Dodaj do ulubionych

zdobienia na paznokciach

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 15:50
Wicie moze gdzie mogę zobaczyc/kupic wzory zdobien na paznokcie. Kilka razy
robilam to u kosmetyczki ale teraz spróbowałam sama i wychodzi mi to nie
gorzej niz jak robiły mi kosmetyczki. Btrakuje mi troche inwencji, nie mam
juz pomysłu na te wzorki. Może są w jkiejś fachowej gazecie albo w nie
fachowej?
Obserwuj wątek
    • czarna_mandarynka Re: zdobienia na paznokciach 26.11.03, 16:21
      ooo, moze Ty mi podpowiesz czym sie takie wzoreczki robi? jakims pedzelkiem
      małym?
      • Gość: ElisaDay ode mnie odp.. IP: *.tele2.pl 26.11.03, 17:14
        są takie specjalne lakiery Do Zdobienia z cienkim pedzelkiem, moja kolezanka
        ktora codziennie ma nowy manicure robi czasem wykałaczką :)
        • Gość: Tola Re: ode mnie odp.. IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 26.11.03, 17:19
          no wlasnie ostatnio kupilam sobie taki lakier ale i tak wzorki mi nie wychodza,
          mozecie polecic jakas firme ktora robi takie lakiery? ja kupilam jakis tani w
          rossmannie i byl do nieczego, nie nabieralo sie tyle ile powinno i nici ze
          zdobienia (to byl chyba lakier wibo albo lovely), a jak sie to robi wykalaczka?
          • Gość: katrina Re: ode mnie odp.. IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 17:36
            bo to nie powinien być lakier (taki jak np. wibo) tylko farbka do zdobień.
            moim zdaniem najlepsze sa flexbrush, po ok. 18zł za sztukę.
            mam też farbki nailene bez pędzelków "własnych" do nich uzywam pędzelka bardzo
            cienkiego (do zdobień, ale ja go jeszcze wystrzygłam, bo i tak był za gruby,
            teraz ma chyba ze 4 włoski).
            wykałaczka może być, zwłaszcza do robienia zygzaków farbką i mieszania
            lakierów na paznokciu, ale to ostanie jeszcze mi się nie udało tak żeby było
            ładnie.
          • Gość: ElisaDay obsługa wykałaczki IP: *.tele2.pl 26.11.03, 18:09
            w sumie o tych lakierach do zdobien wlasnie z rosmanna mowilam ale pewnie inne
            firmy tez maja. mojej kolezance sie podobał kolorek, chciala jako lakier, ale
            stwierdzilysmy ze on nie zasycha.
            i pedzelek taki za gruby
            a wykałaczką... nie wiem dokladnie jak ona robi ;) ale pewnie wylewa troche,
            nawet nie calkiem z buteleczki ale tak zeby był dostep, macza wykałaczkę. i
            tyle.
    • Gość: wiki Re: zdobienia na paznokciach IP: 212.69.73.* 26.11.03, 18:43
      a moze ktoras z was zna jakas stronke internetowa z jakimis wzorkami
      zdobiacymi paznokcie?
      • Gość: wisia Re: zdobienia na paznokciach IP: *.ci.pwr.wroc.pl 02.12.03, 10:30
        Ja szukalam na necie i nie znalazlam ciekwych stronek, jedynie mozna kupic na
        allegro, a oto niektore aukcje:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=18451843
        www.allegro.pl/show_item.php?item=18481571
        www.allegro.pl/show_item.php?item=18513975
    • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.11.03, 18:46
      JA też niektóre rzeczy robię wykałaczką - np. kwiatuszki. Te farbki do zdobień
      to kupuję zwykłe, tanie, w kiosku od 6 do 9 zł. Ale ja was pytam o wzorki tych
      zdobień. Gdzie je moge podpatrzeć. Przecież nie pójdę do kosmetyczki i nie
      powiem, zę ja tylko tak podpatrzeć wzorki. Podpowiedzcie mi gdzie są takie
      wzorki
    • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.11.03, 22:08
      Dziewczyny na wizażu znalazłam trochę wzorów. Ja wolę subtelniejsze ale to
      zawsze jakaś inspiracja
    • Gość: peper a czy są gotowe wzory do naklejenia na paznokcie? IP: 81.15.148.* 26.11.03, 22:12
      wyglądające tak, jakby robione własnoręcznie?
      do rysunków mam dwie lewe ręce. nie narysuję ładnie kotka, a co dopiero
      misterny wzór na paznokciach...
