hana_1 02.04.08, 15:34 czy możecie mi polecić dobry krem do twarzy - cerę mam mieszaną i wrażliwą, suchą w okolicy nosa, na policzkach czerwone przebarwienia; będę wdzięczna za rady - po nieudanych wyborach ciężko się zdecydować na kolejną nowość... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marnow1988 Re: krem do twarzy dla 26-latki 02.04.08, 15:55 Witam:) ja polecam kosmetyki z aptecznej linii Ireny Eris Pharmasis. Myślę, że najlepszym kremem z tej gamy produktów będzie ta czerwona do cery naczynkowej. A sądzą po Twoim opisie to traką masz. Osobiście stosuję te kremy i jestem bardzo z nich zadowolona. i nawet cena nie jest zniewalająca. Koszt jednego kremu to około 30- 35zł. A co do suchej skóry wokół nosa to proponuję zrobić delikatny peeling(ale tylko wokół nosa), który usunie zbędny naskórek. A następnie wykonać maseczkę z krochmalu, która złagodzi proces łuszczenia i nawilży skórę. Na dzień polecam krem z filtrem (z serii pharmasis), który będzie chronił cerę przed promieniowaniem. Pamiętaj rówież codziennym o nawilżaniu skóry, np. po demakijażu spryskaj skórę wodą termalną w aerozolu. Mam nadzieję, że trochę pomogłam:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś