Dodaj do ulubionych

kredka do oczu

IP: *.acn.waw.pl 14.07.03, 22:03
Potrzebuje takiej ktora jest miekka, nie rozmazuje sie, nie kruszy i nie
znika po poł godzinie czyli trwała na maxa.Eyelinera prosze mi nie polecac -
mam :) kredka maluje sie na dzien - wyglada dyskretniej. Wiem ze sa takie z
gabkami na drugim koncu do cieniowania linii
Jakie sa Wasze ululbione typy?
dziekuje za rade
Obserwuj wątek
    • kimmay Re: kredka do oczu 15.07.03, 14:42
      te z pedzelkami do cieniowania maja w ofercie tylko te drogie firmy :< wiec
      siem na tym nie znam :> ja uzywam kredki oriflame vision
      • Gość: Mikka Re: kredka do oczu IP: 80.48.129.* 15.07.03, 17:34
        Niestety, uzywałam wielu kredek, raczej ze sredniej półki, i albo były twarde,
        i wtedy trzymały sie dobrze, ale ciężko sie było nimi umalować - albo miękie i
        wtedy były bardzo nietrwałe.

Teraz mam w szafce:
        Bourjois - taka dwustronna, z jednej strony biała, z drugiej czarna, ta czarna
        nadaje sie tylko do kresek wewnątrz oka, na górnej powiece strasznie sie odbija

Isa Dora - Eye Liner Kajal - bardzo miękka, ale od biedy na górna powieke moze
        być, mniej się odbija niż Bourjois

Lumene - kredka do makijazu oczu - fatalna!!! Bardzo twarda, nie da sie nia
        zrobic czarnej kreski, wychodzi zawsze grafitowo-szara, ale można sobie
        zniszczyc powieki, bo bardzo trzeba nia trzeć, zeby cokolwiek było widać.

Pupa - kajal jeux - ladny fioletowy kolor, ale twarda jak diabli, prawie jej
        nie uzywam.

Troche tego wyszlo, i ze smutkiem stwierdzam, że zamiast tych wszystkich lepiej
        bylo kupić jedną porządną, nawet bardzo drogą.
        • Gość: minoga Re: kredka do oczu IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 18:16
          Amen, ze sie tak wyraże.
          Zgadzam sie: lepiej zainwestowac i miec cos naprawde dobrego. Choc oczywiscie
          sa chlubne wyjatki - kosmetyki za niewielkie pieniadze i b.dobrej jakosci.

Ad rem: poszłam do sephory i kupiłam Clarinsa - ładny ciemny braz z drobinkami
          srebra. Ładnie wyglada. Ma gabeczke. Co do miękkości jest akurat.

pozdrawiam :)
    • bogna_m Re: kredka do oczu 16.07.03, 11:14
      ja od kilku lat używam kredki z yves rocher, coulers de nature (nie wiem czy
      dobrze napisałam) z pędzelkiem do rozcierania, kosztuje ok. 20zł i jestem z
      niej bardzo zadowolona, jest raczej miękka ale nie za miękka, dość dobrze sie
      trzyma na oku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka