Dodaj do ulubionych

Peeling Azjatycki a pękające naczynka

IP: 157.25.84.* 11.08.03, 13:59
wybieram się na ten zabieg ale nie do konca jestem przekonana ze moje
pękające naczynka to "przeżyją" i czy nie będę wyglądać jak upiór.
Obserwuj wątek
    • Gość: samia Re: Peeling Azjatycki a pękające naczynka IP: 157.25.84.* 11.08.03, 15:55
      czyżby żadna z bywalczyń forum nie poddała się temu zabiegowi??
    • Gość: Balbina Alexandra Re: Peeling Azjatycki a pękające naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 16:06
      Nie poddawałam się temu ale z tego co czytałam o tym to ci odradzam, są już
      lepsze metody złuszczania naskórka, np stężonym kwasem u dermatologa. O ile
      dobrze pamiętam peeling azjatycki nakłada na skórę kosmetyczka, taka ciepła
      papka z ziół, powoduje duże przekrwienie. No i właśnie z tego powodu odradzam
      bo naczynka pójdą jak nic! Oczywiście mam nadzieję że odbrze pamiętam i nic
      nie pokręciłam... ale chyba nie, moja kosmetyczka też mnie przed tym
      ostrzegała (naczynka mam marne). Wydaje mi sie że lepsze były by dla ciebie
      peelingi dermatologiczne, wykonywane tylko u lekarza, z duzym procenetem
      kwasu. Tak myślę...
      • Gość: yoda Re: Peeling Azjatycki a pękające naczynka IP: 81.210.53.* 11.08.03, 16:23
        Absolutnie zrezygnuj z tego peelingu, już dawno odchodzi się od jego
        stosowania. Nie dość, że do skóry naczynkowej jest absolutnie przeciwskazany,
        to i do normalnej, skłonnej do podrażnień również. Tylko dermatolog, żadna
        kosmetyczka (choćby najlepsza, ale one mogą używać substancji np. kwasów tylko
        w małych stężeniach) może zrobić ci bezpieczny i nie tak bolący peeling.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka