Dodaj do ulubionych

domowe kosmetyki

IP: *.acn.pl / *.acn.pl 19.09.03, 09:50
Mam pytanie o wasze przepisy na skuteczne kosmetyki wykonane w domu :)
Chodzi mi o to czy przygotowujecie sobie same odzywki do wlosow, peelingi,
toniki, itd. Do pytania zainspirowal mnie ostatni "Twoj styl" w ktorym Ewa
Wisniewska podaje przepis na tonik - pol lyzeczki kwasu borowego
rozpuszczone w szklance cieplej wody :) Czy Wy tez macie takie swoje
sprawdzone receptury?? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: agus Re: domowe kosmetyki IP: *.acn.pl / *.acn.pl 19.09.03, 20:37
      no, Dziewczyny, nie wierze ze nie macie jakis domwych sposobow na piekna
      buzie, gladkie cialo itd :)
      • Gość: justy Re: domowe kosmetyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 20:56
        piling do ciała z soli z dodatkiem np. żelu pod prysznic, oliwki, śmietany,...
    • Gość: lola Re: domowe kosmetyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:14
      Szczerze powiedziawszy nie uzywam.W drogeriach taki wybor wszystkiego ze nie
      chce mi sie bawic w kosm domowe. Kiedys robiłam- np. maska z zółtka na włosy
      ale po tym jak zbyt ciepła woda spowodowała sciecie sie tego jajka na moich
      długich włosach przestałam.Piling z soli moze byc pod warunkiem ze nie ma sie
      jakiejs ranki na ciele bo wtedy to katastrofa.
      A najlepszy numer był jak przeczytałam w jakims poradniku kiedys tam ze ma sie
      piekne włosy płuczac je woda z zelatyna.Rany, posklejało mi sie wszystko w
      straki i odechciało mi sie eksperymentów.
      Maseczka z zóltka i oliwy nawet dobra do suchej cery, ale ciezko sie zmywa.
      A nakładanie jakiejs papy z ziół mi nie odpowiada- długo trzeba przygotowywac,
      ciezko sie nakłada, spada, brudzi, nie, wole isc do sklepu i cos fajnego kupic.
    • Gość: Primrose Re: domowe kosmetyki IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 16:38
      Spożywanie galaretek owocowych, mięsnych produktów z zawartością zelatyny
      spowodowal wzmocnienie płytki paznokciowej i aktualnie mam bardzo mocne
      pazurki.
      • Gość: Marta Re: ja używam domowych IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 20.09.03, 17:52
        sól do peelingu, włosy płuczę cytryną, jajkami albo piwem, maski z róznych
        owoców, na oczy plastry ogórka, kąpie sie w mleku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka