gelson1 12.11.03, 18:21 hej ! mozecie mi poradzic co zrobic z worami pod oczami (mam je pewnie od niewyspaniai przemeczenia),sa jakies metody ,albo kremy dzieki ktorym mozna ich sie pozbyc ??? dziekuje z gory za porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota20 Re: wory pod oczami ,co zrobic ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:38 moja przyjaciółka też ma ten problem, ale ja mysle, że to po prostu taka specyfika urody, bo jej nic nie pomaga, choc naprawdę się stara i czego ona tam z tym nie robiła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve wyspać się IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 02.12.03, 23:22 sorry, taka prosta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: wyspać się IP: *.avamex.krakow.pl 03.12.03, 09:18 Hej! Moja mama stosowała taką metodę :przez trzy minuty gotowała wodę z niewielka ilościa soli (ok.pół łyżeczki na szklankę).Po wystudzeniu kładła waciki zamoczone w tej wodzie POD OCZY, na ok.10 min.Potem natłuszczała kremem.Pomagało!!! Jeśli będzie lekko piekła skóra,należy roztwór rozcieńczyć lub zmniejszyć proporcje .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: wyspać się IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 10:20 Bzdura. Niektóre osoby mają tendencje do worków , czy są wyspane czy nie, często im dłuższy sen tym większe worki. Może to byc oznaką niektórych chorób np. nerek lub serca, ale najczęsciej jest to związane ze słabym krążeniem limfatycznym,w tych okolicach, cienka skóra powieki nie utrzymuje ciężaru chłonki. Pomaga spanie z głową uniesioną wyżej, chłodne kompresy np z herbaty, (mozna kupić specjalne okularki które się chłodzi i nakłada jak kompres, ruch na swieżym powietrzu. Można spróbować specjalnych kremów na opuchnięcia, które mają za zadanie poprawić krążenie i uelastycznich skórę. Taki krem ma w swojej ofercie np. Lierac, podobno niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: wyspać się IP: 195.187.102.* 03.12.03, 10:41 Mam tego Lieraca, na "worki" nazywa się Dioptigel. Mnie pomaga (stosuję od kilku tygodni), ale ja nie miałam tych "worków" bardzo dużych - lekko podpuchnięte i podsinione oczy, tyle tylko, ze niezdrowo to wyglądało. Nie wiem, czy przy większych problemach Dioptigel by pomógł. U mnie zasinienie się wyraźnie zmniejszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulcia Re: wyspać się IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 13:41 Nika, ile kosztuje ten kremik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: wyspać się IP: 195.187.102.* 03.12.03, 14:08 Nie pamiętam dokładnie, coś około 60 zł (62?). Z tym, że to jest żel, a nie krem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: wyspać się IP: 195.116.62.* 03.12.03, 10:53 proponuję uważnie czytać zanim się coś ochrzci bzdurą: osoba zadająca pytanie sama napisała, że ma je pewnie z przemęczenia czy niewyspania. na takie worki sen jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ann17 Re: wyspać się 05.12.03, 20:00 jeśli ktoś ma skłonność do worków, to będzie je miał niezależnie od tego czy się wyśpi, czy nie. Ja wory pod oczami mam prawie zawsze: na pewno gdy jestem przemęczona, również gdy długo spałam. Zauważyłam ,że wory sa dużo gorsze, gdy w organiźmie zatrzyma się dużo wody: np gdy sobie podjem śledzi i potem dużo piję wody... poza tym na worki pod oczami ma wpływ niedoczynność tarczycy - to wiem z doświadczenia. Niestety do tej pory żadne kremy ani okłady mi nie pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś