Dodaj do ulubionych

wory pod oczami ,co zrobic ?????

12.11.03, 18:21
hej !

mozecie mi poradzic co zrobic z worami pod oczami (mam je pewnie od niewyspaniai przemeczenia),sa jakies metody ,albo kremy
dzieki ktorym mozna ich sie pozbyc ???

dziekuje z gory za porade
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota20 Re: wory pod oczami ,co zrobic ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:38
      moja przyjaciółka też ma ten problem, ale ja mysle, że to po prostu taka
      specyfika urody, bo jej nic nie pomaga, choc naprawdę się stara i czego ona tam
      z tym nie robiła....
    • Gość: elve wyspać się IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 23:22
      sorry, taka prosta prawda.
      • Gość: Laik Re: wyspać się IP: *.avamex.krakow.pl 03.12.03, 09:18
        Hej! Moja mama stosowała taką metodę :przez trzy minuty gotowała wodę z
        niewielka ilościa soli (ok.pół łyżeczki na szklankę).Po wystudzeniu kładła
        waciki zamoczone w tej wodzie POD OCZY, na ok.10 min.Potem natłuszczała
        kremem.Pomagało!!! Jeśli będzie lekko piekła skóra,należy roztwór rozcieńczyć
        lub zmniejszyć proporcje .Pozdrawiam.
      • Gość: Trishna Re: wyspać się IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 10:20
        Bzdura. Niektóre osoby mają tendencje do worków , czy są wyspane czy nie,
        często im dłuższy sen tym większe worki. Może to byc oznaką niektórych chorób
        np. nerek lub serca, ale najczęsciej jest to związane ze słabym krążeniem
        limfatycznym,w tych okolicach, cienka skóra powieki nie utrzymuje ciężaru
        chłonki. Pomaga spanie z głową uniesioną wyżej, chłodne kompresy np z herbaty,
        (mozna kupić specjalne okularki które się chłodzi i nakłada jak kompres, ruch
        na swieżym powietrzu. Można spróbować specjalnych kremów na opuchnięcia, które
        mają za zadanie poprawić krążenie i uelastycznich skórę. Taki krem ma w swojej
        ofercie np. Lierac, podobno niezły.
        • Gość: Nika Re: wyspać się IP: 195.187.102.* 03.12.03, 10:41
          Mam tego Lieraca, na "worki" nazywa się Dioptigel. Mnie pomaga (stosuję od kilku
          tygodni), ale ja nie miałam tych "worków" bardzo dużych - lekko podpuchnięte i
          podsinione oczy, tyle tylko, ze niezdrowo to wyglądało. Nie wiem, czy przy
          większych problemach Dioptigel by pomógł. U mnie zasinienie się wyraźnie
          zmniejszyło.
          • Gość: Ulcia Re: wyspać się IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 13:41
            Nika, ile kosztuje ten kremik?
            • Gość: Nika Re: wyspać się IP: 195.187.102.* 03.12.03, 14:08
              Nie pamiętam dokładnie, coś około 60 zł (62?). Z tym, że to jest żel, a nie krem.
        • Gość: elve Re: wyspać się IP: 195.116.62.* 03.12.03, 10:53
          proponuję uważnie czytać zanim się coś ochrzci bzdurą: osoba zadająca pytanie
          sama napisała, że ma je pewnie z przemęczenia czy niewyspania. na takie worki
          sen jest najlepszy.
          • ann17 Re: wyspać się 05.12.03, 20:00
            jeśli ktoś ma skłonność do worków, to będzie je miał niezależnie od tego czy
            się wyśpi, czy nie. Ja wory pod oczami mam prawie zawsze: na pewno gdy jestem
            przemęczona, również gdy długo spałam. Zauważyłam ,że wory sa dużo gorsze, gdy
            w organiźmie zatrzyma się dużo wody: np gdy sobie podjem śledzi i potem dużo
            piję wody... poza tym na worki pod oczami ma wpływ niedoczynność tarczycy - to
            wiem z doświadczenia.
            Niestety do tej pory żadne kremy ani okłady mi nie pomogły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka