eliza9-4 01.07.08, 16:29 Czy bierzecie jakies witaminy? Ciagle mis ie wydaje ze mma jakis niedobor. Uwazacie ze warto przyjmowac np: Silica (1 tabl) plus Magnez i betakaroten w okresie letnim>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wino_porzeczkowe Re: witaminy 02.07.08, 11:19 A po czym wnosisz, że masz niedobór? Mnie się też wiele rzeczy wydaje. Na forum Cię nie zdiagnozujemy. Jeśli masz zróżnicowaną dietę, to po co Ci te tabletki? I to do tego w okreśie letnim? Odpowiedz Link Zgłoś
eliza9-4 Re: witaminy 02.07.08, 12:54 pije kawe codziennie, a kawa wyplukuje wiekszosc witamin, w tym mikrolelemetny m.in. magnez, czasami tez samoistnie drga mi powieka, a to wskazuje na niedobor mg i potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: witaminy 02.07.08, 13:16 Tak naprawdę nie wiesz, czy masz niedobór magnezu, potasu czy czegokolwiek, dopóki nie zrobisz badań. Te badania nie są nawet aż tak bardzo drogie: magnez, potas, wapń, sód, żelazo, cukier.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: witaminy 02.07.08, 13:17 Aha, magnez + potas równocześnie zawiera Aspargin. Jest też dostępny Magnez + witamina B6 Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: witaminy 02.07.08, 13:18 i własnie Aspargin miałam zalecony przez lekarza, jak okazało się, że mam niedobory potasu i magnezu, po jakimś czasie niedobory przeszły. dodam, że było to w okresie zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: witaminy 02.07.08, 13:50 eliza9-4 napisała: > pije kawe codziennie, a kawa wyplukuje wiekszosc witamin, w tym > mikrolelemetny m.in. magnez, czasami tez samoistnie drga mi powieka, > a to wskazuje na niedobor mg i potasu. Może Cię zaskoczę ale... to można zbadać! Naprawdę! Chociaż można też zgadywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eliza9-4 Re: witaminy 02.07.08, 17:34 problem poelga na tym, że bardzo boje sie morfologii, mdleje podczas tego badania. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: witaminy 02.07.08, 18:20 eliza9-4 napisała: > pije kawe codziennie, a kawa wyplukuje wiekszosc witamin, w tym > mikrolelemetny m.in. magnez, czasami tez samoistnie drga mi powieka, > a to wskazuje na niedobor mg i potasu. Kawa wypłukuje tylko wapń z organizmu. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak, proponuje coś ogólnego, np. Centrum. Latem jest cała masa dostepnych świeżych owoców, warzyw, że naprawdę warto - jeść chociażby codziennie zielone i czerwone warzywa, dużo owoców, niż faszerować się witaminami w tabletkach, to odstaw na czas kiedy nie ma świeżych a jedynie mrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: witaminy 02.07.08, 18:30 ale po co sie meczyc, jeśc owoce skoro mozna sobie łyknąć garść tableteczek... Odpowiedz Link Zgłoś