyć dużą zawartość > arniki mają fitoregulatory.Koszt jednego opakowania to 20zł.Ja > miałam rozstępy i bliznowca jak palec.Po 8 mies. po bliznowcu ślad > jak po skalpelu a rozstępy prawie nie widoczne. norah1 napisała: > a gdzie mozna zakupic ten specyfik..i jak go stosowac?? prawdopodbnie (...) przedmowczyni/przedmowcy chodzilo o fitoregulatory z ATW. najszybciej i najtaniej kupic je rejestrujac sie bezposrednio jako Staly Klient-wtedy nie placisz nikomu za posrednictwo, a kosmetyk mozesz kupic albo w punkcie albo zamowic do domu. jesli chcesz o cos zapytac, napisz na Tell Me MORE (link ponizej) albo bezposrednio na moj adres mailowy Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka037 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 20.08.07, 14:04 Polecam balsam przeciw rozstepom dermedic . nie pozbyl sie calkowicie ale sa o wiele mniej widoczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
radman2 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 17.10.07, 11:57 Witam w odpowiedzi na pytanie dotyczace rozstepow -jedna z metod wyprobowanych przezemnie jest endermologia jest to zabieg wykonywany w jednym z salonow kosmetycznych w warszawie- polega na oddziaływaniu na skórną i podskórną tkankę łączną. Opiera się ona na unikalnym, opatentowanym procesie: dwie elektronicznie sterowane rolki mechaniczne umieszczone w hermetycznej komorze działają w połączeniu z podciśnieniem.Polecam naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
rudaanka1 Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 17.10.07, 19:11 Ja jestem po serii zabiegow w gabinecie medycyny estetycznej. Peelingi, mezoterapia, mikrodermabrazja , endermologia. Rozstepy zrobily sie mniej widoczne. Ale uprzedzam jest to kuracja na kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Ziaja - czarna seria 17.10.07, 19:36 Ja właśnie sprawdzam najnowszą linię Ziaji, tą czarną (bo czarne zawsze wyszczupla tak?:)). Mam 'Reduktor cellulitu - serum drenujące' i 'reduktor rozstępów - krem'. Zobaczymy co warte:) Miałam z Kolastyny taki krem w zielonej tubce ale nie polecam, guzik mi dał. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: kto mial duze glebokie rozstępy i pozbyl się 18.10.07, 11:22 Jako nastolatka, mialam rozstepy na udach, lydkach i piersiach. Mialam z ich powodu straszne kompleksy. Uzywalam roznych kremow, bezskutecznie, w koncu dalam sobie spokoj. Dodam, ze jestem szczupla; 168 wzrostu, 52 kg wagi. Teraz po rozstepach nie ma juz prawie sladu; na piersiach nie widac nic, na nogach tez nie. Nie opalam sie, ale kiedys sie opalalam i rozstepow nie bylo widac - zadnych bialych kresek, wszystk opalone rownomiernie. Od wielu lat jednak mam swoja wlasna karnacje, bardzo bardzo jasna. Nie wiem, myslalam, ze rozstepy z wiekiem mijac nie moga, ale najwyrazniej zniknely. Moze zbladly, zrobily sie plytsze? Nie wiem. ale mam teraz 30 lat i szczatkowe ich slady, bez zadnych wysilkow z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 laser+ mezoterpia 05.11.07, 15:14 nic mi nie dały. szkoda kasy- a wydałam jej naprawde duzo i te zabiegi trwały wiele tygodni. najpierw seria laserów a później mezoterapia. LIPA! Odpowiedz Link Zgłoś
slodzik1986 do aniav244 06.11.07, 12:26 a na jaki laser chodzilas? slyszalam ze tylko na rozstepy to laser Erb-Yag, a zabiegi tym laserem so wykonywane w szczecinie i lodzi tylko. Odpowiedz Link Zgłoś