    • Gość: Ola Re: zdobienia na paznokciach IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 22:40
      Chodzę na studia kosmetycznę i troszke podpatrzyłam jak to robią fachowe
      manikiuzystki. Podaję tu przykład jak można ładnie i łatwo ozdobić paznokcie.
      Potrzebne są:
      1.Trzy kolory lakieru, które muszą być w takich samych odcieniach (np.złoty,
      jasny brąz i ciemny brąz)
      2.Wykałaczka
      3.Złote kuleczki na paznokcie - takie miniaturowe.
      Najpierw nakłada sie jedną warstwę lakieru(dam tu za przykład jasny brąz),
      poczekać aż wyschnie, następnie nanosimy skośnie dwie małe kropelki lakieru
      (ciemny brąz), potem na te same kropelki ponownie dwie kropelki lakieru(złoty),
      nie czekamy do wyschniecia tylko wykałaczką 'przejezdzamy' wzdłuz tych dwoch
      kropelek. Następnie nanosimy na każdy paznokieć kilka złotych kuleczek i
      czekamy aż to wszystko wyschnie.
      Taki manicure naprawdę ślicznie wygląda, ślicznie sie błyszczy i nie jest
      bardzo ekstrawagancki.
      Nie wiem czy wszystko jest zrozumiałe ale przynajmniej starałam sie :)
      • Gość: Aniołek Re: zdobienia na paznokciach IP: 213.76.130.* 27.11.03, 08:14
        Olu,kochana cudny pomysł!! :)) Opisz jeszcze jakieś wzory..plissss.
      • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 08:32
        To mi wogle nie wychodzi, szkoda ze nie moge zobaczyc jak to sie robi krok po
        kroku. Jak mam przejechac przez te kropeczki?
      • Gość: Tola Re: zdobienia na paznokciach IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.11.03, 11:56
        a ile trzeba odczekać między poszczególnymi warstwami? tzn pewnie ta pierwsza
        musi wyschnac ale czy te kropki też, czy może takie mokre maziać?
        • Gość: Ola Re: zdobienia na paznokciach IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 13:09
          Niestety nie robiłyśmy innych wzorków, ponieważ to były jedne zajęcia, a przez
          3 godziny nie da sie dużo zrobić i pokazać.
          Złote kuleczki najlepiej nałozyć wykałaczką, tą która używałyśmy do manicuru
          poprzednio, ponieważ lakier na niej pozostawiony przed te około 10 minut
          jeszcze troszke się klei, i dlatego właśnie dobrze jest taką wykałaczką
          przenieść kuleczki z pojemniczka na paznokcie(nie przyklają sie na zawsze do
          wykałaczki).
          A jeśli chodzi o to 'przejechanie' przed kropeczki to - to po prostu jednym,
          pociągłym ruchem przejezdzany..( nie wiem jak to inaczej napisać:-) )przez te
          dwie, nie wyschniete! kropelki uprzednio nałozone.
          Pierwsza warstwa lakietu musi być całkiem sucha.
          Pozdrawiam:)))
    • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 14:11
      podciągam wątek
    • Gość: Katinka Re: zdobienia na paznokciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 14:34
      www.allegro.pl/show_item.php?item=18215120 - może cos cię natchnie :)
      • Gość: renata Re: zdobienia na paznokciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 18:56
        Najlatwiej jest kupic naklejki na paznokcie, naklejasz i malujesz paznokiec
        lakierem bezbarwnym.Jak sa dobrze zrobione, to nie widac, ze cos bylo
        naklejane i trzymaja sie/ oczywiscie jesli uzywalo sie lakieru dobrej jakosci/
        do tygodnia. Bardzo latwo ozdobic lewa reke a co z prawa?? nie jest to latwe,
        a tak, szybciutko, bez meczenia i zlosci, ze cos popsulysmy zawsze jest ladny
        efekt :)
        • Gość: Mala Re: zdobienia na paznokciach IP: *.proxy.aol.com 27.11.03, 21:54
          Mi prawa reke zawsze robi moj kochany maz,juz za pierwszym razem mu to
          wyszlo,teraz chodzi i mnie tylko pyta:"Kochanie kiedy malujemy paznokietki"!Ja
          robie takze to wykalaczka,ale slyszalam ze sa takze specjalne pedzelki.
          Ja mam juz nowe pomysla,dzis wlasnie kupilam nowe n´barwy lakierow,niemieckiej
          firmy Chice-1,99-euero/sztuka/wydajne bo po 11ml.Ja mysle zrobic najpierwt tak
          ten moj nowy pomysl
          1.mam ozdobne piurka,brokat-drobno ziarnisty,gwiazdki,kropeczki,malusienkie
          perelki-to wszystko do nabycia w sklepach z pierdulkami do wlasnych wyrobow.
          2.Najpierw nakladam pierwsza warstwe lakieru-na to starannie i ostroznie
          nakladam te pierdulki-rzecz gustu-jakie i ilie-dociskam wykalaczka-czekam az
          wyschnie.
          3.Nakladam 2-ga warstwe lakieru,ale ostroznie aby np.nie sfilcowac piurek!
          4.Jezeli na paznokciu nie mam piurka to robie dwoma odcieniami kropli i na tych
          robie dowolny slaczek,a to pociagam wykalaczka wzdluz kropek,tak aby sie
          kolorki wymieszaly lub robie zygzaka,lub faluje aby powstal wspanialy wiruaz!
          5.Powodzenia!!!!!
          • Gość: renata Re: zdobienia na paznokciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 22:24
            a jak zestawiasz kolory by pasowaly?? Moze [podasz przyklad np nr lakierow i
            firmy, ktore stosujesz do jednego zdobienia??
            • Gość: Mala Re: zdobienia na paznokciach IP: *.proxy.aol.com 29.11.03, 18:52
              Zestawienie kolorow to sprawa kazdego indywidualna,ale kolory musza ze soba
              ladnie zgrac sie,aby sie nie gryzly!Np.wez biale tlo zrob,pomaluj na bialo lub
              perlowy kolor paznokcie,na tym czarno,zielony wzorek-tkz.zygzak,lubtlo
              delikatniejsze w barwach pastelowych,miodowych,jasne beze,a wzorki w odcieniak
              o 2-3 tone mocniejsze od tla paznokcia-ja maluje paznokcie lakierami niem.firmy
              Chice-1,99euro/w Polsce nie wiem czy ta firma funkcjonuje,ale w Niemczech do
              nabycia np.w Müller-drogerii,lub GrünneDrogerii,Schlecker,sa wydajne 11ml i
              dlugo sie trzymaja!
              Wlasnie wczoraj robilam nowy wzorek,mianowicie tlo jakie kto chce i na to
              kropki trzy a z nich wykonalam sloneczka,ale nie takie z prostymi promyczkami
              tylko zakrecone(,super to wyglada-wzorek wykonuje wykalaczka!POZDRAWIAM!!!
    • Gość: lidia Re: zdobienia na paznokciach IP: *.media4.pl / *.media4.pl 28.11.03, 11:29
      może kogoś zainspiruje:
      manicure.by.ula.webpark.pl/Galeria.html
    • Gość: ryjek takie zdobienia to taki styl "bazarowa pieknosc" IP: *.cgi.rupa.it / *.rupa.it 28.11.03, 11:38
      • Gość: Ann Re: takie zdobienia to taki styl "bazarowa piekno IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 11:45
        TAkie tzn jakie? chodzi o szpony w groszki czy np o delikatne zdobienia np
        kwiatuszki? Ja widzialam male dizela sztuki i bardzo subtelne eleganckie wzorki
    • Gość: lidia Re: zdobienia na paznokciach IP: *.media4.pl / *.media4.pl 28.11.03, 12:00
      www.fryzjer.net/index.php
      przykłady w galerii (trzeba się jednak zarejestrować)
    • Gość: ElisaDay wola park: IP: *.tele2.pl 28.11.03, 20:03
      w wola parku w sklepie firmowym inglot na przeciwko Auchan na parterze jest
      mnUstwo wzorów paznokci jakie tam mozna sobie zamowic. na wystawie. po jednym
      tipsie.
    • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 08:17
      op
    • amelka1974 Re: zdobienia na paznokciach 01.12.03, 16:25
      Słuchajcie mam do sprzedania na CD 500 wzorów zdobienia paznokci wraz z
      instrukcją "krok po kroku". Świetna sprawa, zainteresowanych proszę o maila
      moja "gazetową" skrzynkę.
      • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 10:02
        A ile chcesz zan te wzorki i w jakim są stylu? Raczej dyskretne czy bardzo
        udziwnione?
        • amelka1974 Re: zdobienia na paznokciach 02.12.03, 11:15
          Szczególy na amelka1974@gazeta.pl
    • Gość: Ann Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 15:38
      • Gość: poo Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 14:32
    • Gość: ElisaDay lakiery lub farbki - CM IP: *.tele2.pl 08.12.03, 12:46
      oprocz rosmanna znalazlam wlasnie cos takiego firmy podobnej do killy's lub
      sally hansen - CM, maja dużą oferte w Gler w klifie. raczej farbki.
    • Gość: nn Re: zdobienia na paznokciach IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 14:19
      podciagam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka